- Senaste nytt från kändispressen

David Hellenius ensam efter krisen med Renée

Det är med tunga steg David Hellenius tar sig ned för gatan.
Den normalt sett så energiske programledaren går just nu igenom en svår kris med sin älskade hustru Renée Nyberg.
Det är makens programledarskap i TV4-succén ”Masked singer” som ställer till det för tv-världens mest förmögna power-couple.

Stoppa Pressarnas fotograf fångade David Hellenius, 47, på Grev Turegatan på Östermalm i Stockholm.

Det är en av stadsdelens finare shoppinggator och bara de riktigt förmögna har anledning att röra sig i kvarteren där bland annat Bentley-bilar för 3 miljoner kronor exponeras i skyltfönstren som om det vore ett par jeans.

TV4-stjärnan var dock inte på jakt efter någon ny lyxbil även om han har råd – programledaren bor med sin hustru i en 25-miljoners våning på 200 kvadratmeter på ett toppläge i Vasastan och Hellenius förmögenhet uppskattas till över 100 miljoner kronor.

 • David Hellenius och Renée Nyberg har det riktigt kämpigt just nu.

 • Man riktigt ser på David Hellenius hur tung tillvaron är just nu.

 • David Hellenius gick ner för Grev Turegatan med tom blick.

 • David Hellenius försöker samla tankarna, han mår inte bra.

 • Det är Hellenius polare Felix Herngren som ställt till det med sin blodiga babianjakt. Renée Nyberg som är en engagerad djurvän kräver att maken bryter med Herngren, helst hade hon sett underhållaren sparkas från "Masked singer" som David Hellenius leder.

 • David Hellenius har försökt förklara för sin hustru att han inte bara kan sparka Felix Herngren.

 • David Hellenius försöker nu hitta tillbaka till Renée, men hon är oresonlig.

 • I början av sin karriär ledde Renée Nyberg TV3-programmet "Vilda djur" som handlade om den typ av djur i Afrika som Felix Herngren gärna skjuter och stoppar upp.

 • David Hellenius har hamnat i en riktigt rävsax. Han slits mellan sin lojalitet till Felix Herngren och sitt äktenskap med Renée Nyberg.

 • Man hade velat läsa Hellenius tankar, det är en riktig sörja han hamnat i.

 • Renée Nyberg är en så stor djurvän att hon ibland tar med djur i programmen trots att det egentligen inte är motiverat-

 • David Hellenius älskar sin hustru men samtidigt vill han inte svika Felix som han sett upp till ända sedan barndomen i Viksjö utanför Stockholm.

 • David Hellenius är även pressad av Malou von Sivers som försökte sig på en kupp men misslyckades kapitalt i likhet med översten Claus Schenk von Stauffenberg som försökte spränga Adolf Hitler till döds i führerns högkvarter på östfronten ”Wolfsschanze” i Rastenburg i Ostpreussen.

 • Här ser vi till vänster i bild hur David Hellenius vikt av mot husväggen som han gärna trycker sig emot.

 • Malou von Sivers kuppförsök mot David Hellenius sprack när Steffo Törnquist hellre ville spela golf än intrigera.

 • Det är inte så roligt att heta David Hellenius alla gånger.

 • Underifrån kommer Pär Lernström som tycker att TV4 ska satsa på honom istället för "ZTV-reliken" Hellenius.

 • David Hellenius har mycket att lösa nu. Att han är mångmiljonär är en klen tröst, det är framför allt bekräftelse som driver programledaren.

 • Pär Lernström var erbjuden jobbet som sidekick åt Petra Mede i "Let's Dance" men tyckte det var "förnedrande", då gick erbjudandet till David Lindgren som gör ett bra jobb.

 • David Hellenius funderar på om han gjorde rätt som lämnade "Let's Dance" till förmån för "Masked singer".

 • David Hellenius saknar även sin kollega Tilde de Paula som vill satsa mer på journalistiken, hon konkurrerar med TV4:s Jenny Strömstedt om att bli familjekanalens "drottning" den dag Malou von Sivers drar sig tillbaka.

 • David Hellenius ser sin spegelbild och kan bara bittert konstatera att han inte ser särdeles lycklig ut.

 • För David Hellenius har den annalkande våren kommit av sig, nu är det bara bekymmer och ingen glädje i hans tillvaro.

 • Men han ser ändå beslutsam ut i sin vånda. Kanske han förmår att komma tillbaka? Det är farligt att räkna bort David Hellenius, bakom den milda ytan döljer sig en järnvilja.

