- Senaste nytt från kändispressen

Läckbergs första ord om bittra Saliba-konflikten

Bästa vänner i vått som torrt. 

Sedan brakade allt samman i ett inferno av skandaler och Camilla Läckberg gav sin omstridda PR-kvinna sparken.  

Nu berättar deckardrottningen för första gången om den kapsejsade relationen med skandalomsusade Christina Saliba. 

Den förtjusande Camilla Läckberg, 45, är en av landets absolut mest framgångsrika författare. 

 • Camilla Läckberg bryter tystnaden om den skandalomsusade PR-kvinnan Christina Saliba som hon gav sparken.

 • Camilla Läckberg har brutit all kontakt med Christina Saliba som hon enligt uppgift inte längre har något förtroende för.

 • När Camilla Läckberg gav Camilla Läckberg kicken blev både Christina Saliba och hennes hetlevrade ex-make Elias Saliba fly förbannade.

 • Elias Saliba rasade i sociala medier och kanske borde något tvätta hans mun med tvål?

 • Christina Salibas make Elias Saliba attackerade också Camilla Läckbergs utseende.

 • Men det slutar inte där. Christina Saliba, exmaken Elias Saliba och Roy "Bagar-Roy" Fares skulle skämma ut sig på en kändisfest.

 • Christina Saliba var under kändisfesten inblandad i en incident där en fotograf uppger att han misshandlades och dödshotades av hennes ex-make.

 • Expressens fotograf var där för att tidningen hade fått ett tips om att prins Carl Philip skulle närvara. Saliba stod vid tiden kungahuset nära. Hon hade också direkta kopplingar till Expressen.

 • Christina Saliba är mycket god vän med prinsessan Sofias syster Lina Hellqvist.

 • Vid tiden för den misstänka misshandeln var Christina Saliba PR-rådgivare åt prins Carl Philips designbolag Bernadotte & Kylberg som han driver med bolagets vd Oscar "Bajsmannen" Kylberg.

 • Här ser vi Christina Saliba gå på maskerad på kungliga slottet med hela prinsessan Sofias familj.

 • Stoppa Pressarna har tidigare rapporterat hur Christina Saliba och ex-maken Elias gjorde bort sig på prins Carl Philips bröllop. Minen på kungabarnens kusin Gustaf Magnuson talar sitt tydliga språk.

 • Stoppa Pressarna kunde i maj avslöja hur Christina Saliba efter alla skandaler även fick sparken av prins Carl Philip.

 • Enligt källor nära Camilla Läckberg vill hon inte längre befatta sig med vare sig Christina Saliba eller hennes ex-make.

 • "Att bryta med den där Saliba har varit det bästa beslutet som Camilla Läckberg tagit i modern tid. Hon känner sig befriad, ja närmast euforisk", berättar en av författarens nära vänner. Bilder: TT

Under många år har hon haft en ständig skugga vid namn Christina Saliba, 45, som skött hennes PR-arbete – och som fakturerat deckardrottningen miljontals kronor i arvoden.

LÄS MER: Carolina Gynning och Viktor om spännande återföreningen

Åtskilliga är de tillfällen då Camilla Läckberg gått på galapremiärer med PR-kvinnan som likt en oblyg påfågel inte försuttit en enda chans att sola sig i författarens stjärnglans. 

Men plötsligt var allt över – och Saliba fick överraskande sparken av Läckberg. 

Enligt Stoppa Pressarnas uppgiftslämnare blev PR-kvinnan enormt förbannad. 
– Christina är topp tunnor rasande över det här vedervärdiga sveket. Hon är av åsikten att det är hon som har byggt Läckberg och hela hennes imperium, berättade en person nära PR-kvinnan för Stoppa Pressarna.

Och i familjen Saliba kokade känslorna över.

Christina Salibas hetlevrade ex-make, den libanesiske smörsångaren Elias Saliba, 44, kunde exempelvis inte dölja sitt missnöje. I sociala medier gick han till attack, bland annat mot Camilla Läckbergs utseende.
– Christina Saliba lärde Läckberg sminka sig och kamma sitt jävla hår o se något kvinnlig ut så håll din käft stängd innan jag personligen kommer o stänger den på dig, skrev han på Instagram.

LÄS MER: Chris O'Neills oväntade beslut får gayvärlden att jubla

Stoppa Pressarna kunde senare avslöja att det inte var den första gången som Christina Saliba och hennes ex-make hamnat i pinsamma bråk och skandaler. Dels berättade ögonvittnen om hur de betett sig "mycket illa och olämpligt" på prins Carl Philips, 41, bröllop dit skandalparet var inbjudna. 

Och under en kändisfest var de båda inblandade i en misstänkt misshandel då Max-miljardären Curt Bergfors, 71, bjöd in till exklusivt kalas på Berns i Stockholm. 

Christina Saliba anlände till festen med sina dåvarande klienter; kändiskonditorn Roy Fares, 35, och artisten Viktor Frisk, 25, samt ex-maken Elias Saliba. 

