- Senaste nytt från kändispressen

Ex-makens första ord om Federley-skandalen

De levde tillsammans i tio år.
Fredrick Federleys hemliga liv med den våldtäktsdömde pedofilen fick ex-maken att brista ut i gråt.  
Nu berättar Johnny Federley Kroneld själv om livet efter chockbeskedet. 

Det är ytterst tveksamt om Fredrick Federley, 42, någonsin kan komma tillbaka till politiken efter Stoppa Pressarnas uppmärksammade avslöjande om att han levde som sambo med en pedofil dömd till nio års fängelse för bland annat 22 grova barnvåldtäkter.

Centerpartiet, med Annie Lööf, 37, i spetsen, lamslogs av nyheten, tvingades kommentera skandalen och är nu starkt pressade av en växande opinion som kräver att Federley omgående bör avpolletteras. 

 • Ex-maken Johnny Federley Kroneld brast ut i gråt när han fick reda på Fredrick Federleys hemliga liv med den våldtäktsdömde pedofilen.

 • Det var Stoppa Pressarna som avslöjade att EU-parlamentarikern Fredrick Federley levde med en pedofil dömd för 22 grova barnvåldtäkter.

 • Centerpartiets partiledare Annie Lööf är pressad av skandalen och måste snart avgöra sin nära vän och partikollega Fredrick Federleys framtid.

 • Ex-maken Johnny Federley Kroneld går nu och berättar om livet efter det att han fick reda på Fredrick Federleys hemliga liv med pedofilen.

 • Johnny Federley Kroneld och Fredrick Federley träffades på en gaysajt. Kort därpå gifte sig paret vid Tyresö slott.

 • Fredrick Federley och hans Johnny syntes ofta på olika kändisfester och tillställningar med kungaparet.

 • Stoppa Pressarna kunde även avslöja hur Fredrick Federley haft ytterligare flera andra kontakter med dömda pedofiler. Centertoppen gick bland annat på sexfester med "Bryssel-pedofilen".

 • Fredrick Federley har även träffat en tredje pedofil, "Brevduve-pedofilen", under intima möten på en ort i Mellansverige.

 • Polisen har gjort en omfattande insats vid Fredrick Federleys gård i Björbo där grannarna har sett vad som pågått.

 • Fredrick Federleys ex-make Johnny Federley Kroneld är chockad och upprörd över att hans ex-make levt med pedofilen.

 • Johnny Federley Kroneld är i dag tillsammans med festfixaren Alexander Erwik. Bilder: TT

Men om partikamraterna är uppskärrade så är det ingenting i jämförelse med den chock och besvikelse som Fredrick Federleys ex-make Johnny Federley Kroneld, 40, kände när han fick reda på att hans förra man levt ett hemligt liv med en dömd barnvåldtäktsman.

LÄS MER: Romansrykten om Benjamin Ingrosso och hans syster

I tio år delade Johnny allt med Federley och hade ingen aning om hans faiblesse för pedofiler. 

Kärlekssagan tog sin början under ungdomsförbundets stämma där Fredrick Federley mötte Johnny på sajten QX.se och Qruiser som vid tiden var den största mötesplatsen för homosexuella i landet.

Federley hade lämnat det politiska arbetet för dagen och var lite sugen på sällskap, så han gick in på sitt rum och loggade in på nätet.
– Och där var han, har toppolitikern tidigare berättat. 

Fredrick Federley och Johnny Kroneld insåg snart att de var ute efter samma sak. Båda var innerligt trötta på det glättiga festlivet i Stockholms gaykretsar där engångsligg och alkohol tillhörde vardagen.
– Johnny ville vara en seriös kille och förklarade direkt att han letade efter en man att skaffa familj med. Och det passade Fredrick perfekt. Han hade länge irrat omkring i jakten på en riktig partner som han kunde känna sig trygg med, berättar en av parets vänner för Stoppa Pressarna.

LÄS MER: SVT-stjärnan lämnar jobbet efter otrohetsskandalen

Det dröjde inte länge innan Fredrick Federley skulle gifta sig med sin Johnny som ställt frågan ”om de skulle byta ringar?".
– Fredrick blev överlycklig, han är ju en obotlig romantiker och hade tidigare haft det svårt att navigera med alla män innan Johnny kom in i hans liv.