 • David Hellenius upplever att TV4:s vd Casten Almqvist distanserat sig från honom, som här på bilden, notera att Casten inte bevärdigar Hellenius med en blick.

 • För David Hellenius gäller det nu att komma på en plan för hur han ska bli sams med Renée, få behålla Felix Herngren, inte bli utmanövrerad av Malou von Sivers eller Pär Lernström och sist men inte minst hur han återigen ska återfå vd Casten Almqvists gunst.

 • För David Hellenius väntar en tung tid, han måste dock ta sig i kragen. Bilder: TT, TV4, TV3 och Stoppa Pressarna

Men pengar och prylar var det nog det sista den, förvisso normalt sett väldigt materialistiske, tv-mannen tänkte på när han med tunga steg vandrade nedför lyxgatan.

LÄS MER: Blondinbella avslöjar sanningen om sitt alkohol- och tablettmissbruk

David Hellenius och hans hustru Renée Nyberg, 54, har det tungt och då hjälper inga pengar i världen. Expressen har rapporterat hur paret 2015 oblygt tog ut en hisnande aktieutdelning på drygt 38 miljoner kronor, efter att ha slagit ihop sina bolag.

Sedan dess har David Hellenius fortsatt att casha in mångmiljonbelopp – pengar som en vanlig löntagare bara kan drömma om.

LÄS MER: Hon är Göran Lambertz nya unga älskarinna

Det senaste räkenskapsåret 2020 drog Hellenius bolag DH Media AB in drygt 12 miljoner kronor och gjorde en vinst på över 8 miljoner kronor. I företaget Helny Produktion, som David Hellenius har med sin hustru, var vinsten 13 miljoner kronor och företaget har tillgångar på över 66 miljoner kronor.

Lägger vi till superexklusiva lantstället Tynningö i Stockholms skärgård som paret köpte för över 15 miljoner kronor och våningen i Vasastan så har Hellenius tillgångar på över 100 miljoner kronor.

Men just nu skulle nog David byta bort alla pengar i hela världen bara han och hustrun Renée kunde få det bra igen.

Paret genomlider just nu en djup kris, erfar Stoppa Pressarna. Och det är lite överraskande Felix Herngrens, 54, fel.

LÄS MER: Drottning Elizabeth är redan igång och jobbar efter prins Philips bortgång

Som bekant ingår ju Felix Herngren i panelen för ”Masked singer” som David Hellenius leder med sedvanlig elegans och sprittande energi. Den senaste tiden har dock Felix Herngren blivit kraftigt ifrågasatt efter att det avslöjats att underhållaren ägnar sig åt blodig och närmast pervers troféjakt i Afrika.

Underhållaren har bland annat skjutit babianer och skickat hem de slaktade djuren till Sverige för att stoppas upp och ställas ut i paradvåningen på Tysta Gatan på Östermalm. Babian-hanteringen av Herngren har gjort Renée mycket upprörd – hon är sedan länge en engagerad djurvän.

När hon var på TV3 ledde hon i början av sin karriär tv-programmet ”Vilda djur” som handlade om Afrikas hotade djur – exakt den typen av djur som Herngren skjuter för sin egen njutnings skull. Programserien satte djupa spår hos Renée Nyberg som sedan dess är en engagerad djurvän och helst undviker kött, vilket David Hellenius brukar få höra när han vill unna sig en saftig hamburgare från gasolgrillen på lantstället.

LÄS MER: SVT-stjärnan avslöjar sina bästa sexknep med yngre hustrun

Renée har krävt att David Hellenius ska markera mot Felix Herngren, helst i sändning av ”Masked singer”. Fick Renée bestämma skulle Felix Herngren till och med sparkas från programmet.

David Hellenius har förgäves försökt förklara för sin besvikna hustru att det inte låter sig göras – ”Masked singer” är en påkostad produktion och att bara byta ut en panelmedlem är helt enkelt inte möjligt.
– De har haft häftiga bråk och oresonliga gräl om det här, Renée gillar inte att David verkar så imponerad av Felix som ju är ännu mer framgångsrik och dessutom ansedd som roligare än sin lite kortare kompis, säger en uppgiftslämnare till Stoppa Pressarna.

För David Hellenius är krisen med Renée inte den enda tyngden på hans axlar, på Stoppa Pressarnas bilder kan man nästan bokstavligen se hur programledaren liksom trycks ihop av alla bekymmer.

