- Senaste nytt från kändispressen

Fredrick Federleys pedofil-lögner om sambon

Fredrick Federley ger nu sin version om pedofil-sambon han valde att dela säng med.  
Men Stoppa Pressarna kan avslöja att den förre Centertoppen ljuger i avgörande delar av intervjun i Dalarnas tidning. 
– Han har visst läst domen och har sedan länge varit medveten om att mannen är dömd för 22 grova barnvåldtäkterna, säger en initierad källa.  

Fredrick Federleys, 42, politiska karriär är över. Efter Stoppa Pressarnas avslöjande om att den 42-årige mannen som EU-parlamentarikern levde med var dömd till nio års fängelse, bland annat för 22 grova barnvåldtäkter, har han nu kastat in handduken. 

Fedrick Federley har tidigare, förutom i två Facebook-inlägg, inte kommenterat saken. Men nu väljer han att göra ett undantag i Dalarnas tidning. 

  • Fredrick Federley far med osanning i Dalarnas tidning. Det uppger flera initierade källor för Stoppa Pressarna.

  • Fredrick Federley påstår att han aldrig läst domen mot sin tidigare sambo, den så kallade "Björbo-pedofilen".

  • "Det är lögn, han har sagt det rakt ut och det är sanningen. Vi vet att han har domen, eller i alla fall haft den, hemma hos sig. "Du kan få komma och läsa" har han sagt" berättar en granne till Federley.

  • Fredrick Federley har fått polisbeskydd sedan hans relation med pedofil-sambon blev känd.

  • I intervjun med Dalarnas tidning nämner inte Fredrick Federley sin nära vänskap med de andra pedofilerna, exempelvis "Bryssel-pedofilen".

  • Fredrick Federley talar heller inte om den så kallade "Brevduve-pedofilen" som han haft intima träffar med på en ort i Mellansverige.

  • Stoppa Pressarnas avslöjande tvingade Annie Lööf att ta avstånd från sin partikamrat och vän Fredrick Federley. Bilder: TT och Stoppa Pressarna

Innehållet i intervjun kan egentligen kokas ner till att Fredrick Federley beskriver hur dåligt han mår, skär sig i armarna, går på starka mediciner och träffar psykolog. Han påstår vidare att han under en längre tid under sin relation med pedofilen inte kände till de grova barnvåldtäkerna som sambon dömts för. 

LÄS MER: Ex-makens första ord om Federleys pedofil-skandal

Fredrick Federley bekräftar under intervjun flera detaljerade uppgifter som svenska folket tidigare bara fått ta del av genom Stoppa Pressarnas ledande nyhetsrapportering. 


Bland annat berättar han om det hemliga krismöte som Stoppa Pressarna avslöjade och som han hölls knappt ett dygn innan vårt avslöjande. 

– Den 23 november går vi en sista promenad i i elljusspåret här och sedan kör jag honom till en hemlig adress. 


Varför Fredrick Federley där och då beslutat sig för att lämna pedofilen framgår inte av artikeln. Men enligt källor nära ex-politikern kände han vid den här tiden till att Stoppa Pressarna hade talat med flera av de boende i Björbo, andra källor och att avslöjandet om hans hemliga relation med pedofil-sambon stod inför dörren. 

Federley bekräftar vidare andra uppgifter som Stoppa Pressarna publicerat. Han träffade den sexdömde pedofilen den 25 maj i Örebro och fick efter att de inlett en kärleksaffär i början av sommaren veta att han var straffad och suttit i fängelse.

LÄS MER: Fredrick Federley länkas till en tredje pedofil

– Som han berättar det så är det inte grovt, han har varit i händerna på någon annan. Jag får också läsa ett utlåtande som hans psykolog gjort i maj. Jag förstår ju att det i alla lägen, oavsett brottets natur, är komprometterande för en politiker att umgås med någon som har ett brottsligt förflutet, säger han och fortsätter: 

– Jag frågar “har du sonat ditt brott?”. Jag förstår att det är allvarligt, men frågar inte mer.


