Mest läst just nu:

Camilla Läckbergs vän Saliba åtalas för olaga hot

En skandal som heter duga.
Nu åtalas Camilla Läckbergs tidigare vän för två fall av olaga hot.
Christina Salibas ex-make misstänks ha hotat att skära halsen av en man som dessutom hånades för att han är homosexuell – vilket gör det misstänkta brottet ännu allvarligare.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2020-11-19 kl 14:25 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har tidigare rapporterat om hur Camilla Läckberg, 46, valde att bryta med sin PR-kvinna och kompanjon Christina Saliba, 45.

Uppbrottet blev mycket bittert och en mängd hånfulla kommentarer utdelades på sociala medier.

Bild 1 av 7

Nu åtalas Camilla Läckbergs vän. Det är Christinas Salibas ex-make som är misstänkt för två fall av olaga hot.

Bild 2 av 7

PR-kvinnan Christina Salibas ex-make Elias Saliba misstänks vid två tillfällen hotat att skära halsen av en homosexuell man.

Bild 3 av 7

Camilla Läckberg bröt med Christina Saliba i april i år efter att hon känt sig utnyttjad.

Bild 4 av 7

Elias Saliba och Christina Saliba är skilda men står varandra mycket nära fortfarande. Här är man på fest med Roy "Bagar-Roy" Fares.

Bild 5 av 7

För Camilla Läckberg kommer det nog som en lättnad att hon brutit med Christina Saliba.

Bild 6 av 7

Elias Saliba var nära vän med Camilla Läckberg och hennes Simon Sköld.

Bild 7 av 7

Här är stämningsansökan mot Elias Saliba.

Christina Salibas ex-make, den libanesiske smörsångaren Elias Saliba, 44, drogs även han in i konflikten där han bland annat hånade Camilla Läckbergs utseende.

Och att skriva elaka saker på nätet om andra tycks vara ett mönster som går igen om den tidigare äkta mannen till Christina Saliba.

Nu åtalas Elias Saliba vid Växjö tingsrätt. Han misstänks ha hotat en annan man vid två tillfällen genom att via Instagram och per sms skriva meddelanden med innebörden att han skulle skära halsen av honom.

Brotten ska ha ägt rum i slutet av mars och i juli i år.

– Hotet var sådant att NN kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet, står det i stämningsansökan som Stoppa Pressarna har tagit del av.

Åklagaren menar på att Elias Saliba begick gärningen med uppsåt.

Som försvårande omständighet ska särskilt beaktas att motivet för brottet varit att kränka mannens sexuella läggning, står det vidare i stämningsansökan.

Som muntlig bevisning anförs dels förhör med målsäganden angående händelsen för att bevisa gärningspåståendet, dels förhör med den tilltalade Elias Saliba.

I stämningsansökan står även att Elias Saliba vidgår händelseförloppet – han erkänner alltså. Dessutom har åklagaren bevisning i form av foton på kommunikationen över Instagram.

Sms ska också ha skickats i juli i år – även där var hoten så allvarliga att mannen ”kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet”, står det i stämningsansökan.

Christina Saliba och Elias Saliba må vara frånskilda men paret har själva berättat om sin fortsatt täta kontakt och vänskap. Elias kom också att bli en nära vän till Camilla Läckberg och hennes Simon Sköld, 33, när de umgicks med den i dag så skandaliserade PR-kvinnan. 

Vet du något mer om Christina Saliba och hennes ex-make? Har du bilder, filmklipp eller ljudupptagningar? Tipsa Stoppa Pressarnas redaktion

här! Du garanteras anonymitet enligt grundlagen och alla tips som leder till publicering arvoderas frikostigt.