Yrkesliv

Victorias reaktion på kungens 39-åring vid hovet

Försiktigt positiv.
Kronprinsessan Victoria har tagit ställning kring kungens nya 39-åriga favorit.
Vi kan räkna med en het höst vid hovet.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-09-09 kl 06:09 |

ProvaPremium

Det rör på sig i kungahuset. Kung Carl Gustaf, 77, firar 50 år på tronen och själva jubileumsdagen är en knapp vecka bort.

Redan på onsdag den 13 september sätter det ingång med mottagningar för organisationer och för riksdagen och regeringen vid kungliga slottet. Våra folkvalda kommer överlämna en officiell gåva till monarken.

Bild 1 av 7

Kronprinsessan Victoria och Kung Carl Gustaf är inte alltid överens men båda två är lite förtjusta i en ny 39-årig stjärna vid hovet.
Bild 2 av 7

Alla vill sola sig i glansen av hovets Johan Tegel nu. Här är han med Victorias kammarjungfru Tina Törnquist på Elle-galan på Grand Hôtel i Stockholm.
Bild 3 av 7

Kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria gillar 39-årige Johan Tegel medan prins Daniel är lite mer förtjust i Margareta Thorgren.
Bild 4 av 7

Margareta Thorgren har tidigare kallats för "sumobrottare" efter att ha knuffat undan en reporter som ville intervjua kungen.
Bild 5 av 7

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf måste snart bestämma sig om det blir Johan Tegel som blir ny informationschef.
Bild 6 av 7

Hovets informationschef Margareta Thorgren har jämförts med Saddam Husseins informationsminister "Bagdad-Bob", som inte heller han kunde hålla sig till sanningen.
Bild 7 av 7

Johan Tegel från informationsavdelningen ingriper och försöker skydda kungen med sin kropp från en näsvis reporter.

Traditionsenligt bereds även allmänheten möjlighet att, på anteckningslistor, gratulera kungen med anledning av jubileet. Anteckningslistorna är framlagda i Kommendantsflygeln den 13 och 14 september kl. 10.00–13.00.

Även den diplomatiska kåren kommer ha möjlighet att, på anteckningslistor, gratulera vår statschef.

Privat supé

På torsdagskvällen är det dags för Operans jubileumsföreställning på Drottningholms slottsteater för inbjudna gäster.

Förutom kungafamiljen kommer även nordiska kungliga gäster, de övriga nordiska statscheferna, regeringen och partiordföranden samt landshövdingarna och representanter för myndigheter, akademi och näringsliv.