Säkerhetsskandal

Smygtagna filmer på ÖB:s älskarinna sprids i försvaret

Känsligt läge.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att smyginspelade filmer på ÖB Micael Bydéns älskarinna sprids bland försvarsanställda.
För polismästare Linda H Staaf är det hela mycket pinsamt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-08-27 kl 15:04 |

ProvaPremium

ÖB Micael Bydén, 58, har tappat all sin auktoritet som ledare och chef. Den fyrstjärnige generalens snaskiga otrohetsaffär har inte bara inneburit att han åsidosatt sin plikt genom att bli en uppenbar säkerhetsrisk då han exponerat sig för utpressningsrisk från främmande makt, han har även förstört sitt rykte som ledare.

Det kokar inom Försvarsmakten. Flera anställda, på alla nivåer, har tappat förtroendet för överbefälhavaren. Det var Stoppa Pressarna som avslöjade att Micael Bydén i minst sex månaders tid höll sig med sin älskarinna Linda H Staaf, 46, innan hans hustru sedan 23 år tillbaka, Anita Carlman, 64, blev varse, hans bottenlösa svek.

Bild 1 av 17Till vänster ser vi en bekymrad ÖB Micael Bydén i basker och fältuniform, i mitten en mobil med blurrad bildruta, till höger Linda H Staaf i en tight klänning och utsläppt blont hår.

Stoppa Pressarna avslöjade att smyginspelade filmer med ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf sprids bland anställda inom Försvarsmakten.
Bild 2 av 17Till vänster i bild ser vi en paff ÖB Micael Bydén, till höger ser vi en glatt leende Linda H Staaf i en sexig klänning.

ÖB Micael Bydén är i chock efter avslöjandena om älskarinnans lögnaktiga bluffar i media och sitt cv. Dessutom var hon älskarinna åt sin tidigare chef.
Bild 3 av 17Till vänster ser vi ÖB Micael Bydén i vit skjorta, i mitten ser vi Linda H Staaf i blå polisskjorta och till höger ser vi hennes andre älskare polischef Mats Löfving i blå polisskjorta.

ÖB Micael Bydéns nya kvinna Linda H Staaf var älskarinna åt polischefen Mats Löfving som gav henne ett toppjobb. Nu har den blonda polismästaren tröttnat.
Bild 4 av 17Till vänster ser vi ÖB Micael Bydén i en vit uniformsskjorta och till höger i bild ser vi en man snett bakifrån som ringer ett samtal med en mibltelefon.

Stoppa Pressarna avslöjade att ÖB Micael Bydén läckte känslig sexinformation om en hög officer.
Bild 5 av 17Till vänster i bild ser vi ÖB Micael Bydén som ser skeptisk ut, han är klädd i en vit officersskjorta, i mitten ser vi en kvinna i ett sovrumsfönster, till höger i bild ser vi polismästare Linda H Staaf i en blå klänning.

ÖB:s älskarinna Linda H Staaf syntes genom sovrumsfönstret på Karlbergs slott. Förskräckta kadetter såg Micael Bydéns älskarinna från gårdsplanen vid det anrika slottet.
Bild 6 av 17

ÖB Micael Bydén har dragit skam och vanära över sitt ämbete och flera toppgeneraler har uttryckt sitt missnöje. Personliga vänner till generalen har även brutit med honom. Det var en pressad ÖB i Almedalen som undvek journalister. Om han inte tar sitt förnuft till fånga och avgår är det inte orimligt att regeringen sätter press på honom. Kan vi ha en ÖB som exponerar sig för utpressningsrisk från främmande makt? Vad är enklast, att svika sin familj eller sitt land?
Bild 7 av 17

Nu sparkas hon efter Stoppa Pressarnas alla avslöjanden. ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf har varit starkt kritiserad och anklagats för inkompetens. Innan hon skaffade ÖB som älskare låg hon med sin chef Mats Löfving och dessförinnan hade hon en annan högt uppsatt polis som älskare. Nu tvingas hon bort från polisen och ska börja på justitiedepartementet där man inte ens vet vilken titel hon ska få.
Bild 8 av 17

Stoppa Pressarna avslöjade när ÖB Micael Bydén och polismästare Linda H Staaf inledde sin erotiska affär. Paret blev påkomna i en park. Nu har ÖB börjat fundera över om Linda H Staaf är en så lämplig kvinna för honom efter att Stoppa Pressarna avslöjat hennes lögner och att hon har haft flera älskare inom Polisen.
Bild 9 av 17

Stoppa Pressarna avslöjade att ÖB Micael Bydén använder sig av den militära underrättelsetjänsten (MUST) för att kartlägga Stoppa Pressarnas medarbetare. Agerandet kan vara olagligt, det är icke desto mindre en uppenbar illustration av hur olämplig ÖB är att inneha sitt ämbete.
Bild 10 av 17

ÖB Micael Bydén festade på en nattklubb invid Stureplan i Stockholm. Den typen av miljöer där kriminella jagar unga tjejer och kokainet flödar.
Bild 11 av 17

En chef från Securitas besökte en bordell i Spanien. Företaget har ett avtal med Försvarsmakten men ÖB Micael Bydén vägrar kommentera, exakt den typen av sits man hamnar i om man komprometterar sig själv med en älskarinna.
Bild 12 av 17

Micael Bydén har ansvar för Försvarsmaktens tusentals kvinnor och män, han ska vara en förebild. Han var otrogen mot sin hustru Anita Carlman efter 33 år tillsammans.
Bild 13 av 17

Stig Wennerström kom i likhet med Micael Bydén från flygvapnet. Såvitt känt var dock Wennerström inte otrogen med någon kvinnlig polismästare som ljög i media och i sitt cv och som hade sin chef som älskare och ytterligare en polis som älskare och som därefter tvingades bort från sin tjänst inom Polisen.
Bild 14 av 17

Här är ÖB och hans hustru på kungamiddag. Micael Bydén har dolt sin älskarinna, det var Stoppa Pressarna som tog generalen med uniformsbyxorna nere.
Bild 15 av 17

Micael Bydén och Anita Carlman har varit gifta i 23 år. I november förra året begärde ÖB skilsmässa efter sitt nedriga svek. Nu kan Stoppa Pressarna avslöja hur parets barn reagerat på pappas svek.
Bild 16 av 17

Micael Bydén har ansvar för Försvarsmaktens tusentals kvinnor och män, han ska vara en förebild.
Bild 17 av 17

Magdalena Andersson varnar medborgarna för vad Ryssland kan ta sig till nu när Sverige ansökt om Nato-medlemskap, att i det läget ha en av egen kraft skandaliserad ÖB är inget drömläge. Hur länge till har regeringen förtroendet för en otrogen ÖB? Vad är enklast att svika, sin familj eller sitt land?