- Senaste nytt från kändispressen

Fredrick Federleys pedofil-lögner om sambon

Fredrick Federley ger nu sin version om pedofil-sambon han valde att dela säng med.  
Men Stoppa Pressarna kan avslöja att den förre Centertoppen ljuger i avgörande delar av intervjun i Dalarnas tidning. 
– Han har visst läst domen och har sedan länge varit medveten om att mannen är dömd för 22 grova barnvåldtäkterna, säger en initierad källa.  

Fredrick Federleys, 42, politiska karriär är över. Efter Stoppa Pressarnas avslöjande om att den 42-årige mannen som EU-parlamentarikern levde med var dömd till nio års fängelse, bland annat för 22 grova barnvåldtäkter, har han nu kastat in handduken. 

Fedrick Federley har tidigare, förutom i två Facebook-inlägg, inte kommenterat saken. Men nu väljer han att göra ett undantag i Dalarnas tidning. 

  • Fredrick Federley far med osanning i Dalarnas tidning. Det uppger flera initierade källor för Stoppa Pressarna.

  • Fredrick Federley påstår att han aldrig läst domen mot sin tidigare sambo, den så kallade "Björbo-pedofilen".

  • "Det är lögn, han har sagt det rakt ut och det är sanningen. Vi vet att han har domen, eller i alla fall haft den, hemma hos sig. "Du kan få komma och läsa" har han sagt" berättar en granne till Federley.

  • Fredrick Federley har fått polisbeskydd sedan hans relation med pedofil-sambon blev känd.

  • I intervjun med Dalarnas tidning nämner inte Fredrick Federley sin nära vänskap med de andra pedofilerna, exempelvis "Bryssel-pedofilen".

  • Fredrick Federley talar heller inte om den så kallade "Brevduve-pedofilen" som han haft intima träffar med på en ort i Mellansverige.

  • Stoppa Pressarnas avslöjande tvingade Annie Lööf att ta avstånd från sin partikamrat och vän Fredrick Federley. Bilder: TT och Stoppa Pressarna

Innehållet i intervjun kan egentligen kokas ner till att Fredrick Federley beskriver hur dåligt han mår, skär sig i armarna, går på starka mediciner och träffar psykolog. Han påstår vidare att han under en längre tid under sin relation med pedofilen inte kände till de grova barnvåldtäkerna som sambon dömts för. 

LÄS MER: Ex-makens första ord om Federleys pedofil-skandal

Fredrick Federley bekräftar under intervjun flera detaljerade uppgifter som svenska folket tidigare bara fått ta del av genom Stoppa Pressarnas ledande nyhetsrapportering. 


Bland annat berättar han om det hemliga krismöte som Stoppa Pressarna avslöjade och som han hölls knappt ett dygn innan vårt avslöjande. 

– Den 23 november går vi en sista promenad i i elljusspåret här och sedan kör jag honom till en hemlig adress. 


Varför Fredrick Federley där och då beslutat sig för att lämna pedofilen framgår inte av artikeln. Men enligt källor nära ex-politikern kände han vid den här tiden till att Stoppa Pressarna hade talat med flera av de boende i Björbo, andra källor och att avslöjandet om hans hemliga relation med pedofil-sambon stod inför dörren. 

Federley bekräftar vidare andra uppgifter som Stoppa Pressarna publicerat. Han träffade den sexdömde pedofilen den 25 maj i Örebro och fick efter att de inlett en kärleksaffär i början av sommaren veta att han var straffad och suttit i fängelse.

LÄS MER: Fredrick Federley länkas till en tredje pedofil

– Som han berättar det så är det inte grovt, han har varit i händerna på någon annan. Jag får också läsa ett utlåtande som hans psykolog gjort i maj. Jag förstår ju att det i alla lägen, oavsett brottets natur, är komprometterande för en politiker att umgås med någon som har ett brottsligt förflutet, säger han och fortsätter: 

– Jag frågar “har du sonat ditt brott?”. Jag förstår att det är allvarligt, men frågar inte mer.


Fredrick Federley hävdar med andra ord att han fördes bakom ljuset av pedofilen. 


Trots att ex-politikern inte frågade mer hävdar Federley att han under midsommarafton plötsligt bryter ihop av "de okända brotten" när han berättar om dem för ett par vänner. 

– Jag får mitt livs första panikångestattack. Jag förstår att det är svårt att ha en relation till någon som är dömd för brott.

