Snyltande

Bonniermiljardär indragen i Linda H Staafs sexskandal

Hon fortsätter att förfära.
Linda H Staaf hyser en sällsam förmåga att orsaka trubbel.
Nu dras en Bonniermiljardär in i den blonda poliskvinnans sexskandal.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-11-10 kl 16:20 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna avslöjade att ÖB Micael Bydén, 59, varit otrogen mot sin lojala hustru Anita Carlman, 65. Den av kättja fyllda generalen tappade koncepterna och kunde inte motstå den blonda poliskvinnan Linda H Staaf, 47.

Sveriges överbefälhavare hade under tre års tid varit ”mentor” åt underrättelsechefen vid polisens nationella operativa avdelning, NOA. ”Mentorskapet” kom med tiden att övergå i något helt annat – Linda H blev Bydéns älskarinna.

Bild 1 av 8Jonas Bonnier Linda Stor - Stoppa Pressarna

Nu dras en livsnjutande Bonniermiljardär in i Linda H Staafs sexskandal.
Bild 2 av 8stoppapressarna superklick6 - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna avslöjade att ÖB varit otrogen mot sin hustru Anita. Föremålet för hans åtrå var polisen Linda H Staaf.
Bild 3 av 8Linda H Staaf ToppjobB Stor - Stoppa Pressarna

Nu har hon lyckats få ett nytt toppjobb, trots sex- och korruptionsskandalen. Linda H Staaf är chef för Europol i Sverige.
Bild 4 av 8Linda H Staaf Triangeldrama Stor2 - Stoppa Pressarna

Den tidigare domaren Runar Viksten blev utsedd att utreda ÖB:s älskarinna Linda H Staaf samtidigt som han fick betalt av Försvarsmakten.
Bild 5 av 8Kung Carl Gustaf Mottagning Stor6 - Stoppa Pressarna

För drottning Silvia måste det ha känts skönt att slipa möta Micael Bydéns skandaliserade älskarinna Linda H Staaf.
Bild 6 av 8Linda H Staaf Viksten Stor - Stoppa Pressarna

Mats Löfving och Linda H Staaf hade en relation medan han var hennes chef. Mats Löfving gick bort i februari i år i samband med att utredaren Runar Viksten la fram sin rapport.
Bild 7 av 8Jonas Bonnier Linda Stor1 - Stoppa Pressarna

Jonas Bonnier är ordförande för Stora journalistpriset men vågar inte svara på frågor från journalister. Ynkedom.
Bild 8 av 8Jonas Bonnier Linda Stor2 - Stoppa Pressarna

Jonas Bonnier och Helena Bonnier njuter av sin ärvda rikedom. När Jonas Bonnier vad vd gick affärerna uselt. Nu drönar han mest runt i tillvaron och gömmer sig när journalister söker honom.

Trots sitt uppdrag som överbefälhavare valde generalen att vara otrogen mot sin hustru och därmed exponera sig för främmande makts (läs Rysslands) underrättelsetjänst.

Går under öknamnet ”Hälsingebocken”

Tack vare Stoppa Pressarnas avslöjande av den sjaskiga affären vreds utpressningsvapnet ur händerna på Vladimir Putin, 71, och hans generaler vid den ryska militära underrättelsetjänsten GRU.

ÖB Micael Bydén är numera en illa sedd driftkucku i Försvarsmakten och han går under öknamnet ”Hälsingebocken” som anspelar på hans skörlevnad och påvra uppväxt i Gnarp i Hälsingland.

Linda H Staaf har länge tyckts hysa en faiblesse för äldre gifta män i uniform och maktpositioner.

Stoppa Pressarna avslöjade att Linda H Staaf hade en affär med sin tidigare chef Mats Löfving som så tragiskt gick bort i februari i år.

Den av Stoppa Pressarna avslöjade korruptionshärvan inom polisledningen gick till slut inte längre att dölja och den pressade rikspolischefen Anders Thornberg, 64, tvingades tillsätta en särskild utredning.

Uppdraget gick till den pensionerade domaren Runar Viksten, 78.