Fredrick Federley hävdar med andra ord att han fördes bakom ljuset av pedofilen. 


Trots att ex-politikern inte frågade mer hävdar Federley att han under midsommarafton plötsligt bryter ihop av "de okända brotten" när han berättar om dem för ett par vänner. 

– Jag får mitt livs första panikångestattack. Jag förstår att det är svårt att ha en relation till någon som är dömd för brott.

Trots kollapsen fortsätter Fredrick Federley sin relation med pedofilen som flyttar in på gården i lilla Björbo som tidigare varit så idylliskt innan pedofil-skandalen fläckar ner byn i Gagnefs kommun i södra Dalarna.
– Han har inte varit annat än fin med mig, särskilt i en väldigt skör situation, säger Fredrick Federley. 

LÄS MER: Annie Lööfs okända vänskap med Federley-pedofilen avslöjad

Under ett intimt samtal under natten 3 och 4 augusti påstår Federley att han först får reda på att mannen är en barnvåldtäktsman. 


Innan det ska pedofilen ha farit med osanning, hävdar Federley: 

– Han har pratat om att han förmedlat bilder åt andra, att han suttit i klorna på någon som distribuerar bilder och som använt honom som kurir. Det fanns heller inget i psykologanteckningarna som jag fick läsa från i maj som antydde något annat. 

Fredrick Federley säger också att han inte läst domen mot mannen – vilket nu flera initierade uppgiftslämnare nära honom hävdar är en ren lögn. 

– Han ljuger och det har han gjort hela tiden. Han har erbjudit nära vänner att läsa domen och har hela tiden vetat om mannens avskyvärda brott, säger en boende i Björbo.  

LÄS MER: Fredrick Federleys hemliga sexfester med pedofilen i Bryssel

Redan när Fredrick Federley med sitt Facebook-inlägg bekräftade Stoppa Pressarnas avslöjande ville den förre Centertoppen ge sken av att han inte hade vetat någonting om mannens avskyvärda brott. 

Stoppa Pressarna kunde samma dag, den 26 november, bevisa motsatsen.

Flera personer som bor i Björbo, den lilla ort i Dalarna där den forne EU-parlamentarikern äger en dalagård från sekelskiftet, reagerade med ilska. 

– Jag såg hans inlägg, det var formulerat som om att han precis fått reda på att hans sambo är pedofil. Sanningen är att mannen har bott i Björbo sedan i somras, och redan andra gången de träffades fick Federley reda på allting, berättade en uppgiftslämnare för Stoppa Pressarna.

Som Stoppa Pressarna tidigare avslöjat har Fredrick Federley till och med erbjudit grannarna i Björbo att ta del av domen – som innehåller de 22 grova våldtäkterna mot barn och detaljerade uppgifter hur 42-åringen förgrep sig på två värnlösa unga flickor. 
– Han har varit så fräck att han sagt att sambon suttit inne och samtidigt erbjudit dem att läsa igenom domen, men då har de självfallet sagt ”nej tack”, det tycker jag visar på hur Federley manipulerar folk.. 

LÄS MER: Polisens nya beslut om utredningen kring Camilla Läckbergs vän

Fredrick Federley berättar även att en av hans systrar beställt domen – men att hon "inte pratat om innehållet" med honom. Även här far Fredrick Federley med osanning, enligt de källor Stoppa Pressarna talat med.  

Flera uppgiftslämnare berättar att systern fick en chock och sedan i detalj berättade för Federley vad mannen var dömd för. 

Även pedofilen har enligt boende i Björbo varit öppen med att han har suttit i fängelse för barnsexbrott.
– Det är ännu mer beklämmande att han (Federley reds. anm.) har vetat om det här och nu gör han en snyfthistoria. Mellan raderna så framställer han det som om att han inte vetat något. Pedofilen har sagt till flera av oss här i Björbo att Fredrick har känt till det här hela tiden, berättade en flerbarnspappa i Björbo och fortsatte: 

– Federley och hans sambo ringde runt i lördags när alla i Björbo fick reda på det och försökte försköna allt. Pedofilen sa till min granne ”jag har varit öppen med Fredrick, han har vetat om det här hela tiden”. När jag kom med bilen i dag stod pedofilen med Fredricks pappa och klappade fåren.   