Den 18 augusti 2012 ägde bröllopet rum på Tyresö slott där Fredrick och Johnny, till gästernas förtjusning, gjorde storslagen entré inridandes på två svarta hästar. 

Paret köpte senare en villa tillsammans och skaffade två hundar av rasen Grand danois. Johnny och Fredrick blev även flitiga gäster på mängder av kändiskalas där de båda glatt och ofta ställde upp på bild.

Under tiden tillsammans med Fredrick Federley blomstrade även makens karriär inom marknadsföring på olika amerikanska storbolag.  

Johnny Federley Kroneld var tidigare verksam på bland annat Hewlett Packard samt Coca Cola och är ordförande för styrelsen i RFSL:s insamlingsstiftelse. I dag är han marknadsansvarig på Barncancerfonden. 

LÄS MER: Okända nakenbilderna på Federley och pedofilen

Vid ett tillfälle fick Johnny också skaka hand med hans majestät kungen under Stockholm Water Prize.
– Fredrick och Johnny var verkligen ett av gayvärldens mest prominenta par. De lyckades kombinera framgångsrika karriärer med familjeliv, hus och lantställe och allt det där andra. Jag vet att många andra bögar var sjukt avsundsjuka på dem och lyckan de så ogenerat spred omkring sig.

Men i oktober 2019 kom beskedet.

Fredrick Federley och Johnny Kroneld hade plötsligt bestämt sig för att gå skilda vägar.
– Det är inga "hard feeling" alls och Johnny är en av de mest fantastiska personer jag känner på alla sätt och vis. Sedan är det klart att man var ju inställd på någonting annat så det är en omställning i livet, det ska man inte sticka under stol med, berättade Federley för Aftonbladet och fortsatte:

– Den mest dramatiska förändringen är att vi inte sover i samma rum.

LÄS MER: Storbråk om prinsessan Madeleines fräcka lyxrenovering

Vännerna blev inte överraskade över att det till en början så perfekta äktenskapet hade kraschat. 
– De var inte förälskade, levde mer som kompisar och hade helt olika intressen. Fredrick kunde vara vaken under hela nätterna för att som besatt baka chockladpraliner, kakor och muffins som han proppade i sig, och Johnny, ja, han sysselsatte sig med helt andra saker, berättar en vän.

Till en början hade ex-paret en mycket god relation, men den skulle, enligt Stoppa Pressarnas uppgiftslämnare, få sig en kraftig törn när Johnny fick en ny pojkvän vid sin sida.

På en dunkel gayklubb hade han träffat den karismatiske festfixaren Alexander Erwik, 44, och Federley uppgavs nu vara vansinnig, särskilt med tanke på att det nya paret hade fräckheten att bo i hans lägenhet i Stockholm samtidigt som han levde på gården uppe i Björbo i Dalarna.
– Det är en mardröm! Så länge Johnny vill bo kvar i lägenheten kommer Fredrick inte kunna sälja den eller komma åt bostaden, vilken jag förstår närmast uteslutande är betald av honom själv, berättade en initierad källa.

LÄS MER: TV4-profilen Lulu Carter mystiskt försvunnen

Artikeln med rubriken ”Toppolitikern knäckt av ex-makens nya romans” fick dock Centertoppen att reagera och kontakta Stoppa Pressarna.
– Jag är alltså inte utkastad ur lägenheten. Jag bor i Björbo (det ni verkar se som ett sommarnöje). Här har jag varit skriven i flera år. Långt innan vi talade om skilsmässa, berättade Fredrick Federley och fortsatte: 

– Jag förstår att mitt liv är något komplicerat men jag jobbar i Bryssel och Strasbourg där jag är måndag till torsdag. Sedan är jag i Björbo. Om inte jobbet kräver annat. Så har det varit i många år. Det vill säga inget ändras annat än att de få gånger jag är i Stockholm så bor jag på hotell i stället för att ha en dyr lägenhet som står tom.

