Skola

Stor oro för prins Oscar inför skolstarten

En tid av ängslan.
Prins Oscar ska börja skolan.
Nu växer dock oron för hur det ska gå – kungligheten sätts i en skola som har haft stora problem med både mobbning och hot.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-08-15 kl 08:09 |

ProvaPremium

I veckan är det dags för prins Oscar, 6, att börja skolan. Kronprinsessan Victoria, 45, och prins Daniel, 48, har beslutat att han ska gå på samma skola som storasyster, prinsessan Estelle, 10.

Att kronprinsessparet även valt Campus Manilla till prins Oscar är inte okontroversiellt. Rikemansskolan är minst sagt omstridd. Skolan har varit under utredning av Skolinspektionen och man har haft stora problem med mobbning, hot och hat.

Bild 1 av 7Till ävnster i bild ser vi en bekymra kronprinsessan Victoria som håller om en orolig prinsessan Estelle. Till höger i bild ser vu hur Victoria försöker peppa prins Oscar att le.

Nu växer oron för hur det ska gå för prins Oscar när han börjar skolan. Han ska gå på Campus Manilla, en skola som är känd för mobbning, hat och hot.
Bild 2 av 7Kronprinsessan Victoria Oro Oscar Stor1 - Stoppa Pressarna

Prins Oscar, prinsessan Estelle, och kronprinsessan Victoria under firandet av Victoriadagarna. Nu börjar allvaret för prins Oscar.
Bild 3 av 7Kronprinsessan Victoria Oro Oscar Stor2 - Stoppa Pressarna

Nu framkommer nya uppgifter som gör gällande att det sker fysiska kränkningar på prinsessan Estelles skola.
Bild 4 av 7Kronprinsessan Victoria Oro Oscar Stor3 - Stoppa Pressarna

Prins Oscar har också han börjat på Campus Manilla. Hur ska det gå för kungligheten? Mobbning har varit ett stort problem på skolan.
Bild 5 av 7Victoria daniel natonaldagen stor - Stoppa Pressarna

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar under Sveriges nationaldag. Man har valt att sätta barnen i den problemfyllda skolan Campus Manilla.
Bild 6 av 7kronprinsessan victoria mode stor2 - Stoppa Pressarna

Prinsesse Estelle och prins Oscar är ett fint stöd för varandra, men i skolan kommer det inte hjälpa.
Bild 7 av 7prinsoscar 2 stor1 - Stoppa Pressarna

Prinsessan Estelle har alltid månat om sin lillebror. Men nu måste han klara sig själv.

Prinsessan skulle kidnappas

Kort efter att prinsessan Estelle börjat på skolan var det en elev som skrev på sociala medier skrev att kungligheten skulle kidnappas under lunchrasten. Säpo blev inkopplade efter hotet mot Estelle, men framför allt är det skolan i sig som varit ett stort problem.

Skolinspektionen har varit mycket kritisk och man gjorde flera inspektioner där det ställdes krav på en rad åtgärder. Även bland de välbesuttna är skolan starkt ifrågasatt.