- Senaste nytt från kändispressen

Har inte alla samma rätt till sjukvårdsguiden?

<<< Tillbaka

Har inte alla samma rätt till sjukvårdsguiden?

Body: 

Jackie har inatt lagt upp en bild på sin instastory där hon berättar sina åsikter om dom som ringer till sjukvårdsguiden. Hon skriver att hon försökt ringa sjukvårdsguiden 11gånger under 40 min men inte kommit fram för att det är så många som ringer och på henne låter det som att det bara är folk som är fulla, påverkade av droger och dom som kör rattfulla som ringer in och tar upp sjukvårdens tid i onödan.

Hon anser att det är skit människor som ringer in och tar tiden för dom som sitter hemma nyktra med folk som är sjuka på riktigt.

 

Hur kan Jackie veta vilka sjukvårdsguiden pratar med? Och oavsett situation har inte alla samma rätt till vårdhjälp?

Bild 1: 
bloggtext2: 

Bild från Jackies instastory

comments powered by Disqus

Senaste från Svenska Bloggare

Josephine Qvist är sugen på att göra en egen parfym

28 januari, 2022 | 0:30

Det blir allt vanligare att influencers gör parfymer och det finns flertal som redan gjort en egen parfym, vissa har blivit populära och andra inte lika mycket.

Som som gjort parfymer hittills är:

Kenza - hon har gjort 2 stycken och dom heter Alani & Alani night

Rebecca Stella - hon har också gjort 2 stycken som heter I do & date night

Ida Warg - Hennes parfym heter Flor Feliz

Bianca Ingross - hon har också gjort 2 och dom heter Amaci & Senteur de CAIA

Linn Ahlborg - hennes parfym heter LXA

Isabella Löwengrip - hennes parfym heter Blonde Bouquet

Om jag missat någon får ni gärna lämna en kommentar och fylla på listan. Men nu kanske det blir så att ännu en influencer lanserar en parfym för det är nämligen så att Josephine Qvist är sugen på att göra en egen parfym. Hon känner att hon aldrig hittar någon som hon gillar och undrar nu om hennes följare hade tyckt om ifall hon tog fram en egen parfym.

Det som gör att hon tvekar är för att hon är rädd att ingen kommer att köpa hennes parfym och när hon frågar följarna om dom hade köpt den så svarade 71% att dom hade gjort det.

 

Absolut är några av parfymerna helt underbara i doften men det som kan göra att folk tvekar på att köpa dom är för att dom flesta inte går att lukta på i butik. Man får beställa hem parfymen för att ens kunna lukta på dom, och när du brutit kartongen för att kunna lukta på dom så kan dom inte skickas tillbaka om du inte gillar lukten. Det är nog många som drar sig för att köpa en parfym för mellan 600 och 900 kr utan att ens kunna lukta på den innan man köper den. Man kunde tex se på tradera att folk sålde sina parfymer när både Kenza och Rebecca Stella släppte sina första då många inte gillade doften.

 

 

 

Bingo Rimers hårda krav på sin assistent

27 januari, 2022 | 23:21

Då var det ännu en gång dags för Bingo Rimer att skaffa en ny assistent, senast han sökte en ny assistent var i augusti 2021. Men något som förändrats från förra gången är kraven han har på personen den här gången.

Förra gången skulle personen vara ung, driven, kunnig med dator/moms samt tycka om barn. Nu har han tagit steget längre och vill istället ha en assistent som inte är en mespropp, och man får absolut inte göra något som får Katrin att bli arg på honom för det du gjort.

Utöver dom kraven så är resten av listan här:

*Ha körkort

*Stresstålig

*Strukturerad

*Kunna jobba obekväma arbetstider

*Inte söka jobbet för att bli känd

*Inte börja "lipa" om han blir irriterad för att man tex glömt beställa matlådor till barnen

*Man får inte glömma något

 

Exakt hur många timmar jobbet ligger på i veckan står inte. Att jobba som assistent till någon kan ibland innebära att man måste vara beredd på att man kan få samtal om att man behöver komma och jobba eller hjälpa till med något akut, det finns ingen information vad som gäller kring detta när man är Bingos assistent. Sen om jobbet innebär körning av barn till och från aktiviteter eller om jobbet enbart är för Bingo är också oklart.

Men då är nog många nyfikna på vad lönen ligger på när det handlar om obekväma arbetstider och alla kraven. Jo lönen är på 25 tusen i månaden vilket blir 17 tusen efter skatt om man har en skattetabell på 32%.

Detta är såklart inte rimlig lön om man måste jobba mycket kvällar och helger  men enligt Bingo får man jobba sig upp för en högre lön precis som på ett vanligt jobb. Dock är det en helt okej lön om man jobbar enbart dagtid men för obekväma arbetstider är det lite väl lågt, men sen är det upp till var och en att avgöra om man anser att lönen väger upp det jobb man har/gör.

 

Hade ni velat jobba för Bingo?

Bianca Ingrosso tar ej ansvar för att hon bär päls

25 januari, 2022 | 11:55

Om det är något som upprör influencers läsare/tittare så är det när dom bär päls. Idag anses det motbjudande att bära äkta päls och dom flesta influencers har valt bort päls dom sista åren men för inte så länge sedan gjorde Paow reklam för en hemsida som sålde äkta päls men nu har även Bianca Ingrosso gjort reklam för en hemsida som har äkta päls men hon använder själv också en pälsjacka som är 100% gjord av rävar.