Efter Federleys detaljerade förklaring om sin boendesituation skulle han snart inleda sin nära relation med den 42-årige pedofilen som han också kom att bli sambo med på gården sedan i somras.

LÄS MER: Fredrick Federley hotade grannarna med Säpo

Enligt vännerna hade ex-maken Johnny ingen som helst aning om att Federleys nya kärlek var dömd för ett stort antal grova våldtäkter på barn.

Beskedet kom som en chock och ska enligt uppgift ha förmedlats av Fredrick Federley själv genom ett telefonsamtal.
– Johnny blev ju av naturliga orsaker helt bestört och chockad. Jag vet att han var upprörd och grät, hela hans värld rasade samman, säger vännen och fortsätter:

– Du måste förstå, Johnny är en känslig själ och att det här bara rasar in i hans liv skakade naturligtvis om honom hårt. Nu fokuserar han på dem som står honom nära och försöker bara hålla huvudet över vattenytan.

När Fredrick Federley bekräftade Stoppa Pressarnas avslöjande med sitt inlägg på Facebook var ex-maken informerad om relationen med pedofilen. 

LÄS MER: Efter storbråket: Polisens nya besked om Camilla Läckbergs vän

Stoppa Pressarna kunde kort därpå avslöja att Fredrick Federley haft kontakt med ytterligare två pedofiler, den så kallade "Bryssel-pedofilen" och "Brevduve-pedofilen" som han träffat under diskreta träffar på en ort i Mellansverige.

På Facebook skriver Johnny Federley Kroneld nu om livet efter att skandalen briserade. 
– Det är så märkliga tider på fler än ett sätt. Jag hävdar bestämt att man måste lyfta glädjeämnen och verkligen se till att njuta av dessa när livet på flera sätt (av förklarliga skäl) är begränsat. T ex att köra Zoom-samtal med familjen, klä upp sig i finkläder och julpynta lite extra tidigt. Ta in framsteg och fina resultat. Det gör ändå stor skillnad på vägen. Tack till alla som gör det möjligt och bidrar. 

Enligt vännerna har Fredrick Federley fortfarande en nära kontakt med sin ex-make.

Vet ni mer om Fredrick Federley och hans okända liv med pedofiler? Tipsa Stoppa Pressarnas redaktion här! Du är garanterad anonymitet i enlighet med grundlagen och uppgifter som leder till publicering arvoderas. 

LÄS MER: Agneta Sjödins härliga närkontakt med en bäver
LÄS MER: Därför övergavs Malin Berghagen av pappa Lasse
LÄS MER: Jenny Alversjöns nya härliga kärleksbesked

VI AVSLÖJAR: Chockad och i tårar efter avslöjandet!

Kommentera: Ex-makens första ord om Federley-skandalen

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Peg Parneviks nya attack mot Filip Lamprecht

En överraskande vändning.
Nu går Peg Parnevik till attack mot ex-pojkvännen Filip Lamprecht.
Sångerskan anklagar den stilige kändissonen för att vara ”hård, kall och elak”.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Han är nya mannen i Benjamin Ingrossos liv

EXTRA:

"Jag är helt tagen!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Skådespelerskan Lil Terselius är död

EXTRA:

Insjuknade hastigt!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Einárs mamma om sin tunga sorg efter mordet

EXTRA: "Nils vi älskar dig så mycket!"

Svenskt

Hanna Hedlunds nya erkännande efter skilsmässan från Martin Stenmarck

VI AVSLÖJAR: "Gick direkt från turnébussen!"

Svenskt

Marie Göranzons skrev-bråk med Jan Emanuel i tv

EXTRA: "Sitt! Dra ihop dina ben!"

Mari Jungstedt om sin mörka barndom

EXTRA:

Deckardrottningen väljer att berätta för sina barns skull!

