Korruption

Systematisk korruption: nya anklagelser mot kungen

Kung Carl Gustaf framställs ofta som en maktlös symbolfigur.
Sanningen är en helt annan.
Nu kommer nya anklagelser.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-03-17 kl 08:17 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna kunde nyligen rapportera om hur kung Carl Gustaf, 76, stoppat en barnfamilj från att byta sin lägenhet mot en villa på Ulriksdals slottsområde. Det är staten, svenska skattebetalare, som äger Villa Jacobsdal, men det är kungen som har dispositionsrätten över huset med 14 rum.

Villa Jacobsdal är bara en liten del i det stora fastighetsutbud som kungen har tillgång till och där han efter eget godtycke kan hyra ut attraktiva hus och lägenheter till goda vänner – inte till hovets personal som det egentligen är tänkt.

Bild 1 av 7Kung Carl Gustaf Professor Anklagelse Stor - Stoppa Pressarna

Kung Carl Gustaf anklagas för att hjälpa näringslivseliten i en ny bok som kommer ut bara dagar efter korruptionsanklagelserna kring kungens alla bostäder.
Bild 2 av 7Kung Carl Gustaf Jattebrak Peter Stor 2 - Stoppa Pressarna

Kung Carl Gustaf hamnade i bråk med småbarnspappan Peter om en bostad. Nu kommer kungen att granskas för sitt beteende som kan te sig korrupt.
Bild 3 av 7Kung Carl Gustaf Kanslor Operation Stor3 - Stoppa Pressarna

Kung Carl Gustaf fick sitta ner under besöket i Jönköping. Det är viktigt att han tar det lugnt nu som nyopererad, samtidigt kommer allvarliga anklagelser mot vår monark.
Bild 4 av 7Kung Carl Gustaf Jattebrak Peter Stor1 - Stoppa Pressarna

Kung Carl Gustaf har temperament. Man ska inte bråka med vår monark.
Bild 5 av 7kungen flyr flygplan stor2 - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna avslöjade nyligen att kung Carl Gustaf hamnade i bråk på ett flygplan. Han har varit obalanserad på sistone, kan de ha med hälsoproblemen att göra?
Bild 6 av 7Aje Philipson Trost Stor7 1 - Stoppa Pressarna

Anders Lettström är nära vän med kung Carl Gustaf. Har han fått fördelar av kungahuset?
Bild 7 av 7bathina stor20 - Stoppa Pressarna

Kung Carl Gustaf och Aje Philipson är sedan länge goda vänner. Kungen umgås gärna med eliten vilket bevisas i en ny bok av professor Mikael Holmqvist.

Totalt finns cirka 350 lägenheter och hus som kungahuset får använda och som de förmedlar med hjälp av Ståthållarämbetet.

Vänskapskorruption

Det är kungen personligen, genom Ståthållarämbetet, som bestämmer vem som ska bo i lägenheterna eller husen som är ytterst attraktiva, många av dem ligger på Kungliga Djurgården i Stockholm.