LÄS MER: Okända nakenbilderna på Federley och pedofilen – så njöt de på gården

Att Fredrick Federley hävdar att han inte har läst domen får grannarna att reagera och hävdar nu att hans version i Dalarnas tidning inte stämmer. 

– Det är lögn, han har sagt det rakt ut och det är sanningen. Vi vet att han har domen, eller i alla fall haft den, hemma hos sig. "Du kan få komma och läsa" har han sagt. 

I övrigt består intervjun med Fredrick Federley, som säger sig ha gått ner 28 kilo under ett år, av långa utläggningar om hans personliga hälsa.

– Jag har varit så gott som isolerad här på gården sedan i mars. En av mina hundar har dött, jag har haft en nära anhörig som blivit svårt sjuk. Och så har jag genomgått en skilsmässa. 

Skilsmässan har Federley för övrigt tidigare beskrivit som tämligen "okomplicerad" och att han och ex-maken Johnny Federley Kroneld, 40, är fortsatt goda vänner

Fredrick Federley påstår också att han sedan krismötet med pedofilen i elljusspåret inte vet var mannen bor. 

– Sedan dess har han bott på olika hemliga adresser, jag vet inte var. 

LÄS MER: Fredrick Federley hotade sina grannar med Säpo

Det är också en uppgift som inte är korrekt då Stoppa Pressarna nyligen kunde avslöja att Federley hjälpte pedofilen att hitta sitt nya boende hos ett par han känner. Fredrick Federley uppges också haft upprepad kontakt med sin förra pedofil-sambo sedan Stoppa Pressarnas avslöjande. 

I intervjun förklarar Fredrick Federley inte heller sin nära relation till de två övriga pedofilerna, den så kallade "Bryssel"-pedofilen" och "Brevduve-pedofilen" som Stoppa Pressarna rapporterat om. 

Fredrick Federley förnekar de utsagor som Stoppa Pressarna fått från hans grannar och andra initierade källor. 
– Det tar aldrig slut på hittepå-grejerna. Andra uppgifter säger att jag skulle ha gått runt och visat domen, men det är heller inte sant. Jag har ju inte ens läst den, säger han. 

LÄS MER: Här poserar våldtäkts-pedofilen i Federleys kök
LÄS MER: Fredrick Federley avgår och lämnar politiken
LÄS MER: Så skyddas Federley-pedofilen av polisen

VI AVSLÖJAR: "Han ljuger och förvrider sanningen!"

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Fredrick Federleys pedofil-lögner om sambon

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Gunilla Persson och dottern bryter med varandra för gott

Ett tungt kors att bära.
Gunilla Perssons älskade dotter Erika bryter upp och lämnar mamma.
Nu berättar Hollywoodfrun om sin stora sorg.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Artisten Oscar Zia avslöjar sin stora fruktan

EXTRA:

"Jag är så himla rädd!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Fredrick Federley ber om ursäkt i öppet brev

VI AVSLÖJAR:

Vänder sig till hela svenska folket!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

SVT-stjärnan avslöjar sina bästa sexknep

EXTRA: Bengt Alsterlind från "Hajk" lättar på förlåten!

Svenskt

Åsa Ingrosso stämd av sina egna föräldrar

VI AVSLÖJAR: Nu tvingas hon och Emilio till domstol!

Svenskt

Exklusivt: Lasermannens okända kvinna talar ut

VI AVSLÖJAR: "Han är världsvan, proper och belevad!"

Eva Rydberg förd akut till sjukhus

EXTRA:

"Hjärtat rusade något enormt!"