LÄS MER: Allvarlig hotbild mot Kristin Kaspersen

David Hellenius har även hamnat i en internpolitisk knipa på TV4. Hans mångmiljoninkomster retar många andra profiler på kanalen som inte är i närheten av att tjäna så mycket pengar.

Kanalens leading lady, Malou von Sivers, 68, uppges vara ytterst irriterad och hon har glunkat om ett ”kvinnoupprop” på kanalen.

Malou ska dock ha haft svårt att få med sig några kvinnor på uppropet och då försökte hon bredda uppropet genom att få med sig Steffo Törnquist, 65, som dock inte var så intresserad.
– Hon tog honom precis när han var på väg ut på en golfrunda och Steffo är dessutom en generös natur som inte blir bitter över att Hellenius tjänar mer. Steffo är glad bara han får sina cigarrer och sin konjak, han har aldrig varit så pengakåt som Hellenius, säger uppgiftslämnare som vill vara anonym då Hellenius, trots sin inte helt imposanta fysik, är känd för att kunna vara en ”elak jävel”.

Men Hellenius problem upphör inte bara för att Malou von Sivers är en ungefär lika lyckad kuppmakare som översten Claus Schenk von Stauffenberg när han försökte spränga Adolf Hitler till döds i führerns högkvarter på östrfronten, ”Wolfsschanze” i Rastenburg i Ostpreussen.

LÄS MER: Glädjebeskedet till Emilio Ingrosso mitt i krisen

David Hellenius måste även skydda sin flank mot yngre begåvningar på kanalen. Programledaren Pär Lernström, 40, betraktar Hellenius som en ZTV-relik medan han ser sig själv sig som TV4:s ”framtid” och han ska vara trött på att betraktas som ”påläggskalv” – han tycker att han är mogen för större uppgifter nu.

Lernström ska ha enligt uppgift ha blivit erbjuden av vara sidekick i ”Let’s Dance” åt Petra Mede, 51, men han fann erbjudandet i det närmaste förnedrande och det blev istället David Lindgren, 38, som fick axla rollen efter Tilde de Paula, 48.

David Hellenius känner flåset i nacken från Lernström och dessutom har han på sistone upplevt att TV4:s vd Casten ”Casten med kvasten” Almqvist, 59, blivit alltmer distanserad gentemot Hellenius.
– Det är lite tungt för David just nu, han vet själv att han inte känns ”ny och fräsch” längre och det här bråket med Renée gör det knappast enklare, jag förstår att er fotograf reagerade över att han såg så ”nedtryckt” ut när han var ute och gick, säger Stoppa Pressarnas källa.

LÄS MER: Änkan efter Adam Alsing vädjar desperat i öppet brev

Nu återstår att se om David och Renée kan hitta tillbaka till varandra, en skilsmässa vore förödande och räkna med att den blir blodig med tanke på alla miljoner paret ska fördela.

LÄS MER: Justin Bieber avslöjar sanningen om sina äktenskapsproblem
LÄS MER: Polisens egna spaningsbilder från sexhärvan med Paolo Roberto
LÄS MER: Pernilla Wahlgrens planering för sin död väcker oro

VI AVSLÖJAR: "De har haft häftiga bråk och oresonliga gräl!"

Kommentera: David Hellenius ensamma vandring efter krisen med Renée

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Lotta Engbergs tunga sorg efter vännens bortgång

Lotta Engberg har sorg.
Sångerskans vän och mentor Curt-Eric Holmquist har gått bort.
Nu berättar hon om sina minnen av kapellmästaren med det alltid lika goda humöret.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Gunilla Persson i bråk med polisen på sjukhus

EXTRA:

"Jag skulle besöka mamma!!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Charlotte Perrelli talar ut om psykisk ohälsa

EXTRA:

"Rädd för att trilla ner i hålet och bli deprimerad!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Carolina Gynning visar nya lyxvåningen

EXTRA: "Gått och köpt mig en lägenhet vid Karlaplan!"

Svenskt

Därför döms Allra-grundaren till fängelse

EXTRA: Kungavännen Alexander Ernstberger fick 6 år!

Svenskt

Agneta Sjödin avslöjar sanningen om sin tunga tid

EXTRA: "Jag orkade inte ens träna!"

Benjamin Ingrossos miljonregn efter succén

EXTRA:

Nu avslöjas sanslösa vinsten för artisten!

