Säkerhetsskandal

ÖB Micael Bydéns hånfulla öknamn efter sexskandalen

Det börjar bli ohållbart.
ÖB Micael Bydén hånas nu öppet bland försvarsanställda.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja generalens nya öknamn.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-08-28 kl 18:06 |

ProvaPremium

Det dröjer nog inte länge förrän ÖB Micael Bydén, 58, inser att han inte är skickad att leda Försvarsmakten. Efter sexskandalen med den svekfulla otroheten mot ex-hustrun Anita Carlman, 64, har den tidigare så hyllade generalen tappat i respekt hos sina underlydande.

Stoppa Pressarna har varit i kontakt med ett stort antal försvarsanställda på alla nivåer. Alla – utan undantag – är upprörda över att Micael Bydén exponerat sig för en utpressningsrisk från främmande makt.

Bild 1 av 13Vi ser en uppgiven ÖB Micael Bydén i vit uniformsskjorta, han slår ut med armarna.

Det börjar bli ohållbart. Nu höjs alltfler avgångskrav mot generalen.
Bild 2 av 13Till vänster ser vi en bekymrad ÖB Micael Bydén i basker och fältuniform, i mitten en mobil med blurrad bildruta, till höger Linda H Staaf i en tight klänning och utsläppt blont hår.

"Medan han knäppte upp bh-banden i ryggen uppmanade han henne att vända på sig". ÖB:s älskarinna spar inte på krutet när hon beskriver sexakten.
Bild 3 av 13Till vänster i bild ser vi en paff ÖB Micael Bydén, till höger ser vi en glatt leende Linda H Staaf i en sexig klänning.

ÖB Micael Bydén är i chock efter nya avslöjandena om älskarinnan Linda H Staafs lögnaktiga bluffar i media om sitt sexliv.
Bild 4 av 13Till vänster ser vi ÖB Micael Bydén i vit skjorta, i mitten ser vi Linda H Staaf i blå polisskjorta och till höger ser vi hennes andre älskare polischef Mats Löfving i blå polisskjorta.

ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf har haft ett intimt förhållande med sin chef Mats Löfving. Inte en "ytlig" relation som hon beskrivit den.
Bild 5 av 13Till vänster ser vi ÖB Micael Bydén i en vit uniformsskjorta och till höger i bild ser vi en man snett bakifrån som ringer ett samtal med en mibltelefon.

Stoppa Pressarna avslöjade att ÖB Micael Bydén läckte känslig sexinformation om en hög officer.
Bild 6 av 13Till vänster i bild ser vi ÖB Micael Bydén som ser skeptisk ut, han är klädd i en vit officersskjorta, i mitten ser vi en kvinna i ett sovrumsfönster, till höger i bild ser vi polismästare Linda H Staaf i en blå klänning.

Nu är det Lotta, 43, som gäller. Linda H Staaf är inte längre chefernas favorit. ÖB Micael Bydén är rådvill.
Bild 7 av 13ÖB Micael Bydén Parkmöte Stor - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna avslöjade när ÖB Micael Bydén och polismästare Linda H Staaf inledde sin erotiska affär. Paret blev påkomna i en park under sommaren 2021.
Bild 8 av 13micael byden hustrun berattar stor1 1 - Stoppa Pressarna

Stig Wennerström kom i likhet med Micael Bydén från flygvapnet. Spionen var dock inte, såvitt känt, otrogen.
Bild 9 av 13ÖB Micael Bydén Must Stor - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna avslöjade att ÖB Micael Bydén använder sig av den militära underrättelsetjänsten (MUST) för att kartlägga Stoppa Pressarnas medarbetare. Agerandet kan vara olagligt, det är icke desto mindre en uppenbar illustration av hur olämplig ÖB är att inneha sitt ämbete.
Bild 10 av 13Ander Brännström Stor1 - Stoppa Pressarna

Till vänster om prins Carl Philip, ses dåvarande arméinspektör generalmajor Anders Brännström som sedermera hamnade i en konflikt med Micael Bydén. Flera höga officerare tappade redan då, 2018, förtroendet för ÖB efter hans dåliga behandling av den handlingskraftige generalen Brännström.
Bild 11 av 13micael byden hustrun berattar stor6 0 1 - Stoppa Pressarna

Vladimir Putin och hans underrättelsegeneraler kan skåla i rysk champagne, Sveriges ÖB underlättar deras jobb avsevärt. De behöver inte ens konstruera en sexskandal.
Bild 12 av 13Micael Bydén Bordell Stor1 - Stoppa Pressarna

En chef från Securitas besökte en bordell i Spanien. Företaget har ett avtal med Försvarsmakten men ÖB Micael Bydén vägrar kommentera, exakt den typen av sits man hamnar i om man komprometterar sig själv med en älskarinna.
Bild 13 av 13Micael Bydén Bocken Stor1 - Stoppa Pressarna

Micael Bydén kallas för "Hälsingebocken" av försvarsanställda. Micael Bydén är född och uppvuxen i Gnarp i Hälsingland, därav öknamnet ”Hälsingebocken”.

Att en ÖB är otrogen mot sin hustru och därmed utgör en säkerhetsrisk saknar motstycke i svensk militärhistoria. Micael Bydén har inte bara dragit vanära över sig själv utan även över sitt ämbete. Historiens dom kommer bli hård över flygvapengeneralen.

Rikets säkerhet

Att vara otrogen är ingen privatsak om du är överbefälhavare. Förutom den uppenbara säkerhetsaspekten har man rätt att förvänta sig en bättre privatmoral från en person som ansvarar för rikets säkerhet.