Upphöjelse

Camilla Läckbergs sköna revansch efter fula påhoppet

Ingenting kan rubba henne.
Det är inte en slump att Camilla Läckberg kallas för Deckardrottningen.
Nu får hon sin revansch på alla elaka belackare som försöker mobba henne.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-10-04 kl 17:32 |

ProvaPremium

Man ska akta sig noga för att bli alltför framgångsrik, fråga Camilla Läckberg, 49. Hon har sålt över 30 miljoner böcker världen över och blivit rik som ett troll.

Då försöker alla inte bara utnyttja henne utan även trycka ned henne.

Bild 1 av 7Camilla Lackberg Revansch Stor - Stoppa Pressarna

Camilla Läckberg jämförs med Fjodor Dostojevskij i Time Magazine, det är inte underligt att hon är så förmögen.
Bild 2 av 7Dostojeskij Stor - Stoppa Pressarna

Fjodor Mikhajlovitsj Dostojevskij och Camilla Läckberg hör till historiens bästa deckarförfattare, enligt ansedda Time Magazine.
Bild 3 av 7Camilla Lackberg Nytandning Stor - Stoppa Pressarna

Camilla Läckberg brukar kärlekshylla sin make Simon Sköld i likhet med Dostojevskij som ofta skrev om sin kärlek till hustrun Anna Grigorjevna Dostojevskaja.
Bild 4 av 7christina saliba lackberg stor1 - Stoppa Pressarna

Camilla Läckberg jobbar hårt och har mycket att göra. Simon finns alltid där för henne som ett stöd och hon ser till att skämma bort honom.
Bild 5 av 7Camilla Lackberg Spokskrivare Stor3 - Stoppa Pressarna

Camilla Läckberg är en av våra mest framgångsrika författare.
Bild 6 av 7Camilla Lackberg Spokskrivare Stor1 - Stoppa Pressarna

Författaren Pascal Engman har hela sin karriär stöttats offentligt av Camilla Läckberg. De har ett hemligt avtal men samarbetet bygger framförallt på ett stort personligt förtroende. Nu anklagas Läckberg för att ha låtit Engman spökskriva två av hennes böcker.
Bild 7 av 7camilla lackberg sapasatsning viaplay 1 - Stoppa Pressarna

Det mesta som deckardrottningen Camilla Läckberg lägger sin hand på blir framgångsrikt. Hon har valt att skoja bort uppgifterna om att hennes böcker i själva verket författas av en spökskrivare. Hon får trösta sig med att hon jämförs med Dostojevskij med sin bok "Isprinsessan" som inte påstås vara spökskriven.

För en dryg vecka sedan anklagades hon för att ha låtit spökskriva två av sina böcker – ett gammalt rykte som Stoppa Pressarna tidigare har avslöjat.

Nu försökte en mindre tidskrift på nätet klä ryktet i ”vetenskapliga” termer genom att man lät en ung reporter göra ett AI-baserat test av Läckbergs böcker.

Försökt skämta bort anklagelserna

Camilla Läckberg har försökt skämta bort det hela men flera andra medier har, till skillnad från Stoppa Pressarna, okritiskt låtit publicera uppgifterna utan att man i detalj granskat hur AI-processen gått till och att den som av en händelse hamnade i samma slutsats som de tidigare gamla ryktena om Läckberg och spökskrivare.