Sexskandal

ÖB Micael Bydéns nya steg med älskarinnan

Nu sätter han ned foten.
ÖB Micael Bydén tar nästa steg med sin älskarinna Linda H Staaf.
Den fyrstjärnige generalen har bestämt sig.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-11-28 kl 18:42 |

ProvaPremium

Det var Stoppa Pressarna som avslöjade att ÖB Micael Bydén, 58, under minst ett halvår varit otrogen mot sin hustru Anita Carlman, 64. Generalen exponerade sig för främmande makts underrättelsetjänster och riskerade att bli utpressad som en följd av sin impulsstyrda skörlevnad.

Otroheten är inte bara förkastlig ur ett moraliskt perspektiv – vår överbefälhavare utgjorde en uppenbar säkerhetsrisk. Ingen försvarsgrenschef eller flaggofficer hade kommit undan med ett dylikt beteende som får det att vattnas i munnen på den ryska militära underrättelsetjänsten GRU.

Bild 1 av 11Till vänster ser vi en paff Micael Bydén i fältuniform. Till höger en bedrövad Linda H Staaf som böjer ned sitt huvud. Hon bär en stickad blå polis-tröja.

Micael Bydén anklagas nu för att ha ljugit. Han ska ha informerat försvaret om sin älskarinna Linda H Staaf. Men hustrun fick inget veta.
Bild 2 av 11Vi ser prins Daniel till vänster. Till höger ser vi ÖB Micael Bydén och prins Carl Philip.

Stoppa Pressarna avslöjade nyligen det okända sambandet mellan prins Daniel och ÖB Micael Bydén. De delar ring som mäter deras hälsa sekund för sekund men ÖB kan inte redogöra för när han träffade sin älskarinna.
Bild 3 av 11

Här skymtar vi Sverker Göranson bakom sin efterträdare Micael Bydén. Nu vill den tidigare ÖB:n inte ha något med den otrogne generalen att göra.
Bild 4 av 11

Pål Jonson (M) är ny chef över ÖB. Nu har han möjlighet att inleda en formell utredning om ÖB utgör en säkerhetsrisk med sin skörlevnad.
Bild 5 av 11Till vänster ser vi en glad ÖB Micael Bydén i fältuniform och till höger ser vi Linda H Staaf som ser glad ut.

ÖB Micael Bydén och hans älskarinna Linda H Staaf möttes när han var hennes "mentor" under tre års tid. Nu kommer han med ett glädjebesked till sin blonda älskarinna.
Bild 6 av 11

Den amerikanske generalen David Petraeus var i likhet med ÖB Micael Bydén otrogen mot sin hustru. Till skillnad från den svenske generalen avgick amerikanen från sin tjänst efter att hans vanära och skörlevnad avslöjats.
Bild 7 av 11Till vänster ser vi ÖB Micael Bydén i fältuniform, därefter Linda H Staaf, polischef Mats Löfving, och en pixlad polis.

ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf har haft (minst) två älskare inom polisen. Mats Löfving är en av dem. Nu kartläggs hennes sexliv i detalj av åklagare.
Bild 8 av 11

ÖB Micael Bydén festade på en nattklubb invid Stureplan i Stockholm. Den typen av miljöer där kriminella jagar unga tjejer och kokainet flödar.
Bild 9 av 11

Överbefälhavaren Micael Bydén och Casper Janebrink har båda varit otrogna. Till skillnad från ÖB har stjärnan från Arvingarna stått för sina misstag.
Bild 10 av 11

Stig Wennerström kom i likhet med Micael Bydén från flygvapnet. Spionen var dock inte, såvitt känt, otrogen.
Bild 11 av 11

Micael Bydén och hans älskarinna uppges numera var sambor. De huserar, enligt uppgift, i residenset i Karlbergs slott.

Att ÖB Micael Bydén väljer att sitta kvar på det ämbete han för evigt solkat ned är en tydlig illustration av hans ömkliga brist på integritet och officersmässighet.

Svek sin hustru

Stoppa Pressarna har tidigare avslöjat att hans företrädare som ÖB, general Sverker Göranson, 68, brutit med sin tidigare vän och dessutom är mäkta upprörd över sveket mot både fanan och hustrun.