Mest läst just nu:

Felix Herngren betalade noll kronor i lön

Utsugningen och utnyttjande är värre än någon kunnat ana.
Nu kan Stoppa Pressarna avslöja att Felix Herngren betalade noll (0) kronor i lön till statister som nyligen medverkade i en reklamfilm.
Nu kräver statistföreningen att mångmiljonären Herngren ska göra rätt för sig – är det proletariatets befrielse vi ser?

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Pedro Sanchez

| 2020-08-05 kl 05:52 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i flera artiklar rapporterat om det faktum att Felix Herngren, 53, plockar ut 73 miljoner kronor ur sitt privata aktiebolag i utdelning medan han betalade statister som medverkar i den kommande ”Jönssonligan”-filmen 17 kronor i timmen.

Flera statister reagerar med ilska mot den rovgiriga kapitalism som mångmiljonären Herngren uppvisar.

Bild 1 av 8

Stoppa Pressarna kan avslöja att Felix Herngren betalade noll kronor i arvode till statister som medverkade i en reklamfilm för Lotto och Svenska Spel.

Bild 2 av 8

Statisterna i den kommande "Jönssonligan"-filmen fick 17 kronor i timmen av Felix Herngrens produktionsbolag FLX.

Bild 3 av 8

Tommie Hansson är ordförande i statistföreningen och han tycker det är "skamligt" hur Herngren utnyttjar statister.

Bild 4 av 8

Svenska Spel är statligt ägt och man kan med fog fråga sig vad företaget anser om att personer som medverkar i deras reklamfilmer betalas noll kronor i arvode.

Bild 5 av 8

Är det i linje med Svenska Spels affärsetik att folk ska jobba gratis i kommersiella sammanhang? Det kan Svenska Spels vd Patrik Hofbauer fundera över.

Bild 6 av 8

Felix Herngren unnade sig 73 miljoner kronor i utdelning samtidigt som han arvoderar sina statister noll kronor i ersättning, när kapitalisten Herngren är generös får statisterna 17 kronor i timmen

Bild 7 av 8

Här är Felix Herngren är och hans hustru Clara på ett exklusivt event på NK.

Bild 8 av 8

Felix Herngren är god för över 100 miljoner kronor, han tjänar sina pengar på att utnyttja andra.

Statisterna är filmvärldens trasproletariat, de får sin försörjning blott och bart genom att sälja sitt arbete och inte genom någon profit på något som helst kapital eller på vinsten av filmer, till skillnad från Felix Herngren och hans gelikar i filmbranschen.

Nu kan Stoppa Pressarna avslöja att statister som medverkade i en reklamfilm för Lotto och Svenska Spel erbjöds noll kronor i lön. Erbjudandet gick ut i början av juni i år.
– Jag undrar om du vill och kan komma förbi Berzelii Park imorgon kl. 11.30 för att vara med i ett kort inslag för Lotto. Inspelningen tar ca. 15-30 minuter och du kommer få några frågor om Lotto, inget du behöver förbereda, skriver en producent i ett mail till en statist som Stoppa Pressarna har tagit del av.