Allt slutade i kalabalik och Elias Saliba är nu misstänkt för att ha slagit och dödshotat en av Expressens fotografer.
– Saliba vevade med armarna och skrek: "Det är Expressen, de där jävlarna på Expressen!" Sen beordrade hon sin ex-man tillsammans med den där bagar-Roy och någon annan kille att hindra fotografen, har ett ögonvittne berättat.

LÄS MER: Chocken: Eva Dahlgren och Efva Attling bryter upp

Enligt uppgift till Stoppa Pressarna var fotografen på plats då tidningen hade fått ett tips om att prins Carl Philip och prinsessan Sofia, 35, möjligen skulle närvara vid festligheterna.

Vem som läckte informationen är oklart, men vid tiden arbetade Christina Saliba som PR-rådgivare för just Carl Philips designbolag Bernadotte & Kylberg. Hon är dessutom mycket nära vän med prinsessan Sofias syster Lina Hellqvist, 38. Enligt egen utsago stod hon också Expressens dåvarande chefredaktör Thomas Mattsson, 48, nära. 

Och turerna blir märkligare än så.

– En sak vi tyckte var enormt anmärkningsvärt var att så fort Christina Saliba såg fotografen visste hon direkt på sekunden att han arbetade för Expressen, berättar en av de övriga gästerna.  

Att hota journalister eller fotografer i deras yrkesutövning bedöms som mycket allvarligt och det misstänkta brottet utreds därför nu av polisens demokrati- och hatbrottsgrupp som inlett en förundersökning.

LÄS MER: Soldoktorns nästa steg i relationen med Lotta Engberg

För Camillla Läckberg blev alla turer med Christina Saliba till slut för mycket. Hon har nu klippt alla band med sin förra väninna – både yrkesmässigt såväl som privat.  
– Camilla var bara ett trappsteg på Salibas egna karriär, har en person i kretsarna kring Camilla Läckberg berättat för Stoppa Pressarna.

Sedan kraschen med Läckberg har Saliba drabbatas av flera stora bakslag. Som Stoppa Pressarna kunde avslöja i maj fick hon även kicken av prins Carl Philip som till slut tröttnade på Salibas fasoner.
– Det är helt oacceptabelt att prinsen kopplas samman med såna här personer. Alla skandaler blev för mycket och jag gissar på att det är kungen som pressat prinsen till att avpollettera Saliba, sa en initierad hovkälla till Stoppa Pressarna. 

Att skandalerna med Christina Saliba är ett känsligt kapitel för Camilla Läckberg råder det inga tvivel om.

LÄS MER: Efter skandalerna: Bröderna Timell flyr Sverige – flyttar utomlands

När den populära deckardrottningen nyligen intervjuades av Expressens kunga- och stjärnreporter Linda Johansson fick journalisten strikta order om att inte ta upp Saliba i intervjun: 
"Hur lättsam och öppen Camilla Läckberg än är, så gör hon klart redan innan intervjun att hon inte vill prata om brytningen med PR-kvinnan Christina Saliba efter 13 års samarbete."

Nu bryter dock Camilla Läckberg tystnaden – men hon vill inte svara på om hon och Christina Saliba fortfarande är vänner. 
– Vi har alltid… Vi har en lång historia bakom oss, så att det finns alltid kvar där, säger hon till Aftonbladet och markerar sedan för reportern att hon inte vill prata om Saliba överhuvudtaget. 

Läckberg försöker också skylla uppståndelsen kring brytningen mellan henne och Saliba på medias rapportering.
– Det är ju media också som skapar mycket drama. Det är ju så i alla relationer att man har olika faser i livet. Så återigen, det är inte så mycket drama som det verkar i media.

LÄS MER: Bild-Extra: Kristin Kaspersen på stan med nya kärleken

Drama eller ej, en sak är säker. Camilla Läckberg hyser enligt våra källor inte längre något som helst förtroende för Christina Saliba. 
– Att sparka den där Saliba har varit det bästa beslutet som Camilla tagit i modern tid. Hon känner sig befriad, ja närmast euforisk, och dessutom kommer hon spara miljontals kronor. Kan det bli bättre? säger en av Läckbergs vänner. 

LÄS MER: Efter sexköpet: Elins oväntade hyllning till Paolo Roberto
LÄS MER: Fredrik Lindström heta kärleksdejt med ung mystisk kvinna
LÄS MER: Dominika Peczynski bryter upp från allt – packar flyttlådorna

EXTRA: Säger rakt ut vad hon tycker!

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Läckbergs första ord om bittra Saliba-konflikten

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Gunilla Persson och dottern bryter med varandra för gott

Ett tungt kors att bära.
Gunilla Perssons älskade dotter Erika bryter upp och lämnar mamma.
Nu berättar Hollywoodfrun om sin stora sorg.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Artisten Oscar Zia avslöjar sin stora fruktan

EXTRA:

"Jag är så himla rädd!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Fredrick Federley ber om ursäkt i öppet brev

VI AVSLÖJAR:

Vänder sig till hela svenska folket!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

SVT-stjärnan avslöjar sina bästa sexknep

EXTRA: Bengt Alsterlind från "Hajk" lättar på förlåten!

