Camilla Läckbergs stora livsförändring

När dottern växte upp kom förändringen.
Camilla Läckberg har blivit feminist.
Nu berättar hon om sitt starka ställningstagande.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Johan Bergström

| 2019-02-08 kl 14:25 |

ProvaPremium

Camilla Läckberg, 44, har sålt 22 miljoner böcker i 22 länder världen över.

Författaren är extremt framgångsrik; framför allt med sina deckare i Fjällbacka-miljö.

Bild 1 av 6camilla lackberg feminist stor 1 - Stoppa Pressarna

Nu berättar Camilla Läckberg om den stora livsförändringen. Dottern kom att påverka henne i en oväntad riktning.
Bild 2 av 6camilla lackberg penis stor2 - Stoppa Pressarna

Camilla Läckberg med Simon Sköld på ännu en gala. Hon har inga problem med att han är tretton år yngre.
Bild 3 av 6camilla lackberg penis stor - Stoppa Pressarna

Camilla Läckberg med sin älskade Simon Sköld som är MMA-fighter.
Bild 4 av 6camilla lackberg hatet stor - Stoppa Pressarna

Camilla Läckberg har blivit feminist och föredrar att se det hela ur ett maktperspektiv.
Bild 5 av 6camilla lackberg feminist stor1 - Stoppa Pressarna

Camilla Läckberg med väninnan och kompanjonen Christina Saliba. De bägge power-tjejerna har startat ett investmentbolag som riktar in sig på kvinnliga entreprenörer.
Bild 6 av 6lackberg overvikt stor kopia - Stoppa Pressarna

Camilla Läckberg ligger just nu i hårdträning för att vara i fysisk form när hon ska resa världen runt och lansera sin nya roman "En bur av guld".

Men nu utmanar Camilla Läckberg sig själv och i april kommer hon ut med en helt ny. Typ av roman. Den kommande boken, ”En bur av guld”, handlar om kvinnan Faye som helt givit upp sina egna ambitioner i syfte att tillfredsställa sin makes behov. Men en dag spricker bubblan och allting förändras.
– Det går åt helvete. Men Faye är inte ett helgon, och jag är inte intresserad av att dela in kvinnor i goda och onda, acceptabla och oacceptabla. Jag är intresserad av att utforska vad som händer när kvinnor får nog. Det är hämndlitteratur, som handlar om svek, upprättelse och systerskap, säger Camilla Läckberg till Expressen.

För Camilla Läckberg finns det flera bottnar med historien om Fay. Hon vill bland annat belysa hemmafrusidealet ur ett feministiskt perspektiv.
– Jag har gått och blivit feminist på äldre dar, vilket till stor del har att göra med att min äldsta dotter börjar bli stor. Hon är 14 år och jag börjar se med hennes ögon vilken värld det är hon ska ut i. Jag känner en viss frustration över det håll vi är på väg mot. Feminism har litegrann blivit något som man avfärdar som något som är “kvinnor mot män” på ett väldigt olyckligt sätt, säger Camilla Läckberg.

Författaren tycker att det är viktigare att tala om makt snarare än om kön. 
– Jag älskar män, jag har varit gift med flera av dem. Det här handlar inte om kvinnor mot män, eller män mot kvinnor. Det handlar om makt, och att lämna ifrån sig makt. Nu har det också kommit någon konstig backlash, med kvinnor som strider för sin rätt att få bli hemmafruar. Det är ett fantastiskt jobb att få vara hemmafru, absolut, jag tittar inte nedvärderande på någon som vill välja det jobbet, det är verkligen en jäkla massa jobb. Men man lämnar ifrån sig makten, och det är det som gör mig så frustrerad, att man inte ser det, säger Camilla Läckberg.

Nu ligger Camilla Läckberg i fysisk hårdträning för att förbereda sig på en turné världen över för att lansera sin nya bok.