Författarskap

Han är Camilla Läckbergs hemliga spökskrivare

Uppgifterna som vägrar dö.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja nya detaljer kring Camilla Läckberg och hennes utpekade spökskrivare.
Det hela är mycket känsligt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-04-14 kl 11:30 |

ProvaPremium

Camilla Läckberg, 48, har ända sedan genombrottet med Fjällbacka-serien varit en av våra mest framgångsrika författare. Hon har även nått stora framgångar internationellt och har sålt sammanlagt 29 miljoner böcker i över 60 länder.

Alla framgångar har gjort Camilla Läckberg väldigt förmögen – hon är god för hundratals miljoner kronor.

Bild 1 av 6Camilla Lackberg Spokskrivare Stor - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna kan nu avslöja nya uppgifter om Camilla Läckbergs utpekade spökskrivare och det känsliga upplägget.
Bild 2 av 6Camilla Lackberg Spokskrivare Stor3 - Stoppa Pressarna

Camilla Läckberg är en av våra mest framgångsrika författare.
Bild 3 av 6Camilla Lackberg Spokskrivare Stor2 - Stoppa Pressarna

Spänningsförfattaren Pascal Engman "fångades" upp av Läckberg och blev sedan hennes spökskrivare, enligt samstämmiga uppgifter från två av varandra oberoende källor.
Bild 4 av 6Till vänster i bild ser vi en allvarsam Camilla Läckberg. Till höger i bild ser vi Simon Sköld i smoking och Camilla Läckberg bredvid honom i en transparent svart klänning.

Camilla Läckberg avslöjar anledningen till att hon väljer att göra slut och bryta upp. Maken Simon Sköld reagerar med oro och ångest.
Bild 5 av 6Camilla Lackberg Spokskrivare Stor1 - Stoppa Pressarna

Författaren Pascal Engman har hela sin karriär stöttats offentligt av Camilla Läckberg. De har ett hemligt avtal men samarbetet bygger framförallt på ett stort personligt förtroende. Nu anklagas Läckberg för att ha låtit Engman spökskriva två av hennes böcker.
Bild 6 av 6camilla lackberg sapasatsning viaplay 1 - Stoppa Pressarna

Det mesta som deckardrottningen Camilla Läckberg lägger sin hand på blir framgångsrikt. Hon har valt att skoja bort uppgifterna om att hennes böcker i själva verket författas av en spökskrivare. Hon får trösta sig med att hon jämförs med Dostojevskij med sin bok "Isprinsessan" som inte påstås vara spökskriven.

Författaren har en examen från Handelshögskolan i Göteborg och har aldrig gjort någon hemlighet av att hon är väldigt affärsinriktad.

Driven entreprenör

Camilla Läckberg är alltid väldigt involverad i marknadsföringen av sina böcker. Hon har själv berättat om hur hon ”sålt in sig själv” till amerikanska förlag med detta faktum.

Förutom författandet är Camilla Läckberg inblandad i flera olika affärsprojekt – hon är en driven entreprenör. Kanske för driven?

Sedan ett par år tillbaka cirkulerar uppgifter om att hennes författande numera är en bisak och att hon numera inte gitter skriva sina böcker själv – hon använder en spökskrivare.