Bianca lade upp 2 bilder på sin instagram där hon bär jackan och kritiken blev så stark mot henne att hon valde att fega ur och stängde av kommentarerna samt raderade alla kommentarer. Till expressen säger hon själv att jackan är flera år gammal och att hon köpte den på någon hemsida och är säker på att den inte är äkta. Det som dock är väldigt märkligt är att samma dag första bilden på instagram kom upp så lade hon även ut en story där hon taggade ett företag som heter Nobel Copenhagen och det var deras instagram HÄR som hon taggade. Är det inte konstigt att hon inte minns vilket företag hon köpt jackan hos men samtidigt så kan hon tagga företaget?

På hemsidan som nu ligger nere sen dagen hon lade upp jackorna så kunde man se att jackan är gjort av 100% räv och kostade 7000 kr. Varför Bianca trots bevis väljer att ljuga och säga att den är oäkta och inte vet vart hon köpt den är oklart men antagligen hoppas hon på att det inte var många som såg när hon faktiskt taggade företagets instagram.

 

Dock väljer hennes följare att kommentera kritik mot henne på hennes nya inlägg på instagram, han ta några print på kommentarerna som hon nu raderat och ni kan se dom här nedan.

 

Stå för vad du gjort och gör sedan om och gör rätt!

HÄR kan ni läsa artikeln om detta på expressen.

Antonija Mandir visar och berättar om hur dåligt hon mådde

24 januari, 2022 | 20:04

Majoriteten av alla människor på den här jorden mår dåligt i perioder och en del mår tyvärr mycket sämre än andra. En vanlig och allt med vanlig sjukdom är utmattning och depression och allt fler väljer att öppna upp och prata om sitt mående speciellt bland våra influencers.

En som nu valt att berätta men också visa hur dåligt hon mådde i perioder under 2020-2021 är Antonija Mandir. Hon skriver att hon en och annan dag mådde otroligt dåligt under 2021, hon har även hittat bilder där hon själv skriver att hon visste att hon mådde dåligt men inte så dåligt som hon ser nu att hon mådde på bilderna.

Även när hon gjorde ett jobb så fick hon hålla ihop för att inte brista ut i tårar, detta ledde till att hon grät precis innan en inspelning och så fort det var klart sprang hon iväg i tårar igen. Hon söker inte sympati med alla bilder hon lagt upp utan vill visa sina följare att hon inte alltid mår bra även om många kan tro det.

Oftast visar eller berättar hon för sina följare när hon mår dåligt men under perioderna som dessa bilder togs mådde hon för dåligt för att ens berätta om hur dåligt hon mådde. Och trots att hon idag mår väldigt bra så kan även små saker ibland få henne att bryta ihop men att man bara kan göra så gott man kan.

 

Ibland är det tungt att erkänna om man mår dåligt och väldigt många väljer att svälja det och säga orden "Jag mår bra" eller "Jag är okej". Det är så lätt att säga och också väldigt lätt för andra att tro på, men tvekar du någon gång på att någon faktiskt mår bra så visa att du finns där och förhoppningsvis så kommer personen till slut att öppna upp sig och lätta sin tyngd lite. Det spelar ingen roll varför en person är ledsen eller mår dåligt det är lika viktigt oavsett att hjälpa personen och ingen anledning är mindre värd än den andra.

 

Om du mår dåligt eller lider av psykisk ohälsa och vill söka hjälp så kontakta din närmaste vårdcentral eller ta kontakt med en privat psykolog. Det finns idag även psykologer online där du via samtal eller video kan prata med någon, och är du under 25 kan du även gå via din ungdomsmottagning för att få hjälp eller kontakta kurator eller skolsköterskan på din skola.

Hanna Friberg kunde inte bry sig mindre om Paow

24 januari, 2022 | 19:37

Tjafset mellan Paow, Hanna Friberg och Klara verkar ha lagt till i stort sett helt och inte ens Paow har gått ut med något mer på sina sociala medier. Planen var att dom tre skulle träffas upp nu när alla är i Tulum samtidigt och även ska bo på samma hotell, men Klara har berättat att dom inte kommer mötas upp.

Nu har Hanna lagt upp en video på sin kanal där hon svarar på lite frågor från sina tittare och en av dom handlar såklart om Paow.

Enligt Hanna började allt med att Paow gick ut med att hon inte visste vem Hanna var och anklagade henne för att ljuga om att hon hade haft en stor blogg när hon var yngre som hon tjänade pengar på. Hanna svarade då Paow med att hon visste hade en stor blogg och tjänade pengar på den samt hur många läsare hon hade osv. Hanna säger också att hon vet att Paow gör narr av henne men att hon inte kunde bry sig mindre.

För att lyssna på när hon pratar om Paow så spola fram till 11:30 i videon.

 

Vi får se om Paow kommer på något mer för att kunna fortsätta hålla bråket igång eller om detta nått sin ände.

 

När vi ändå är inne på Paow så kan vi ta upp hur oblyg hon är för att visa upp sin kropp speciellt sina bröst. Det har nu kommit upp en bild på hennes story där bilden är tagen bakifrån på henne själv. Men man ser också att hon enbart har bikinitrosor på sig och ingen underdel, hon håller även händerna så att man ser att hon inte försöker dölja sina bröst men man ser tydligt att det sitter några stycken bara ett stenkast ifrån dom. Man kan även på andra bilder som hennes pojkvän lagt upp se att det inte var dom enda personerna som rörde sig runtom dom.

 

 

 

Senaste från På Löpet

Martin Stenmarcks nya relation med Hanna Hedlunds lillasyster

Fortsatt känsligt läge.
Hanna Hedlunds syster Lina har haft kontakt med Martin Stenmarck efter separationen.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja kommunikationen från lillasyster med den sexige sångaren och deras diskreta möte.

fredag 28 januari 2022