- Senaste nytt från kändispressen

Cissi Wallin stöttade Lamberz-kvinnan i rätten

Ett fint kändisstöd.
Cissi Wallin var på plats när förtalsrättegången mot ”Lambertz-kvinnan” inleddes.
Debattören och miljonärshustrun är själv fälld för förtal och vet hur det känns.

Nu är rättegången mot den 29-åriga juridikstudenten inledd.
Den så kallade ”Lambertz-kvinnan” är åtalad för grovt förtal.
Hon misstänks ha hängt ut en restaurangprofil i Stockholm som våldtäktsman.

  • Debattören och miljonärshustrun Cissi Wallin var på plats vid Stockholms tingsrätt när rättegången om förtal inleddes mot "Lambertz-kvinnan".

  • Cissi Wallin är själv dömd för förtal där hon hävdat att hon blivit våldtagen så hon och "Lambertz-kvinnan" har mycket gemensamt.

  • Cissi Wallin är numera kolumnist i Expressen så till helgen kanske vi får ta del av hennes alster i tidningen.

  • Cissi Wallin åtalades för förtal och ställdes inför rätta. Hon dömdes i domstolen men har överklagat domen till hovrätten. Här samspråkar hon med några medsystrar inför rättegången.

  • En livvakt från polisens personskydd vaktade utanför väntrummet där "Lambertz-kvinnan" satt.

  • Inne i det lilla rummet väntade "Lambertz-kvinnan", hennes advokat Petra Kumlin och en kvinnlig livvakt från polisen.

  • Rättens vakter stängde av korridoren när det var dags för "Lambertz-kvinnan" att föras in i rättssalen.

  • Vakterna, som ser som sin uppgift att hindra allmänhetens insyn, hade dock inte räknat med Stoppa Pressarnas rådige fotograf som lyckades ta bilder trots stängda dörrar med frostat glas. I mitten ser vi den kvinnliga livvakten från polisen.

  • Här förs "Lambertz-kvinnan" in i rättssalen. Hon bär munskydd och hatt för att skyla sig själv. Längst till vänster ser vi kvinnans advokat, Petra Kumlin.

  • Göran Lambertz skrev ett rättsintyg åt den 29-åriga juridikstudenten där han menar på att hon hade rätt att hänga ut restaurangprofilen som våldtäktsman, trots att han aldrig ens åtalats. Frågan är om Göran Lambertz står fast vid sin slutsats efter sina egna erfarenheter av kvinnan? Stoppa Pressarna har uppmanat toppjuristen att redogöra för sin syn på saken men hittills har han tigit i frågan, ett inte helt ordinarie beteende av den gänglige juristen med den signifikanta östgötskan och den grå kalufsen. Bilder: TT och Stoppa Pressarna

Göran Lambertz, 71, kallade den 29-åriga juridikstudenten för ”lögnerska” och ”bedragerska” i samband med att han släpptes ur häktet i Uppsala efter att ha suttit frihetsberövad i närmare 14 dygn.

LÄS MER: Bilden som avslöjar Emilio Ingrossos festande med en känd ekobrottsling

Det tidigare justitierådet vid Högsta domstolen var på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt när kammaråklagare Annika Bokefors, 54, överraskande beslutade sig för att frige Göran Lambertz.

Efteråt har Lambertz hävdat att Lambertz-kvinnan manipulerat med bevisen mot honom, bland annat genom att bara lämna in ofullständiga delar av en smyginspelad ljudfil med den tidigare Justitiekanslern i samband med att de hade sex på julafton.

Den 29-åriga kvinnan, som Lambertz kallat sin ”dotter”, har de senaste fyra åren anmält tre olika män för våldtäkt – samtliga män har friats.

Efter att en känd restaurangprofil i Stockholm släppts ur häktet och förundersökningen lagts ner skrev juridikstudenten på Facebook där hon indirekt pekade ut honom som våldtäktsman. Hon skrev aldrig ut hans namn men länkade till bland annat Flashback där hans identitet röjts och hon la bland annat ut en bild på häktningsframställan där mannens identiet är synlig.

LÄS MER: Prinsessan Sofias hemliga lista över älskare avslöjad

Den unga kvinnan och Göran Lambertz lärde känna varandra efter att kvinnan kontaktat honom för att få hjälp i åtalet som väcktes mot henne efter det misstänkta förtalet på Facebook.

Den framgångsrike restaurangmannen och Göran Lambertz är inte de enda män som kvinnan anmält för våldtäkt de senaste fyra åren. Hon har även anmält en tredje man för våldtäkt – den mannen fälldes i domstol men friades sedermera i hovrätten.

En intressant fråga under rättegången var om Lambertz-kvinnan avsåg att använda de rättsutlåtande som Göran Lambertz hade skrivit åt henne, hon drog dock, via sin adokat Petra Kumlin, 44, tillbaka rättsutlåtandet den 29 mars i år då man menade på att Göran Lambertz "inte längre kan anses som trovärdig och opartisk".

