- Senaste nytt från kändispressen

David Hellenius ensam efter krisen med Renée

Det är med tunga steg David Hellenius tar sig ned för gatan.
Den normalt sett så energiske programledaren går just nu igenom en svår kris med sin älskade hustru Renée Nyberg.
Det är makens programledarskap i TV4-succén ”Masked singer” som ställer till det för tv-världens mest förmögna power-couple.

Stoppa Pressarnas fotograf fångade David Hellenius, 47, på Grev Turegatan på Östermalm i Stockholm.

Det är en av stadsdelens finare shoppinggator och bara de riktigt förmögna har anledning att röra sig i kvarteren där bland annat Bentley-bilar för 3 miljoner kronor exponeras i skyltfönstren som om det vore ett par jeans.

TV4-stjärnan var dock inte på jakt efter någon ny lyxbil även om han har råd – programledaren bor med sin hustru i en 25-miljoners våning på 200 kvadratmeter på ett toppläge i Vasastan och Hellenius förmögenhet uppskattas till över 100 miljoner kronor.

 • David Hellenius och Renée Nyberg har det riktigt kämpigt just nu.

 • Man riktigt ser på David Hellenius hur tung tillvaron är just nu.

 • David Hellenius gick ner för Grev Turegatan med tom blick.

 • David Hellenius försöker samla tankarna, han mår inte bra.

 • Det är Hellenius polare Felix Herngren som ställt till det med sin blodiga babianjakt. Renée Nyberg som är en engagerad djurvän kräver att maken bryter med Herngren, helst hade hon sett underhållaren sparkas från "Masked singer" som David Hellenius leder.

 • David Hellenius har försökt förklara för sin hustru att han inte bara kan sparka Felix Herngren.

 • David Hellenius försöker nu hitta tillbaka till Renée, men hon är oresonlig.

 • I början av sin karriär ledde Renée Nyberg TV3-programmet "Vilda djur" som handlade om den typ av djur i Afrika som Felix Herngren gärna skjuter och stoppar upp.

 • David Hellenius har hamnat i en riktigt rävsax. Han slits mellan sin lojalitet till Felix Herngren och sitt äktenskap med Renée Nyberg.

 • Man hade velat läsa Hellenius tankar, det är en riktig sörja han hamnat i.

 • Renée Nyberg är en så stor djurvän att hon ibland tar med djur i programmen trots att det egentligen inte är motiverat-

 • David Hellenius älskar sin hustru men samtidigt vill han inte svika Felix som han sett upp till ända sedan barndomen i Viksjö utanför Stockholm.

 • David Hellenius är även pressad av Malou von Sivers som försökte sig på en kupp men misslyckades kapitalt i likhet med översten Claus Schenk von Stauffenberg som försökte spränga Adolf Hitler till döds i führerns högkvarter på östfronten ”Wolfsschanze” i Rastenburg i Ostpreussen.

 • Här ser vi till vänster i bild hur David Hellenius vikt av mot husväggen som han gärna trycker sig emot.

 • Malou von Sivers kuppförsök mot David Hellenius sprack när Steffo Törnquist hellre ville spela golf än intrigera.

 • Det är inte så roligt att heta David Hellenius alla gånger.

 • Underifrån kommer Pär Lernström som tycker att TV4 ska satsa på honom istället för "ZTV-reliken" Hellenius.

 • David Hellenius har mycket att lösa nu. Att han är mångmiljonär är en klen tröst, det är framför allt bekräftelse som driver programledaren.

 • Pär Lernström var erbjuden jobbet som sidekick åt Petra Mede i "Let's Dance" men tyckte det var "förnedrande", då gick erbjudandet till David Lindgren som gör ett bra jobb.

 • David Hellenius funderar på om han gjorde rätt som lämnade "Let's Dance" till förmån för "Masked singer".

 • David Hellenius saknar även sin kollega Tilde de Paula som vill satsa mer på journalistiken, hon konkurrerar med TV4:s Jenny Strömstedt om att bli familjekanalens "drottning" den dag Malou von Sivers drar sig tillbaka.

 • David Hellenius ser sin spegelbild och kan bara bittert konstatera att han inte ser särdeles lycklig ut.

 • För David Hellenius har den annalkande våren kommit av sig, nu är det bara bekymmer och ingen glädje i hans tillvaro.

