Familjedrama

Sprickan mellan kungen och prins Daniel växer

Kan de försonas?
Prins Daniel ska snart ha sin 50-årsfest.
Frågan är om kungen är välkommen – hovet vägrar svara.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-11-01 kl 07:04 |

ProvaPremium

Det är ingen hemlighet att prins Daniel, 50, och kung Carl Gustaf, 77, har svårt för varandra – riktigt svårt. Det började redan när kronprinsessan Victoria, 46, och Daniel Westling från Ockelbo fick till det.

Ganska snart stod det klart att Victoria menade allvar med den vältränade gymkillen. Kungen var dock måttligt road. Han kunde inte se att Daniel skulle passa som kunglighet.

Bild 1 av 6Kung Carl Gustaf Storbrak Daniel Stor - Stoppa Pressarna

Kung Carl Gustaf och prins Daniel kommer inte överens. Sprickan är så djup att det inte är säkert att kungen är bjuden på sin svärsons 50-årsfest.
Bild 2 av 6Prins Daniel Hovdam Bar Garning Stor2 - Stoppa Pressarna

Här inviger prins Daniel inviger verket "Osagd" av Charlotte Gyllenhammar i Prinsessan Estelles Skulpturpark på Djurgården. Det har varit mycket bråk och tjafs kring Prinsessan Estelles stiftelse tidigare. Kungen och Daniel har rykt ihop om den.
Bild 3 av 6victoria hovdam stor6 - Stoppa Pressarna

Prins Daniel känner sig utanför i kungafamiljen och undviker aktivt kungen.
Bild 4 av 6Prins Daniel Fodelsedagsfirande Stor4 - Stoppa Pressarna

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf har det inte helt enkelt med sina svärsöner. Är det inte Daniel som trilskas så är det Chris O'Neill som ska jävlas.
Bild 5 av 6Kronprinsessan Victoria 39 aringen Stor1 - Stoppa Pressarna

Sprickan har även spritt sig till informationsavdelningen. Kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria gillar 39-årige Johan Tegel medan prins Daniel är lite mer förtjust i informationschefen Margareta Thorgren.
Bild 6 av 6Prins Daniel Vadjan Stor - Stoppa Pressarna

Prins Daniel kan bli trött ibland.

Vår monark tyckte att Daniel var alldeles för obildad och dessutom var han dålig på engelska och hade svårt att föra sig i de finare salongerna.

Prins Daniel fick dock fin hjälp av bland andra näringslivsdirektören Bernt Magnusson, 82, som kom att fungera som en mentor.

Skött sina kungliga plikter

Det visade sig att Daniel var ytterst läraktig och det finns ingen som kan ha något att invända mot hur han skött sina kungliga plikter.

Animositeten mellan svärson och svärfar har dock kvarstått. Prinsen har svårt att förlåta och kungen har fortfarande svårt att respektera Daniel.