I det mångordiga utlåtandet hävdar Lambertz att kvinnan inte har gjort sig skyldig till förtal. Göran Lambertz står fast vid sitt utlåtande i de juridiska delarna, har han meddelat domstolen, men att han inte längre anser sig kunna stå fast att anta att det som kvinnan uppgivit kring den påstådda våldtäkten varit sanna.

LÄS MER: Så räddade Lotta Engberg Soldoktorn efter att hans djupa kris

Kvinnan kontaktade Göran Lambertz med anledning av förtalsutredningen mot henne och för drygt ett år sedan, i slutet av januari 2020, inkom toppjuristens utlåtande.

Göran Lambertz och kvinnan fortsatte att ha kontakt, mestadels per telefon och efter ett tag blev det andra ting än juridik som de bägge diskuterade, de talade om livet i både stort och smått.

När de bägge firade jul tillsammans gick saker och ting fel. Bägge blev berusade och hade sex efter att de hade tagit "en sista drink i kökssoffan".

Göran Lambertz hävdar att samlaget var ömsesidigt medan Lambertz-kvinnan menar på att det var våldtäkt. Kvinnan påstår att hon "däckade" och vaknade av att Lambertz hade sex med henne.

Nu är rättegången i förtalsmålet mot Lambertz-kvinnan inledd och på plats vid sal 5 i Stockholms tingsrätt fanns bland andra miljonärshustrun Cissi Wallin, 36, som även är kolumnist i Expressen.

LÄS MER: Fredrik Reinfeldts miljonklipp efter smutsiga kokainhärvan

Hon om någon kan identifiera sig med Lambertz-kvinnan då Cissi Wallin dömdes i tingsrätten till villkorligt fängelse och dagsböter för förtal av den tidigare Aftonbladet-journalisten Fredrik Virtanen, 49. Domen är överklagad till hovrätten.

Böterna lär dock inte bli något problem för Cissi Wallin då hennes make Linus Blomberg, 47, är stormrik. Strax före sommaren 2018 sålde nämligen Linus sitt framgångsrika spelföretag Avalanche Studios som han ägde med två kompanjoner.

De tre delägarna kunde alltså casha in rejält och eftersom Cissi Wallins make Linus ägde 22 procent i bolaget kunde han lyfta ut sisådär 223 miljoner kronor.
– Linus och Cissi lever ett riktigt lyxliv nu, men Cissi vill hålla det här hemligt, hon vill inte skylta med att hon nu är en riktig lyxhustru, har en initierad källa berättat för Stoppa Pressarna.

För Lambertz-kvinnan är det värre med ekonomin, hon har varit nära att vräkas av sin hyresvärd då hon haft flera obetalda hyror, kanske Cissi Wallin kan stötta henne även ekonomiskt?

Rättegången beräknas pågå under en dag och domen kommer om cirka en vecka.

LÄS MER: Benjamin Ingrosso brädad av sydamerikansk surf-hunk

Utanför Sal 5 var en skara med åhörare och representanter från media samlade, endast ett fåtal släpptes dock in i rättssalen som en följd av coronapandemin.

Domare i målet är rådman Bertil Sundin, 60, och det är kammaråklagare Frida Rylander som driver åtalet mot Lambertz-kvinnan.

Den förtalsanklagade juridikstudenten försvaras av advokat Petra Kumlin, medan restaurangprofilen har advokat Åke Broné, 75, som målsägarbiträde.

När Lambertz-kvinnan skulle föras i in i salen stängde tingsrättens vakter igen korridoren där hon skulle gå, dörrarna i frostat glas skulle hindra insyn från allmänheten, något som vakterna anser viktigt trots att det är full tillåtet att ta bilder i tingsrättens allmänna utrymmen.

LÄS MER: Jenny och Niklas Strömstedt bryter upp

De hade emellertid inte räknat med Stoppa Pressarnas rådige fotograf som lyckades ta de enda bilderna av Lambertz-kvinnan när hon fördes in i salen.

Hon omgärdades av två livvakter från polisen. Efter att Lambertz släppts ur häktet har kvinnan mottagit flera allvarliga hot och myndigheterna bedömer att hon behöver skydd.

Innan rättegången började satt Lambertz-kvinnan tillsammans med en kvinnlig livvakt från polisen i ett väntrum medan en annan livvakt från polisens personskydd vaktade utanför dörren.

LÄS MER: Så lyckades Gunilla Perssons mamma Iris undkomma döden

Lambertz-kvinnan fördes hastigt in i salen, hon bar munskydd och en hatt på huvudet för att dölja sitt utseende. Nu ska hennes öde avgöras.

Har ni information om ”Lambertz-kvinnan”? Har ni bilder? Hör av er till Stoppa Pressarna här! Ni är garanterade anonymitet och källskyddade i enlighet med grundlagen. Alla tips som leder till publicering arvoderas.

LÄS MER: Kristin Kaspersen visar det heta vårmodet 2021
LÄS MER: Göran Lambertz överraskande babylycka efter våldtäktsmisstankarna
LÄS MER: Malin Berghagen drabbad av aggressiv cancer

VI AVSLÖJAR: Debattören på plats när förtalsrättegången inleddes!

