Hälsa

Strax före födelsedagen – Silvias vän vädjar desperat

Oron finns där.
Drottning Silvia fyller 80 år imorgon.
Kunglighetens bemärkelsedag blir dessvärre påverkad av nära vännens nöd.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2023-12-22 kl 06:01 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har tidigare rapporterat om hur drottning Silvias, 79, nära vän och rådgivare Roger ”Royal-Roger” Lundgren, 49, har ramlat mystiskt och skadat sig.

– Ta det lugnt i halkan! Hälsar Sveriges genom tidernas klumpigaste man, skrev Roger Lundgren på sina sociala medier och bibringar en bild.

Bild 1 av 9Drottning Silvia Van Vadjan Stor - Stoppa Pressarna

Det är ett dygn kvar till drottning Silvia fyller 80 år. Ska hennes nära vän bli tillräckligt återställd för att gratulera henne? Läget är kritiskt.
Bild 2 av 9Drottning Silvia Van Vadjan Stor1 - Stoppa Pressarna

Drottning Silvia kämpar med att pynta julgranarna. Hinner hon njuta av sin födelsedag?
Bild 3 av 9Drottning Silvia Van Vadjan Stor3 - Stoppa Pressarna

Drottning Silvia med sin älskade kung Carl Gustaf som gör allt för henne. Han kan dock inte se till att Roger Lundgren blir frisk i tid.
Bild 4 av 9Drottning Silvia Van Vadjan Stor4 - Stoppa Pressarna

Här anländer kung Carl Gustaf och drottning Silvia till Svenska Akademiens årliga högtidssammankomst i Stora börssalen i Börshuset i Stockholm. Tyvärr kunde inte Roger Lundgren medverka.
Bild 5 av 9Drottning Silvia Van Vadjan Stor5 - Stoppa Pressarna

Här ser vi stilige Mattias Barsk från Hjärtebarnsfonden uppvakta drottning Silvia med anledning av drottningens kommande 80-årsdag. Tyvärr var inte Roger Lundgren på plats.
Bild 6 av 9Drottning Silvia Van Vadjan Stor2 - Stoppa Pressarna

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, Björn Vingård, Elisabeth Lagerfelt, Anita Elweskiöld och Leif Asp när Lovö Församlingsråd ger drottning Silvia en gåva på Stockholms slott med anledning av drottningens kommande 80-årsdag. Härligt såklart, men Roger Lundgrens frånvaro lade lite sordin på stämningen.
Bild 7 av 9Roger Lungren Skada Stor1 - Stoppa Pressarna

Journalisten och kungaexperten Roger Lundgren bröt lårbenshalsen, och fick en mystisk blåtira för en tid sedan. Nu har han hamnat i ett nytt drama.
Bild 8 av 9Drottning Silvia Roger Logner Stor2 - Stoppa Pressarna

Roger Lundgren brukar vara obrottsligt lojal med drottningen och exempelvis aldrig läcka något till media eller skvallra om kungligheten.
Bild 9 av 9dominika saljer vaning stor4 2 - Stoppa Pressarna

Grigorij Rasputin hade en informell maktposition vid tsarens hov i Ryssland i början av 1900-talet. Roger Lundgren jämförs ofta med honom.

Det mystiska med skadan är dock att han ska ha skadat sin höft, samtidigt har kungaexperten och journalisten en rejäl blåtira över vänster öga.