 • Men han ser ändå beslutsam ut i sin vånda. Kanske han förmår att komma tillbaka? Det är farligt att räkna bort David Hellenius, bakom den milda ytan döljer sig en järnvilja.

 • David Hellenius upplever att TV4:s vd Casten Almqvist distanserat sig från honom, som här på bilden, notera att Casten inte bevärdigar Hellenius med en blick.

 • För David Hellenius gäller det nu att komma på en plan för hur han ska bli sams med Renée, få behålla Felix Herngren, inte bli utmanövrerad av Malou von Sivers eller Pär Lernström och sist men inte minst hur han återigen ska återfå vd Casten Almqvists gunst.

 • För David Hellenius väntar en tung tid, han måste dock ta sig i kragen. Bilder: TT, TV4, TV3 och Stoppa Pressarna

Men pengar och prylar var det nog det sista den, förvisso normalt sett väldigt materialistiske, tv-mannen tänkte på när han med tunga steg vandrade nedför lyxgatan.

LÄS MER: Blondinbella avslöjar sanningen om sitt alkohol- och tablettmissbruk

David Hellenius och hans hustru Renée Nyberg, 54, har det tungt och då hjälper inga pengar i världen. Expressen har rapporterat hur paret 2015 oblygt tog ut en hisnande aktieutdelning på drygt 38 miljoner kronor, efter att ha slagit ihop sina bolag.

Sedan dess har David Hellenius fortsatt att casha in mångmiljonbelopp – pengar som en vanlig löntagare bara kan drömma om.

LÄS MER: Hon är Göran Lambertz nya unga älskarinna

Det senaste räkenskapsåret 2020 drog Hellenius bolag DH Media AB in drygt 12 miljoner kronor och gjorde en vinst på över 8 miljoner kronor. I företaget Helny Produktion, som David Hellenius har med sin hustru, var vinsten 13 miljoner kronor och företaget har tillgångar på över 66 miljoner kronor.

Lägger vi till superexklusiva lantstället Tynningö i Stockholms skärgård som paret köpte för över 15 miljoner kronor och våningen i Vasastan så har Hellenius tillgångar på över 100 miljoner kronor.

Men just nu skulle nog David byta bort alla pengar i hela världen bara han och hustrun Renée kunde få det bra igen.

Paret genomlider just nu en djup kris, erfar Stoppa Pressarna. Och det är lite överraskande Felix Herngrens, 54, fel.

LÄS MER: Drottning Elizabeth är redan igång och jobbar efter prins Philips bortgång

Som bekant ingår ju Felix Herngren i panelen för ”Masked singer” som David Hellenius leder med sedvanlig elegans och sprittande energi. Den senaste tiden har dock Felix Herngren blivit kraftigt ifrågasatt efter att det avslöjats att underhållaren ägnar sig åt blodig och närmast pervers troféjakt i Afrika.

Underhållaren har bland annat skjutit babianer och skickat hem de slaktade djuren till Sverige för att stoppas upp och ställas ut i paradvåningen på Tysta Gatan på Östermalm. Babian-hanteringen av Herngren har gjort Renée mycket upprörd – hon är sedan länge en engagerad djurvän.

När hon var på TV3 ledde hon i början av sin karriär tv-programmet ”Vilda djur” som handlade om Afrikas hotade djur – exakt den typen av djur som Herngren skjuter för sin egen njutnings skull. Programserien satte djupa spår hos Renée Nyberg som sedan dess är en engagerad djurvän och helst undviker kött, vilket David Hellenius brukar få höra när han vill unna sig en saftig hamburgare från gasolgrillen på lantstället.

LÄS MER: SVT-stjärnan avslöjar sina bästa sexknep med yngre hustrun

Renée har krävt att David Hellenius ska markera mot Felix Herngren, helst i sändning av ”Masked singer”. Fick Renée bestämma skulle Felix Herngren till och med sparkas från programmet.

David Hellenius har förgäves försökt förklara för sin besvikna hustru att det inte låter sig göras – ”Masked singer” är en påkostad produktion och att bara byta ut en panelmedlem är helt enkelt inte möjligt.
– De har haft häftiga bråk och oresonliga gräl om det här, Renée gillar inte att David verkar så imponerad av Felix som ju är ännu mer framgångsrik och dessutom ansedd som roligare än sin lite kortare kompis, säger en uppgiftslämnare till Stoppa Pressarna.