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Cissi Wallins stöd till Lambertz-kvinnan i domstolen

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Sofia Wistams okända lyxliv avslöjat

I rutan är hon en medkännande programledare i ”Sofias änglar”.
När kameran slocknat ser det helt annorlunda ut.
Nu avslöjas Sofia Wistams okända lyxliv.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Småbarnsmamman som är Jan Emanuels nya kärlek

EXTRA:

Muskel-miljonärens egna ord om heta känslorna!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Karl Fredrik på Österlen tvingas bli docka

EXTRA:

Selfie-trycket är för stort på TV4-stjärnan!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Bianca Ingrossos tröstfika med väninnorna

BILD-EXTRA: Söker stöd efter tuffa tiden!

Svenskt

Dr Albans nya ensamma liv efter uppbrottet

BILD-EXTRA: Artisten vandrar planlöst på Östermalm!

Svenskt

SVT-stjärnans arbetsbörda går ut över kärlekslivet

BILD-EXTRA: När ska Anders Hansen hinna träffa någon?

Polisutredningen mot Ebba Busch är klar

EXTRA:

Snart kommer åtalsbeslutet mot KD-ledaren!

Pernilla Wahlgren pressades av pojkvännen med sms

EXTRA: Nu avslöjar sångerskan spelet bakom förhållandet!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Eric Saades kärlekshämnd mot Nicole Falciani

EXTRA: Sångarena nys drag i kriget mot ex-fästmön!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Sofia Wistams okända lyxliv avslöjat

EXTRA:

Programledarens miljonvilla och företagsimperium!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Benjamin Ingrosso visar det heta sommarmodet

BILD-EXTRA:

Stilen, trenderna och tipsen!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Friidrottsstjärnan Sara Wedlund död

EXTRA: Kajsa Bergqvists tunga sorg efter väninnans plötsliga bortgång!

TV4-stjärnornas special-knep för att rädda äktenskapet

EXTRA: Nu berättar Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal

Lasse Berghagen anklagas utgöra ett dödligt hot

EXTRA: Sångaren är helt oförstående till påståendet!

Carolina Gynnings egna ord om förlossningen

EXTRA: Skånskan är överlycklig!

Kändisfrisören Tito Frez nya hälsosamma liv

BILD-EXTRA: Unika bilder när han köper en sallad!

Dr Alban blixt-lämnad av sambon Katrine

EXTRA: Förhållandet är över efter 18 år!

Jon Henrik Fjällgrens saknad efter kärleken

EXTRA: "Jag hade väldigt starka känslor!"

Glenn Hyséns mystiska sjukdom förbryllar

EXTRA: Kroppsdel svullnar upp på fotbollslegendaren!

Kändisparet skiljer sig efter bara fem år

VI AVSLÖJAR: Monika Ahlberg lämnar Glenn Schiller!

Benjamin Ingrossos okända relation med kändiskillen

BILD-EXTRA: "Jag tycker det är väldigt fint!"

Sarah Dawn Finer avslöjar sin tunga hemlighet

EXTRA: "Inte lätt att veta om jag gjorde rätt val!"

Jan Malmsjös härliga sommarpromenad

BILD-EXTRA: Legendaren njöt i solen och handlade lunch!

Tusse tvingad till operation i halsen

EXTRA: Läkarna kunde inte vänta längre! 

Dramaten-stjärnan Tommy Berggrens nya kärlek avslöjad

BILD-EXTRA: Njuter  tillsammans i solen på en uteservering!

Benjamin Ingrosso talar ut om sin stora ensamhet

BILD-EXTRA: Bilderna visar sångarens sorg!

Bianca Ingrosso i sexbråk kring ung vännina i Kroatien

EXTRA: "Måste få börja ligga och le lite mer!"

Pernilla Wahlgren väljer att stötta Hanna Hedlund i skilsmässan

EXTRA: Sångerskan tvekade aldrig när det gällde!

Lance Hedmans dom över mammas nya kille

EXTRA: En nervös väntan för Magdalena Graaf!

Martin Stenmarcks glädjechock efter skilsmässan

EXTRA: Betydligt tyngre för Hanna Hedlund!

Titti Schultz ärliga ord om Lotta Bromé

EXTRA: "Jag kan få höra saker!"

Eric Saades bittra attack på Nicole Falciani

EXTRA: "Okej en gång för alla!"

Soldoktorns miljonaffär med Lotta Engberg

EXTRA: Nu avslöjas prislappen på lyxvillan!

Filip Lamprechts nya liv efter dramat med Peg

VI AVSLÖJAR: "Ett helt nytt självförtroende!"

Eric Gadds hemliga shoppingtur på stan

BILD-EXTRA: En unik inblick i artistens vardagsliv!

Helena Hyséns nya planer för Glenn överraskar

EXTRA: Fotbollsikonen vägrar kommentera!

Jill Johnsons kärleksprov med Mattias, 46

EXTRA: "Så värdefullt att få göra detta tillsammans!"

Peter Jihde åtalad efter nazidemonstration i Växjö

EXTRA: Programledaren biten av polishund!

onsdag 23 juni 2021