Mest läst just nu:

Federley-härvan

Raseriet mot Fredrick Federley efter comebacken

Hela Sverige rasar.
Det är inte bara i hembygden Björbo som Fredrick Federleys politiska comeback väcker starka känslor.
Nu kommer reaktionerna på den skandaliserade EU-parlamentarikern beslut att ställa upp i kyrkovalet.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2021-04-08 kl 05:44 |

ProvaPremium

Fredrick Federley, 42, är redo för att låta väljarna visa sitt förtroende för honom igen.

Men frågan är om väljarna är redo för honom.

Bild 1 av 6

Fredrick Federley har meddelat att han gör politisk comeback. Väljarna verkar lagom sugna.

Bild 2 av 6

Federley ställer upp i höstens kyrkoval. Byborna i Björbo rasar.

Bild 3 av 6

Federley och pedofil-sambon böjd in unga pojkar till gården där man hade biodlar-skola med dem. Det är inte fastställt huruvida Federley hade förberedda biodlar-dräkter i barnstorlek hemma på gården eller om pojkarna fick ta med dem själva.

Bild 4 av 6

Fredrick Federley ljög för Carina Bergfeldt i SVT. Han påstod att han ännu inte läst domen mot pedofil-sambon, vilket han hade redan innan Stoppa Pressarna avslöjade skandalen.

Bild 5 av 6

Över 1 400 kommentarer har kommit in på TV4-profilen Marcus Oscarssons Facebook-konto. I princip alla är negativa till Federleys comeback.

Bild 6 av 6

En överväldigande majoritet av Stoppa Pressarnas läsare är emot en comeback

Ska man döma av reaktionerna på den pedofil-skandaliserade politikerns beslut att ställa upp i kyrkovalet så lär det bli tufft för den forne centertoppen.

Stoppa Pressarnas avslöjande om att Federley var sambo med en 43-årig dömd pedofil tvingade på två veckor bort honom från uppdraget som EU-parlamentariker och sände chockvågor genom Centerpartiet.

Efter avslöjandet, som många redan nu vill nominera till Stora Journalistpriset, har Centerpartiet rasat i opinionen och förtroendet för partiledaren Annie Lööf, 37, är uruselt.

Efter skandalen har Federley ljugit om vad han visste och när han visste. Den skandaliserade EU-parlamentarikern har bland annat påstått att han ”inte läst domen”. Senast sa han det när han gästade Carina Bergfeldt, 41, i SVT.

Expressens prisbelönte stjärnreporter David Baas, 40, kunde dock beslå Federley med lögn då en sparad chat med en god vän visar att politikern berättar att han ”läst domen” och detta var innan Stoppa Pressarnas avslöjande om sambon som dömdes till nio års fängelse för 22 fall av grova våldtäkter mot barn.