För David Hellenius är krisen med Renée inte den enda tyngden på hans axlar, på Stoppa Pressarnas bilder kan man nästan bokstavligen se hur programledaren liksom trycks ihop av alla bekymmer.

LÄS MER: Allvarlig hotbild mot Kristin Kaspersen

David Hellenius har även hamnat i en internpolitisk knipa på TV4. Hans mångmiljoninkomster retar många andra profiler på kanalen som inte är i närheten av att tjäna så mycket pengar.

Kanalens leading lady, Malou von Sivers, 68, uppges vara ytterst irriterad och hon har glunkat om ett ”kvinnoupprop” på kanalen.

Malou ska dock ha haft svårt att få med sig några kvinnor på uppropet och då försökte hon bredda uppropet genom att få med sig Steffo Törnquist, 65, som dock inte var så intresserad.
– Hon tog honom precis när han var på väg ut på en golfrunda och Steffo är dessutom en generös natur som inte blir bitter över att Hellenius tjänar mer. Steffo är glad bara han får sina cigarrer och sin konjak, han har aldrig varit så pengakåt som Hellenius, säger uppgiftslämnare som vill vara anonym då Hellenius, trots sin inte helt imposanta fysik, är känd för att kunna vara en ”elak jävel”.

Men Hellenius problem upphör inte bara för att Malou von Sivers är en ungefär lika lyckad kuppmakare som översten Claus Schenk von Stauffenberg när han försökte spränga Adolf Hitler till döds i führerns högkvarter på östrfronten, ”Wolfsschanze” i Rastenburg i Ostpreussen.

LÄS MER: Glädjebeskedet till Emilio Ingrosso mitt i krisen

David Hellenius måste även skydda sin flank mot yngre begåvningar på kanalen. Programledaren Pär Lernström, 40, betraktar Hellenius som en ZTV-relik medan han ser sig själv sig som TV4:s ”framtid” och han ska vara trött på att betraktas som ”påläggskalv” – han tycker att han är mogen för större uppgifter nu.

Lernström ska ha enligt uppgift ha blivit erbjuden av vara sidekick i ”Let’s Dance” åt Petra Mede, 51, men han fann erbjudandet i det närmaste förnedrande och det blev istället David Lindgren, 38, som fick axla rollen efter Tilde de Paula, 48.

David Hellenius känner flåset i nacken från Lernström och dessutom har han på sistone upplevt att TV4:s vd Casten ”Casten med kvasten” Almqvist, 59, blivit alltmer distanserad gentemot Hellenius.
– Det är lite tungt för David just nu, han vet själv att han inte känns ”ny och fräsch” längre och det här bråket med Renée gör det knappast enklare, jag förstår att er fotograf reagerade över att han såg så ”nedtryckt” ut när han var ute och gick, säger Stoppa Pressarnas källa.

LÄS MER: Änkan efter Adam Alsing vädjar desperat i öppet brev

Nu återstår att se om David och Renée kan hitta tillbaka till varandra, en skilsmässa vore förödande och räkna med att den blir blodig med tanke på alla miljoner paret ska fördela.

LÄS MER: Justin Bieber avslöjar sanningen om sina äktenskapsproblem
LÄS MER: Polisens egna spaningsbilder från sexhärvan med Paolo Roberto
LÄS MER: Pernilla Wahlgrens planering för sin död väcker oro

VI AVSLÖJAR: "De har haft häftiga bråk och oresonliga gräl!"

Kommentera: David Hellenius ensamma vandring efter krisen med Renée

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Rolf Lassgårds intima inköp på resan från Malmö

Nöden har ingen lag.
Rolf Lassgård var helt enkelt tvungen.
Skådespelarens privata inköp på resan från Malmö fångades dock på bild – Stoppa Pressarna kan nu avslöja vad stjärnan egentligen köpte.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Marcus Oscarsson kommer ut om hemliga kärlekslivet

EXTRA:

Erkänner vad som hände i biomörkret!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Einárs mamma berättar om flykten före mordet

EXTRA:

Tvingades gömma sig på hotell!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Victorias generösa lyxgåva till Estelle

EXTRA: Presenten som alla talar om! 

