Federley-härvan

Så skyddade Federleys mamma pedofilen

En rasande debatt om pedofilen.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja hur Fredrick Federleys egen mamma skyddade ”Björbo-pedofilen”.
Känslorna kokar av vrede i den lilla byn där Centertoppens familj gömde den våldtäktsdömde mannen i största hemlighet.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Pedro Sanchez

| 2020-12-17 kl 22:05 |

ProvaPremium

Fredrick Federley, 42, lämnade politiken drygt två veckor efter Stoppa Pressarnas uppmärksammade avslöjande att han sedan i somras varit sambo med en dömd pedofil.

Den 42-årige mannen är bland annat skyldigt till 22 fall av grova våldtäkter mot barn. För Centerpartiet och Annie Lööf, 37, är Stoppa Pressarnas scoop katastrofalt då de i samband med pedofilskandalen tappat två procentenheter, från 9 till 7, enligt DN/Ipsos. 

Bild 1 av 18fredrick federley mamma gomde stor 26 - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna kan avslöja att Fredrick Federleys mamma Birgitta Federley gömde pedofilen efter att skandalen briserade.
Bild 2 av 18fredrik federley pedofil stor 12 - Stoppa Pressarna

Fredrick Federley visste om att hans sambo var dömd för bland annat 22 fall av grov barnvåldtäkt.
Bild 3 av 18fredrick federley mote peddo stor 27 - Stoppa Pressarna

Fredrick Federley och "Björbo-pedofilen" träffades första gången i slutet av maj. I januari frigavs pedofilen villkorligt från fängelset efter att ha avtjänat sex år ut av de nio års fängelse han dömdes till.
Bild 4 av 18fredrick federley lamnar stor 17 - Stoppa Pressarna

Fredrick Federley sjukskrev sig från EU-parlamentet för att han mådde "dåligt", sedan avgick han.
Bild 5 av 18fredrick federley peddo poserar stor 38 - Stoppa Pressarna

Fredrick Federley visste om redan i juni att hans sambo var en dömd pedofil. Nu försöker han blanda bort korten.
Bild 6 av 18fredrick federley peddo poserar stor1 21 - Stoppa Pressarna

Här poserar pedofilen i Federleys vardagsrum.
Bild 7 av 18fredrick federley sexrazzia stor 1 2 - Stoppa Pressarna

Fredrick Federley gick på sexklubbar tillsammans med "Bryssel-pedofilen" när han var i den belgiska huvudstaden.
Bild 8 av 18fredrick federley pedofil naken stor 33 - Stoppa Pressarna

Fredrick Federley är i likhet med den dömde pedofilen en stor fantast av akvarier.
Bild 9 av 18fredrick federley livvakter pedofil stor 23 - Stoppa Pressarna

Polisen har haft "Björbo-pedofilens" nya boende under uppsikt.
Bild 10 av 18fredrick federley dagbok stor 16 - Stoppa Pressarna

Fredrick Federley träffade "Björbo-pedofilen" på gay-sexappen Grindr.
Bild 11 av 18annie loof vanskap pedofil stor 40 - Stoppa Pressarna

Annie Lööf är chockad över skandalen. Stoppa Pressarna avslöjade att hon är vän med "Bryssel-pedofilen".
Bild 12 av 18annie loof miljonlofte stor1 13 - Stoppa Pressarna

Annie Lööf har genom åren stått mycket nära Fredrick Federley och nyligen lovade hon att Centerparitet skulle stödja honom om fallskärmen från Bryssel inte är tillräcklig.
Bild 13 av 18federley ny pedosambo stor 18 - Stoppa Pressarna

Centertoppen Christer Yrjas har även han bott tillsammans med en pedofil. Han tvingades avgå ett dygn efter avslöjandet.
Bild 14 av 18federley partivan stor1 7 - Stoppa Pressarna

Nyligen rapporterade Stoppa Pressarna att en partivän till Fredrick Federley dömts till våldtäkt av en 14-årig flicka. Våldtäkten skedde i Centerpartistens massagesalong.
Bild 15 av 18fredrick federley avgar stor 18 - Stoppa Pressarna

Fredrick Federley har "gillat" flera av "Bryssel-pedofilens" inlägg i sociala medier, även efter att han dömts till fängelse för barnporrbrott.
Bild 16 av 18fredrick federley dagbok stor1 20 - Stoppa Pressarna

Fredrick Federley tycks hysa en fascination för pedofiler. Han har flera gånger träffat Sture Bergwall, tidigare känd som den dömde pedofilen Thomas Quick.
Bild 17 av 18fredrick federley mamma gomde stor 27 - Stoppa Pressarna

Fredrick Federleys mamma Birgitta Federley gömde pedofilen i sitt hem efter att skandalen briserat.
Bild 18 av 18fredrick federley mamma stor1 2 - Stoppa Pressarna

Här lämnar pedofilen Fredrick Federleys föräldrars gård samma dag som EU-parlamentarikern bekräftade Stoppa Pressarnas nyhet.