Patrik Sjöbergs mardrömmar efter sjukdomen

EXTRA: Idrottsmannen om den svåra tiden på lasarettet!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Gunilla Persson och dottern bryter med varandra för gott

EXTRA: Hollywoodfrun blir lämnad av Erika!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Kändisarna som stöttar Fredrick Federley efter pedofil-skandalen

VI AVSLÖJAR:

Hemliga gruppen på nätet kartlagd!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

"På spåret"-stjärnan svårt sjuk i corona

EXTRA:

Louise Epstein vårdad i syrgastält!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Så ska Kalle Moraeus försörja sig efter krisen

EXTRA: Spelmannen söker städjobb!

Margaux Dietz avslöjar sanningen om sitt erotiska jobb

EXTRA: "Jag känner att det finns ett hål!"

Svenske rockstjärnan förgrep sig på 8-årig flicka

EXTRA: Mello-kvällen blev en fasa!

Jon Henrik Fjällgrens smärtsamma kärlekssorg

EXTRA: Sångarens ärliga ord berör på djupet!

Benjamin Ingrossos stora oro över Bianca

EXTRA: Pappa Emilios alla problem gör fasan än värre!

Thorsten Flinck drabbad av extremt dödlig sjukdom

EXTRA: Insjuknade hastigt i hemmet!

Fredrick Federley tvingas hoppa av sin comeback

EXTRA: Osmakliga kyrkohånet väckte för stor avsky!

Per Holknekt utsparkad och lämnad ensam

EXTRA: Hustrun har tröttnat en gång för alla!

Regina Lunds nya tiggeri-taktik överraskar

VI AVSLÖJAR: Skådespelerskan har bytt strategi gentemot följarna!

Raseriet mot Fredrick Federley efter comebacken

EXTRA: "Förlåt, men fy fan är det såna politiker vi ska ha i Sverige?"

Emilio och Åsa Ingrossos mörka familjehemlighet

VI AVSLÖJAR: Tvingas desperat vädja till Bianca om hjälp!

Rättegången som kan fälla Lambertz-kvinnan

EXTRA: Juridikstudenten är åtalad för grovt förtal!

Kärleken hotas av Carolas kaos på Tinder

EXTRA: "Rensade bort tusentals!"

Leif GW:s försvar av Felix Herngrens blodiga babianjakt

EXTRA: "Omdömesgill och försiktig jägare!"

Ny hemlig film med Filip Lamprecht och hans danspartner

VI AVSLÖJAR: "Vi får hoppas att Peg Parnevik inte får se klippet!"

Fredrick Federley gör politisk comeback i valet

EXTRA: "Det här är ett sätt för mig att betala tillbaka!"

Chockartade domen mot Blondinbellas ex-pojkvän

EXTRA: Nu måste den blonda entreprenören tänka om!

Ebba Buschs vändning i rättegången mot Esbjörn

EXTRA: KD-ledarens sluga drag kan avgöra allt!

Pedofilskandalen får ny centertopp att avgå

VI AVSLÖJAR: ”Bryssel-pedofilen gjorde honom skogstokig!”

Soran Ismail om våldtäkts-anklagelserna i ny dokumentär

EXTRA: "Vissa kommer alltid tro jag är en våldtäktsman!"

Regina Lunds nya tiggeri chockar följarna

VI AVSLÖJAR: "Skäms du inte för någonting?"

Danny Saucedos heta tyska Tinder-äventyr

EXTRA: Fräcka kärlekslögnen avslöjad! 

Felix Herngrens troféjakt i Afrika väcker ilska

EXTRA: "Äckliga jävla djurplågare. Far åt helvete!!"

Sanningen om Patrik Sjöbergs svåra sjukdom

EXTRA: "Hade förmodligen inte klarat ett dygn till!"

SVT-stjärnans heta påskpromenad på Östermalm

BILD-EXTRA: Ta chansen med hjärn-läkaren Anders Hansen!

Lambertz-kvinnan i polisförhör om hemliga sex-inspelningen

VI AVSLÖJAR: ”Onekligen en del att följa upp!”

Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius bryter upp

VI AVSLÖJAR: "De orkar helt enkelt inte längre, det blev för struligt!"

Laila Bagge i jättebråk efter plastik-ingreppet

EXTRA: "Förstår verkligen inte varför det ska vara skambelagt!"

tisdag 13 april 2021