Svenskt

Åsa Ingrosso stämd av sina egna föräldrar

VI AVSLÖJAR: Nu tvingas hon och Emilio till domstol!

Svenskt

Exklusivt: Lasermannens okända kvinna talar ut

VI AVSLÖJAR: "Han är världsvan, proper och belevad!"

Eva Rydberg förd akut till sjukhus

EXTRA:

"Hjärtat rusade något enormt!"

Patrik Sjöbergs mardrömmar efter sjukdomen

EXTRA: Idrottsmannen om den svåra tiden på lasarettet!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Gunilla Persson och dottern bryter med varandra för gott

EXTRA: Hollywoodfrun blir lämnad av Erika!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Kändisarna som stöttar Fredrick Federley efter pedofil-skandalen

VI AVSLÖJAR:

Hemliga gruppen på nätet kartlagd!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

"På spåret"-stjärnan svårt sjuk i corona

EXTRA:

Louise Epstein vårdad i syrgastält!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Så ska Kalle Moraeus försörja sig efter krisen

EXTRA: Spelmannen söker städjobb!

Margaux Dietz avslöjar sanningen om sitt erotiska jobb

EXTRA: "Jag känner att det finns ett hål!"

Svenske rockstjärnan förgrep sig på 8-årig flicka

EXTRA: Mello-kvällen blev en fasa!

Jon Henrik Fjällgrens smärtsamma kärlekssorg

EXTRA: Sångarens ärliga ord berör på djupet!

Benjamin Ingrossos stora oro över Bianca

EXTRA: Pappa Emilios alla problem gör fasan än värre!

Thorsten Flinck drabbad av extremt dödlig sjukdom

EXTRA: Insjuknade hastigt i hemmet!

Fredrick Federley tvingas hoppa av sin comeback

EXTRA: Osmakliga kyrkohånet väckte för stor avsky!

Per Holknekt utsparkad och lämnad ensam

EXTRA: Hustrun har tröttnat en gång för alla!

Regina Lunds nya tiggeri-taktik överraskar

VI AVSLÖJAR: Skådespelerskan har bytt strategi gentemot följarna!

Raseriet mot Fredrick Federley efter comebacken

EXTRA: "Förlåt, men fy fan är det såna politiker vi ska ha i Sverige?"

Emilio och Åsa Ingrossos mörka familjehemlighet

VI AVSLÖJAR: Tvingas desperat vädja till Bianca om hjälp!

Rättegången som kan fälla Lambertz-kvinnan

EXTRA: Juridikstudenten är åtalad för grovt förtal!

Kärleken hotas av Carolas kaos på Tinder

EXTRA: "Rensade bort tusentals!"

Leif GW:s försvar av Felix Herngrens blodiga babianjakt

EXTRA: "Omdömesgill och försiktig jägare!"

Ny hemlig film med Filip Lamprecht och hans danspartner

VI AVSLÖJAR: "Vi får hoppas att Peg Parnevik inte får se klippet!"

Fredrick Federley gör politisk comeback i valet

EXTRA: "Det här är ett sätt för mig att betala tillbaka!"

Chockartade domen mot Blondinbellas ex-pojkvän

EXTRA: Nu måste den blonda entreprenören tänka om!

Ebba Buschs vändning i rättegången mot Esbjörn

EXTRA: KD-ledarens sluga drag kan avgöra allt!

Pedofilskandalen får ny centertopp att avgå

VI AVSLÖJAR: ”Bryssel-pedofilen gjorde honom skogstokig!”

Soran Ismail om våldtäkts-anklagelserna i ny dokumentär

EXTRA: "Vissa kommer alltid tro jag är en våldtäktsman!"

Regina Lunds nya tiggeri chockar följarna

VI AVSLÖJAR: "Skäms du inte för någonting?"

Danny Saucedos heta tyska Tinder-äventyr

EXTRA: Fräcka kärlekslögnen avslöjad! 

Felix Herngrens troféjakt i Afrika väcker ilska

EXTRA: "Äckliga jävla djurplågare. Far åt helvete!!"

Sanningen om Patrik Sjöbergs svåra sjukdom

EXTRA: "Hade förmodligen inte klarat ett dygn till!"

SVT-stjärnans heta påskpromenad på Östermalm

BILD-EXTRA: Ta chansen med hjärn-läkaren Anders Hansen!

Lambertz-kvinnan i polisförhör om hemliga sex-inspelningen

VI AVSLÖJAR: ”Onekligen en del att följa upp!”

Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius bryter upp

VI AVSLÖJAR: "De orkar helt enkelt inte längre, det blev för struligt!"

Laila Bagge i jättebråk efter plastik-ingreppet

EXTRA: "Förstår verkligen inte varför det ska vara skambelagt!"

tisdag 13 april 2021