I samband med Stoppa Pressarnas avslöjande insåg Fredrick Federley att spelet var över och det nu inte fanns någon som helst möjlighet för ”Björbo-pedofilen” att bo kvar hos honom. De var därför tvugna att avsluta sin intensiva kärleksaffär – och det omedelbart. 

Vänner till Fredrick Federley har för Stoppa Pressarna klart förklarat att det var just vårt avslöjande som fick honom att bryta med pedofilsambon – och ingenting annat. Det var också därför han tvingades berätta allt för Centerpartiet.

När Federley till slut skulle lägga korten på bordet gjorde han det något förvånande i Dalarnas tidning, vars helt okritiska intervju fått kraftig kritik, där den förre Centertoppen påstår han och pedofilen gjorde slut i september.

– Den 23 november går vi en sista promenad i elljusspåret här och sedan kör jag honom till en hemlig adress, säger Federley.

Men vart skjutsade då Fredrick Federley sin avslöjande pedofil-älskare i största hemlighet? Ja, det bryr sig inte Dalarnas tidningars reporter om att fråga. 

Stoppa Pressarna kan däremot avslöja att ”den hemliga adessen” inte alls var särskilt ”hemlig” för Fredrick Federley – pedofilen var nämligen inhyst hos Centertoppens egna föräldrar.

– De första nätterna när det här bröt ut bodde pedofilen hos Federleys föräldrar, berättar en initierad källa och uppgiften bekräftas även av andra uppgiftslämnare som Stoppa Pressarna har varit i kontakt med

I intervjun får Fredrick Federley frågan hur hans familj mår efter avslöjandet:

– Jättedåligt. Mamma drar ner persiennerna så fort det börjar mörkna och känner sig instängd och uttittad hemma, säger Federley.

Ett uttalande som i förstone ter sig helt rimligt, men som väcker upprörda känslor i Björbo.
– Fy fan, vad han är manipulativ. Det där säger han bara för att gardera för det faktum att hans föräldrar gömde pedofilen de första dygnen och därför drog ner persiennerna, säger en person till Stoppa Pressarna.

Samma dag, den 26 november, som EU-parlamentarikern deklarerade på sociala medier att han sjukskrev sig och att Stoppa Pressarnas avslöjande var korrekt sågs pedofilen lämna Fredrick Federleys föräldrars gård.

Stoppa Pressarna har tidigare kunnat visa exklusiva bilder på den 42-årige mannens flykt från Federleys föräldrahem – strax innan EU-parlamentarikern bekräftade skandalavslöjandet.

I Björbo rasar nu debatten kring Fredrick Federley. Ett stort antal bybor är mycket upprörda på den skandaliserade EU-parlamentarikern som kastat in handduken.

Det finns förvisso även en del personer som inte tycker att Federley har gjort något fel genom att ha sexuellt umgänge och dela sitt liv med pedofilen som våldtog små barn 22 gånger.

En av de personerna verkar vara Centertoppens mamma Birgitta Federley, 63. På ett särkilt forum som finns för byborna öppnar Federleys mor plötsligt upp:  

– Tack alla fina rara änglar i Björbo, ni vet vilka ni är och ni är fler än vi trodde. Ni får oss att tro lite mer på byn, skriver hon innan hon går till en oväntad attack:

– Ondskefulla och elaka människor försöker vi vara likgiltiga mot!

Hennes inlägg om ”ondskefulla och elaka” individer tar fyr i grannskapet.
– Jag tillhör alltså den Onda sidan du beskriver här i Björbo? Ondskan för mig är vad jag haft i granngården sen i somras… En pedofil. Bland alla barn. Villkorligt frigiven för att ha våldtagit små barn. De är nu förstörda för livet. De hade inget val. Det har du som vuxen, skriver en förbannad Björbo-bo och fortsätter:

– Att låta en man flytta in i sitt hem som gjort dessa ofattbara saker. Det är svårt att förstå. Att säga en sak när man tror sig ha övertaget för att sedan dra på sig offerkoftan när det bränner till. Där går gränsen. 

Debattens vågor går höga, den upprörde mannens inlägg möts av motinlägg – men han får även stöd:
– Tro fan det att folk reagerar med kraft när en sådan här ondska nu lyfts fram i dagsljus. Precis inpå husknuten. Och när fokus av många sedan läggs på helt fel ställen. Empati pratar ni om här, empati för vad undrar jag? För de utsatta barnen? För de barn som skulle ha kunnat bli utsatta? För de oroliga föräldrarna till barnen? För det är ju endast där denna empati rimligtvis borde finnas! Ingen annanstans! Punkt, skriver en person.

Fredrick Federleys mamma möts av en ilska sprungen ur det faktum att hon valt att låta pedofilen bo i hennes hem när skandalen briserade.

– Gissar att de allra flesta har svårt att respektera folk som skyddar pedofiler.., skriver en person med en tydlig gliring mot Federleys mamma.

Därefter är Fredrick Federleys mor helt tyst.

”Björbo-pedofilen” bor nu hos ett par goda vänner till Federley som i intervjun med Dalarnas tidningar påstår ”jag vet inte var”

Som Stoppa Pressarna rapporterat om var det i själva verket Fredrick Federley själv som fixade den nya bostaden åt sin forna pedofil-sambo.