Yrkesliv

Victorias reaktion på kungens 39-åring vid hovet

Försiktigt positiv.
Kronprinsessan Victoria har tagit ställning kring kungens nya 39-åriga favorit.
Vi kan räkna med en het höst vid hovet.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-09-09 kl 06:09 |

ProvaPremium

Det rör på sig i kungahuset. Kung Carl Gustaf, 77, firar 50 år på tronen och själva jubileumsdagen är en knapp vecka bort.

Redan på onsdag den 13 september sätter det ingång med mottagningar för organisationer och för riksdagen och regeringen vid kungliga slottet. Våra folkvalda kommer överlämna en officiell gåva till monarken.

Bild 1 av 7Kronprinsessan Victoria 39 aringen Stor - Stoppa Pressarna

Kronprinsessan Victoria och Kung Carl Gustaf är inte alltid överens men båda två är lite förtjusta i en ny 39-årig stjärna vid hovet.
Bild 2 av 7Kronprinsessan Victoria 39 aringen Stor2 - Stoppa Pressarna

Alla vill sola sig i glansen av hovets Johan Tegel nu. Här är han med Victorias kammarjungfru Tina Törnquist på Elle-galan på Grand Hôtel i Stockholm.
Bild 3 av 7Kronprinsessan Victoria 39 aringen Stor1 - Stoppa Pressarna

Sprickan har även spritt sig till informationsavdelningen. Kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria gillar 39-årige Johan Tegel medan prins Daniel är lite mer förtjust i informationschefen Margareta Thorgren.
Bild 4 av 7margareta stor1 - Stoppa Pressarna

Margareta Thorgren har tidigare kallats för "sumobrottare" efter att ha knuffat undan en reporter som ville intervjua kungen.
Bild 5 av 7Chris ONeill Svek Silvia Stor1 - Stoppa Pressarna

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf måste snart bestämma sig om det blir Johan Tegel som blir ny informationschef.
Bild 6 av 7madeleine bad stor3 1 - Stoppa Pressarna

Hovets informationschef Margareta Thorgren har jämförts med Saddam Husseins informationsminister "Bagdad-Bob", som inte heller han kunde hålla sig till sanningen.
Bild 7 av 7Kung Carl Gustaf Flykt SVT Stor4 - Stoppa Pressarna

Johan Tegel från informationsavdelningen ingriper och försöker skydda kungen med sin kropp från den efterhängsne reportern.

Traditionsenligt bereds även allmänheten möjlighet att, på anteckningslistor, gratulera kungen med anledning av jubileet. Anteckningslistorna är framlagda i Kommendantsflygeln den 13 och 14 september kl. 10.00–13.00.