Stoppa Pressarna publicerade i flera månader otaliga artiklar om att Linda H Staaf haft en relation med sin lönesättande chef Mats Löfving (som höjde hennes lön med 8 000 kronor i månaden), vi avslöjade även att hon fått ett tjänstevapen trots att hon inte var berättigad därtill.

Ändå har Expressens reporter Mikael Syrén, 58, nominerats till Stora Journalistpriset för ”Årets avslöjande”, något Expressen slår upp stort.

Expressen var inte alls först med att rapportera om polisskandalen i Sverige – något som både chefer på tidningen och den aktuelle reportern är väl medvetna om.  

Stoppa Pressarna kunde redan sommaren 2022, den fjärde juli, avslöja härvan i den svenska polisledningen.

Stoppa Pressarna bevakade därefter skandalen i åtskilliga artiklar under flera månader innan Expressen först i december 2022 valde att haka på.

Stoppa Pressarna kontaktade den dåvarande redaktionschefen på Expressen och påtalade att tidningen inte alls var först med denna nyhet. 

Polisanmälan lades ned

Redaktionschefen såg därefter till att Expressen gav Stoppa Pressarna korrekt credd för avslöjandet i Expressens då samtliga publicerade artiklar. 

Expressen – och en rad andra riksmedier – har därefter fortsatt omnämna att det var just Stoppa Pressarna som var först med avslöjandet. 

Det är också intressant i ett vidare perspektiv att få svar på hur Bonnierägda Stora Journalistpriset och dess jury resonerar när de väljer att nominera en person – anställd på en Bonnierföretag – till ett avslöjande han inte alls står bakom. 

Nomineringen av Stora Journalistpriset lyder:

”För avslöjandet av hemliga anmälningar och misstänkt vänskapskorruption i landets högsta polisledning.”

Mikael Syrén var först med att avslöja att det fanns polisanmälningar mot Mats Löfving, förvisso en bra nyhet även om anmälningarna avskrevs två dagar efter att de upprättats.

Sex- och korruptionsskandalen med Linda H Staaf handlar framför allt om det faktum att hon fick tjänsten trots tveksamma meriter, att hon fick ett vapen och att arbetade med sin älskare som lönesättande chef.

Det var de frågorna som den särskilde utredaren Runar Viksten granskade – det var de frågorna som Stoppa Pressarna avslöjade.

Nu dras Stora Journalistprisets ordförande Jonas Bonnier, 60, in i sexskandalen med Linda H Staaf. Föga förvånande gömmer han sig och vågar inte svara.

Äras den som äras bör

Istället skickar han fram projektledaren för Stora Journalistpriset, Sanna Verner-Carlsson, 38, som dock avslöjar att juryn har haft ett krismöte där man diskuterat saken.

– Juryn har tagit del av all den information du har skickat mig. De meddelar att de har diskuterat saken ytterligare, och åter kommit fram till samma slutsats. Artiklarna i Stoppa Pressarna, som det även hänvisas till i Expressens nominerade artiklar, påverkar inte bedömningen av Michael Syréns arbetes förtjänster. Tack för att du hörde av dig, skriver projektledaren.

Stoppa Pressarnas publisher Daniel Nyhlén är inte förvånad, han är luttrad och van vid att Stoppa Pressarna blir förbisedda trots ständigt återkommande avslöjanden.

Nyhlén är dock mer bekymrad på ett personligt plan för hur det står till med Jonas Bonniers och Mikael Syréns integritet.

– Det finns ett ordspråk som lyder: Cui debetur honor – Äras den som äras bör. Allt annat är skamlöst, Jonas Bonnier saknar inte bara en vettig frisyr, han saknar en ryggrad och han kunde inte stå emot etablissemanget som gör allt för att tysta Stoppa Pressarna. Och hade Mikael Syrén haft någon skam i kroppen hade han tackat nej till nomineringen, säger Daniel Nyhlén.

Vet du något om Jonas Bonnier och hans livsföring? Har du bilder, filmer eller ljudupptagningar? Tipsa Stoppa Pressarna här! Du är garanterad anonymitet och skyddad som källa i enlighet med grundlagen. Alla tips som leder till publicering arvoderas.