Elin Härkönen avslöjar sin nya kärlek efter Paolo Roberto

EXTRA: "Jag sätter fem plus på det faktiskt!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Tilde de Paulas spanska lyxsemester för miljoner

EXTRA: "Halva grejen är en enorm takterrass!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Lotta Engbergs tunga sorg efter vännens bortgång

EXTRA:

"Då kommer tårarna!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Sofia Wistams romantiska semester med maken Magnus

EXTRA:

"Nu njuter jag av att den här lilla rackaren!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Laila Bagge i jättebråk efter fula gesten

EXTRA: "Jag är så trött på detta präktiga samhälle!"

Noomi Rapace i dramatisk förlossning på Island

EXTRA: "Jag kastades liksom bara rakt in!"

Prislappen på Bianca Ingrossos spanska lyxhus

EXTRA: Pool, tennisbana och 500 kvadratmeter!

Hanna Hedlunds nya dröm efter skilsmässan

EXTRA: Så klipper hon banden med Martin Stenmarck!

Samir Badran och fästmön bryter upp efter knappt två år

EXTRA: Paret fattade beslutet helt i samförstånd!

Fredrick Federleys återförening med pedofilen

VI AVSLÖJAR: Bilderna som visar den hemliga träffen!

 

Regina Lund talar ut om tiggeriskandalen och Maldiverna

EXKLUSIVT: "Komplicerade tider kräver kreativa nyskapande grepp!" 

Åsa Ingrossos smärtsamma avsked efter uppbrottet

EXTRA: "Tomt det blir utan dig!"

Pernilla Wahlgrens tragedi under semestern med Christian, 55

EXTRA: "Tyvärr så har det hänt en tråkig sak!"

Camilla Läckbergs miljontröst efter tarmsjukdomen

EXTRA: "Stolt över att jag har gjort detta som kvinna!

Christer Sjögren helt isolerad i hemmet

EXTRA: "Varit väldigt jobbigt!"

Peter Jöback intagen på behandlingshem i England

EXTRA: Problemen hann ikapp musikalstjärnan!

Hemliga priset för Bianca Ingrossos lyxhus i skärgården

EXTRA: Sanslösa kostnaden för semesterboendet avslöjat!

Så gick Niclas Wahlgren vidare efter uppbrottet

EXTRA: Äntligen har han kommit över "Muskel-Julia"!

Leonardo DiCaprio brädad av Hans Wiklund

EXTRA: Toppmodellen valde svensken före Hollywoodstjärnan!

Camilla Läckberg vikthånas efter tarmsjukdomen

VI AVSLÖJAR: Deckardrottningen rasar mot fetma-attacken!

Jenny Strömstedts ärliga ord till Niklas efter krisen

EXTRA: Avslöjar exakt vad hon bär på!

Så träffade Ulf Lundell sin nya kärlek Ninna, 38

EXTRA: Första kontakten som ledde till mötet! 

Pernilla Wahlgren återförenad med Christian, 55

EXTRA: Sångerskans glädje efter stora oron!

SVT-stjärnans pedofilattack på Ulf Lundell

VI AVSLÖJAR: "Har funderingar kring 12-åringar!"

Därför slutar Regina Lund som konstnär

VI AVSLÖJAR: Lägger av efter tiggeri- och Maldiverna-skandalen!

Bianca Ingrossos lyxsemester med väninnorna

EXTRA: Sol och fest efter vinsten på 200 miljoner!

Ulf Lundell berättar om sexdrömmarna med Ninna, 38

EXTRA: "Intima lekar med N inatt!"

Han pekas ut som Fredrick Federleys nya kille

VI AVSLÖJAR: "Det var en mysig stund två killar emellan!"

Camilla Läckbergs kärleksattack på Ulf Lundell

EXTRA: Hånar valet av nya flickvännen Ninna Prage, 38,!

Ulf Lundells nya flickvän Ninna Prage i stor kartläggning

VI AVLÖJAR: Tvingades byta jobb när hon blev tillsammans med Örjan Ramberg!

Blondinbellas pojkvän på rensafari mitt i city

EXTRA: Dramatik när Paul, 53, träffade en livs levande ren!

Skansen-Jonas hustru fick lungan felaktigt borttagen

VI AVSLÖJAR: Läkarna förväxlade infektion med lungcancer!

Ulf Lundell brädade Örjan Ramberg på Ninna, 38

EXTRA: Rockräven tog över Dramatenstjärnans flickvän!

fredag 23 juli 2021