Centerpartiet

Ny sexskandal i Centerpartiet efter Fredrick Federley

Fredrick Federley var bara början.
Centerpartiet dras med en mängd problem.
Nu har en riksdagskandidat dömts för sexköp.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-05-26 kl 21:33 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna avslöjade att Fredrick Federley, 44, var sammanboende med en dömd barnvåldtäktsman – den så kallade ”Björbo-pedofilen”. Mannen som var tillsammans med den avgångne EU-parlamentarikern dömdes till nio års fängelse för bland annat 22 fall av grova våldtäkter mot barn.

Två veckor efter Stoppa Pressarnas avslöjande tvingades Federley lämna alla sina politiska uppdrag – hans karriär var ödelagd efter hans val av sambo.

Bild 1 av 7

Fredrick Federley har kopplats till flera pedofiler; "Björbo-pedofilen", "Bryssel-pedofilen", och "Volvo-pedofilen".
Bild 2 av 7

Annie Lööf har gjort en rejäl vänstersväng och förhandlar numera (indirekt) med Vänsterpartiet.
Bild 3 av 7

Fredrick Federley ljög programledaren Carina Bergfeldt rätt upp i ansiktet när han medverkade i "Bergfeldt" i SVT. Han påstod att han ännu inte läst domen, sedan avslöjades det att han läst domen före Stoppa Pressarnas avslöjande. David Baas från Expressen kunde avslöja sanningen.
Bild 4 av 7

Fredrick Federley återförenades förra sommaren med "Björbo-pedofilen" vars mammas röda Toyota-bil stod parkerad utanför centertoppens hem i Björbo på bilden ovan.
Bild 5 av 7

Annie Lööf har fått skarp kritik över hur hon hanterade pedofilskandalen med sin nära vän Fredrick Federley.
Bild 6 av 7

Centerpartiet skakas av nya problem efter Stoppa Pressarnas avslöjande om Fredrick Federley och pedofilerna.
Bild 7 av 7

Här är Fredrick Federley och hans nya vän "Företagaren" ute och promenerar i Dala-Floda. Bara ett par dagar tidigare hade den forne EU-toppen haft besök av den så kallade "Volvo-pedofilen".

För Centerpartiet var Federley bara den första i raden av pedofilvurmare och sexdömda män. Just nu går det uselt i opinionen, partiet ligger på 6 procent i den senaste mätningen av DN/IPSOS – den lägsta siffran på sju år.

Och Federley-skandalen har satt ljuset på flera problem för Annie Lööf, 38, och hennes parti. Nu har en kandidat till riksdagen för Centerpartiet dömts för sexköp.