Efter torsk-köpet: razzia på Niklas Strömstedts gym

BILD-EXTRA: Här slår polisen till – 10 män gripna!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Sanna Nielsens stora babylycka med sambon

EXTRA: Barnet här och sångerskan avslöjar vad det blev!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Peg Parneviks nya attack mot Filip Lamprecht

EXTRA:

"Han var väldigt elak!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Örjan Ramberg om sin vänskap med mördade Einár

EXTRA:

Dramatenstjärnan är pappa till rapparens halvbror!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Anne Lundbergs sexerkännande: "Man blir ju kåt!"

EXTRA: SVT-stjärnan avslöjar sitt vilda samliv!

Niklas Strömstedts egna ord om torsk-besöket hos "Mari" på Östermalm

VI AVSLÖJAR: Popstjärnan väljer att erkänna och berätta sanningen!

Jessica Andersson blixtopererad på specialklinik

EXTRA: "Jag var riktigt nervös!"

Paret Malmsjös gosiga besök på bolaget

BILD-EXTRA: Här förbereder stjärnorna kärlekskvällen!

Hanna Hedlunds sexilska över Martin Stenmarck

EXTRA: "En sån jävla konstig grej att säga!"

Robin Bengtssons nya utspel mot Sigrid Bernson

EXTRA: Sångaren går ut helt öppet och kommenterar!

Maria Lundqvist tände på åldersskillnaden till Kristoffer

EXTRA: Skådespelerskan avslöjar hur hon föll för 21 år yngre pojkvännen!

Därför är Casper Janebrink på dejtingappar

EXTRA: Stjärnan i Arvingarna förklarar vad som hänt!

Tommy Körbergs corona-attack mot publiken

EXTRA: "De här foliehattarna!"

Kändisarna som tjänar mest i världen

EXTRA: Forbes listar celebriteterna!

Niklas Strömstedt avslöjad: torsk hos ”Mari” på Östermalm

EXKLUSIVT:  Fångad på bild med flera andra män i lokalen!

Camilla Läckberg och Simon Sköld bryter upp

EXTRA: Parets överraskande beslut är taget i samförstånd!

Gry Forssells skarpa samtal med Anders Öfvergård efter incidenten

EXTRA: Ville ha hans syn på saken innan hon valde att gå vidare!

Robin Bengtssons nya skymf mot Sigrid Bernson

EXTRA: "Jag tycker det känns riktigt olustigt!"

Martina Haag avslöjar sin stora skam

EXTRA: Nu orkar författaren öppna upp om tuffa tiden!

Tidernas största reklamdeals med kändisar

De mest påkostade reklamkampanjerna!

Anna Ankas mörka hemlighet från äktenskapet med Paul Anka

EXTRA: Nu orkar Hollywoodfrun berätta sanningen!

Beviset: Hanna Hedlund och Martin Stenmarck har inte skiljt sig

VI AVSLÖJAR: Klart besked från Skatteverket och tingsrätten!

Helena Hysén drabbad av cancer i sköldkörteln

EXTRA: Tvingas till operation inom fyra veckor!

Så blir Runar Sögaards liv i fängelset

EXTRA: Norrmannen kommer tjäna 13 kronor i timmen!

Anders Pihlblads romantiska överraskning för maken

VI AVSLÖJAR: TV4-stjärnan slog på stort för sin älskade Henrik!

Chocken: Hanna Hedlund och Martin Stenmarck bor ihop

VI AVSLÖJAR: Mystiken kring skilsmässan tätnar!

Jenny Strömstedt om hemliga mötet med Paolo Roberto

EXTRA: "Då bedömde vi det som okej!"

Så mycket betalade Bianca Ingrosso för nya drömvåningen

VI AVSLÖJAR: 300 kvadratmeter, 7 rum & hemliga priset!

Kristin Kaspersens hån av Peg Parnevik chockar

EXTRA: "Hon måste vara jävligt irriterad på henne!"

Allvarliga anklagelsen mot Soldoktorn skakar om

EXTRA: "Jag tar till mig det!"

Danny Saucedo om sin rädsla inför att bli pappa

EXTRA: "Tråkigt att ens behöva gå i de här tankarna!"

Så straffar Robin Bengtsson Sigrid Bernson efter uppbrottet

VI AVSLÖJAR: "Han väljer den hårda vägen!"

torsdag 28 oktober 2021