Svenskt

Så förförde Mikael Persbrandt älskarinnan

EXTRA: ”Mer än bara erotiska möten!”

Svenskt

Paret Strömstedts mystiska miljoninkomster väcker frågor

EXTRA: Över 20 miljoner fördelade på tre olika bolag!

Shirley Clamps okända kamp mot sjukdomen

EXTRA: "Vad är det som händer?"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Han är nya mannen som stöttar Hanna Hedlund efter skilsmässan

VI AVSLÖJAR: "En jävla massa hjärta och klokhet!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Mikael Persbrandts hemliga älskarinna avslöjad

EXKLUSIVT:

Heta bilderna som visar allt!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Rolf Lassgårds intima inköp på resan från Malmö

BILD-EXTRA:

Här tas stjärnan på bar gärning!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Rapport-Lisbeths okända liv med kriminella

EXTRA: Levde på anstalt under elva år! 

Så dumpade Margaux Dietz fästmannen Sean

EXTRA: Influencern är singel – igen!

Zara Larsson hånas efter sexbilderna på nätet

VI AVSLÖJAR: "Kommit över alla mina foton och videos!"

Helena Hyséns nya besked kring cancern

EXTRA: "Elakartad tumör med metastaser!"

Amelia Adamo om sin fruktan för att åldras

EXTRA: "Är den där spindelnätsrynkiga kvinnan jag?"

Pernilla Wahlgrens heta sexnatt med en annan man

EXTRA: Vet nya pojkvännen? 

Robert Gustafssons otrohetsaffär med 21-årig kvinna avslöjad

EXTRA: ”Hon erbjöd så mycket i samma paket!”

Zara Larssons grova sexbilder läckta på nätet

VI AVSLÖJAR: Stjärnan i stor porrskandal! 

Magnus Hedman bemöter familjens knarkanklagelser

EXTRA: ”Det var det felet jag gjorde!”

Här förs mördade Einár till sista vilan

EXTRA: Kändisarna kom för att ta farväl!

Alexandra Charles kan bli blind efter misslyckad operation

EXTRA: "Synd att just jag skulle råka ut för det!"

Filmstjärnor som spelar i gambling-filmer

EXTRA: Allt mer populärt!

Molly Sandéns stora revansch efter Danny-kraschen

EXTRA: Så går hon vidare efter den nedriga dumpningen!

Magdalena Graaf om tuffa tiden som flintskallig

EXTRA: "Hade knappt ingen frisk hud kvar!!

Malou von Sivers riskerar allt efter TV4-bråket

EXTRA: Kommer Jenny Strömstedt ta över? 

Tommy Körbergs comeback efter svåra sjukdomen

EXTRA: Stjärnan om sitt nya liv! 

Kikki Danielssons om det plågsamma sexryktet

EXTRA: "Jag blir förbannad!"

Hanna Hedlunds enorma ilska efter skilsmässan

EXTRA: "Det provocerade mig!"

Pernilla Wahlgrens sexavslöjande om Christian, 55

EXTRA: "Kåt som en tonåring!"

Så tvingades Mia Parnevik bort från Florida

EXTRA: Ett smärtsamt besked! 

Lance Hedman om pappa Magnus tunga missbruk

EXTRA: En gripande berättelse om sprit och knark! 

Sigrid Bernsons heta dejt med TV4-stjärnan

EXTRA: Vägrar kommentera romansen!

Lasse Berghagen talar ut om porrköps-ryktet

EXTRA: ”Var ganska oskyldigt!”

Benjamin Ingrosso visar det heta höstmodet

BILD-EXTRA: Stilen, trenderna och tipsen!

Så blir första dagen på kåken för Runar Sögaard

EXTRA: Nu sitter norrmannen i fängelse!

Aviciis sista timmar i livet avslöjas i ny bok

EXTRA: Sanningen om dödsfallet i Oman! 

Kristin Kaspersen attackerad av Peg Parnevik

EXTRA: Programledaren kunde inte värja sig!

Michael Brinkenstjärna åtalas för kvinnomisshandel

EXTRA: "Gjort uttalande att han skulle skada och döda!"

söndag 28 november 2021