Desperat vädjan till Pernilla Wahlgren efter näthatet

En förtvivlad pappas vädjan.
Nu uppmanar den 3-årige pojkens föräldrar Pernilla Wahlgren och andra kändisar att sluta med sin skadliga och hatfyllda kampanj på nätet.
– Det hon gör är inte tillåtet, säger fadern till den lille gossen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2020-10-03 kl 22:02 |

ProvaPremium

Pernilla Wahlgren, 52, och flera av hennes kändisvänner har drivit en intensiv kampanj på nätet att en treårig liten pojke skulle få stanna på det familjehem som socialtjänsten i Österåkers kommun har funnit olämpligt.
Närmare 30 000 människor har skrivit på utan att ha den blekaste aning om vad som egentligen är bäst för den lille pojken. Dessutom har hans namn och bild hängts ut av Pernilla Wahlgren – i strid med den sekretess som ska råda. Och hot och hat har följt i spåren av kampanjen, både hårt arbetande socialsekreterare och folkvalda poitiker har blivit utsatta.

Bild 1 av 7pernilla wahlgren vadjan pojke stor 1 - Stoppa Pressarna

Nu vädjar pappan till den lille pojken om att Pernilla Wahlgren ska backa ner.
Bild 2 av 7pernilla wahlgren drar sig ur stor1 - Stoppa Pressarna

Undangömt, som svar på en kritisk kommentar, tillkännagav Pernilla Wahlgren att hon inte skulle driva kampanjen kring den lilla pojken längre, men alla hennes skadliga och kränkande inlägg ligger kvar.
Bild 3 av 7pernilla wahlgren penisfrossa stor - Stoppa Pressarna

Pernilla Wahlgren har engagerat sig för att pojken skulle stanna i det familjehem som inte anses som lämpligt av socialtjänsten. Pernilla är bekant med de som driver familjehemmet, det svajiga faktumet utgör hela henne beslutsunderlag.
Bild 4 av 7pernilla wahlgren nazi stor - Stoppa Pressarna

Pernilla Wahlgren om någon borde inse att man inte kan lyssna till rykten. På 80-talet pekades hon ut som nazist.
Bild 5 av 7kristin kaspersen nyko stor7 1 - Stoppa Pressarna

Kristin Kaspersen har även hon spritt namn och bild på den lilla pojken, trots att hon om någon vet vad det innebär att må dåligt så väljer hon att kränka pojkens och föräldrarnas integritet.
Bild 6 av 7kristin kaspersen fika stor - Stoppa Pressarna

Kristin Kaspersen borde i sin ensamhet verkligen tänka över sitt beslut att bryta mot sekretessen kring det känsliga ärendet.
Bild 7 av 7micael binfeld tafsade stor - Stoppa Pressarna

Micael Bindefeld tycks inte ha en susning kring juridiken vad avser sociala ärenden. Festfixaren har dessutom visat upp sitt bristande omdöme tidigare då han tafsade på stjärten på en ung kvinnlig artist i samband med Elle-galan senast som sannolikt var den sista han tillåts arrangera.

Stoppa Pressarna har de senaste dagarna rapporterat om hur Pernilla Wahlgren engagerat sig i en liten treårig pojkes öde. Pojken har sedan två år varit placerad i ett familjehem i Österåkers kommun, men socialtjänsten har tvingats till att omplacera honom.
– Vårt arbete utgår alltid från barnens bästa. Det är mycket ovanligt att vi har samarbetsproblem och ännu mer ovanligt att vi blir tvungna att omplacera ett litet barn från ett familjehem, säger Susanna Kiesel, socialdirektör i Österåkers kommun.

Trots det har Pernilla Wahlgren och hennes lika okunniga kändisvänner Kristin Kaspersen, 50, och Micael Bindefeld, 61, med flera tagit ställning mot socialnämndens beslut och mot de biologiska föräldrarnas vilja – pojkens mamma och pappa är fortfarande hans vårdnadshavare och de vill, i likhet med kommunen, att pojken ska flyttas från familjehemmet.

Pernilla Wahlgren grundar sin åsikt på det faktum att det är en väninnas väninna och hennes man som har haft omsorgen om pojken de två senaste åren. Sångerskan har lyssnat på deras partsinlaga men har ingen övrig information att tillgå. Trots det har hon inte tvekat att kränka den 3-årige pojkens integritet genom att hänga ut honom med namn och bild.

Självfallet har Pernilla Wahlgren inte gjort detta av illvilja, hon är ingen ond människa men däremot är hon uppenbart obetänksam och i detta fall helt renons på både kunskaper i den här typen av frågor i allmänhet och i detta enskilda fall i synnerhet.

– Att flytta ett barn från en invand miljö är ett svårt och tungt beslut, det är en sista utväg och görs bara när alla andra möjligheter är uttömda, säger Susanna Kiesel, socialdirektör i Österåkers kommun som tillsammans med sina kolleger har fått klä skott på grund av den intensiva nätkampanjen.

Dessutom har Pernilla Wahlgren hetsat mot politikerna i Österåkers kommun och då framförallt mot socialnämndens ordförande. De folkvalda politikerna i socialnämnden, från alla partier, är helt eniga i sitt beslut – de har till skillnad från kändisarna hela bilden av ärendet.

Men det finns fler är socialsekreterarna och politikerna i socialnämnden som har insyn i ärendet. Den treårige pojkens biologiska föräldrar är insatta i hur deras son har haft det, de är fortfarande vårdnadshavare för sitt barn.

Nu vädjar den lille pojken pappa till Pernilla Wahlgren att backa ner.

– Det har gått så långt att vår historia nu är spridd till omvärlden och min sons bild cirkulerar i media och vår historia. Det hon gör är inte tillåtet, skriver pappan i en kommentar på Pernilla Wahlgrens Instagram.

Sångerskan gjorde häromdagen en halvkväden reträtt när hon i ett svar på en kritisk kommentar skrev att hon nu ”drog sig ur kampanjen”. Men hennes – gentemot barnet och de biologiska föräldrarna – kränkande inlägg på Instagram och på sångerskans blogg är fortfarande kvar.

Antingen har Pernilla Wahlgren ännu inte förstått vilken skada hon åsamkat, trots pappans vädjan, eller så vill hon av prestigeskäl inte medge att hon har gjort fel – frågan är vilket som är värst.