Droger

Aftonbladet-chefen Martin Schori talar ut om kokainryktet

Tuffa tag på tidningen.
Det stormar på Aftonbladet.
Nu väljer Martin Schori, som är hög chef på tidningen, att tala ut om kokainryktet.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2024-01-28 kl 11:57 |

ProvaPremium

Ibland undrar man hur journalisterna har tid att arbeta på Aftonbladet. De senaste åren har tidningen plågats av flera uppmärksammade skandaler.

Just nu är det den profilerade medarbetaren Hans Shimoda, 60, som skämmer ut tidningen. Stjärnreportern, som bland annat intervjuat statsminister Ulf Kristersson, 60, flera gånger, är åtalad för rattfylleri.

Bild 1 av 8

Aftonbladets ställföreträdande ansvarige utgivare Martin Schori väljer nu att tala ut om kokainryktet.
Bild 2 av 8

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar kom med sitt utspel efter att Aftonbladet avslöjat att det finns kokainrester i riksdagshuset. Hon tycker att tidningen bör drogtesta sin personal och kontrollera toaletterna.
Bild 3 av 8

Just nu skämmer den profilerade Aftonbladet-stjärnan Hans Shimoda ut tidningen. Han är åtalad för rattfylla.
Bild 4 av 8

Den kritiserade Aftonbladet-skribenten Åsa Linderborg drev en skoningslös linje under metoo-hösten.
Bild 5 av 8

Åsa Linderborg tvingades avgå som Aftonbladets kulturchef efter att hon orkestrerat drevet mot Stadsteaterns förra vd Benny Fredriksson under metoo.
Bild 6 av 8

Benny Fredriksson var sedan 1989 gift med världsstjärnan och mezzosopranen Anne Sofie von Otter som anklagar Aftonbladet för att ha drivit hennes man i döden.
Bild 7 av 8

Anchor Bar på Sveavägen i Stockholm blev platsen för Aftonbladets sexorgie.
Bild 8 av 8

Nu höjs röster på Aftonbladet för att Lena K Samuelsson ska få sparken. Få chefer i svensk media har fått så mycket kritik som hon.

Det var i somras som Shimoda misstänks ha kört sin vespa trots att han druckit flera öl. Han krockade vådligt och hans 22 år yngre hustru Anna Shimoda, 38, kastade av mopeden när Hans Shimoda körde in i en BMW i hög fart.

Brutalt och hänsynslöst

Den 8:e mars är det rättegång för Aftonbladets så profilerade reporter.

Men det är inte första gången Aftonbladet drabbas av skandaler som involverar deras medarbetare. Under metoo-hösten drev tidningen en extrem och inkvisatorisk linje regisserad av den dåvarande kulturchefen Åsa Linderborg, 55.