Trots kollapsen fortsätter Fredrick Federley sin relation med pedofilen som flyttar in på gården i lilla Björbo som tidigare varit så idylliskt innan pedofil-skandalen fläckar ner byn i Gagnefs kommun i södra Dalarna.
– Han har inte varit annat än fin med mig, särskilt i en väldigt skör situation, säger Fredrick Federley. 

LÄS MER: Annie Lööfs okända vänskap med Federley-pedofilen avslöjad

Under ett intimt samtal under natten 3 och 4 augusti påstår Federley att han först får reda på att mannen är en barnvåldtäktsman. 


Innan det ska pedofilen ha farit med osanning, hävdar Federley: 

– Han har pratat om att han förmedlat bilder åt andra, att han suttit i klorna på någon som distribuerar bilder och som använt honom som kurir. Det fanns heller inget i psykologanteckningarna som jag fick läsa från i maj som antydde något annat. 

Fredrick Federley säger också att han inte läst domen mot mannen – vilket nu flera initierade uppgiftslämnare nära honom hävdar är en ren lögn. 

– Han ljuger och det har han gjort hela tiden. Han har erbjudit nära vänner att läsa domen och har hela tiden vetat om mannens avskyvärda brott, säger en boende i Björbo.  

LÄS MER: Fredrick Federleys hemliga sexfester med pedofilen i Bryssel

Redan när Fredrick Federley med sitt Facebook-inlägg bekräftade Stoppa Pressarnas avslöjande ville den förre Centertoppen ge sken av att han inte hade vetat någonting om mannens avskyvärda brott. 

Stoppa Pressarna kunde samma dag, den 26 november, bevisa motsatsen.

Flera personer som bor i Björbo, den lilla ort i Dalarna där den forne EU-parlamentarikern äger en dalagård från sekelskiftet, reagerade med ilska. 

– Jag såg hans inlägg, det var formulerat som om att han precis fått reda på att hans sambo är pedofil. Sanningen är att mannen har bott i Björbo sedan i somras, och redan andra gången de träffades fick Federley reda på allting, berättade en uppgiftslämnare för Stoppa Pressarna.

Som Stoppa Pressarna tidigare avslöjat har Fredrick Federley till och med erbjudit grannarna i Björbo att ta del av domen – som innehåller de 22 grova våldtäkterna mot barn och detaljerade uppgifter hur 42-åringen förgrep sig på två värnlösa unga flickor. 
– Han har varit så fräck att han sagt att sambon suttit inne och samtidigt erbjudit dem att läsa igenom domen, men då har de självfallet sagt ”nej tack”, det tycker jag visar på hur Federley manipulerar folk.. 

LÄS MER: Polisens nya beslut om utredningen kring Camilla Läckbergs vän

Fredrick Federley berättar även att en av hans systrar beställt domen – men att hon "inte pratat om innehållet" med honom. Även här far Fredrick Federley med osanning, enligt de källor Stoppa Pressarna talat med.  

Flera uppgiftslämnare berättar att systern fick en chock och sedan i detalj berättade för Federley vad mannen var dömd för. 

Även pedofilen har enligt boende i Björbo varit öppen med att han har suttit i fängelse för barnsexbrott.
– Det är ännu mer beklämmande att han (Federley reds. anm.) har vetat om det här och nu gör han en snyfthistoria. Mellan raderna så framställer han det som om att han inte vetat något. Pedofilen har sagt till flera av oss här i Björbo att Fredrick har känt till det här hela tiden, berättade en flerbarnspappa i Björbo och fortsatte: 

– Federley och hans sambo ringde runt i lördags när alla i Björbo fick reda på det och försökte försköna allt. Pedofilen sa till min granne ”jag har varit öppen med Fredrick, han har vetat om det här hela tiden”. När jag kom med bilen i dag stod pedofilen med Fredricks pappa och klappade fåren.   

LÄS MER: Okända nakenbilderna på Federley och pedofilen – så njöt de på gården

Att Fredrick Federley hävdar att han inte har läst domen får grannarna att reagera och hävdar nu att hans version i Dalarnas tidning inte stämmer. 

– Det är lögn, han har sagt det rakt ut och det är sanningen. Vi vet att han har domen, eller i alla fall haft den, hemma hos sig. "Du kan få komma och läsa" har han sagt. 

I övrigt består intervjun med Fredrick Federley, som säger sig ha gått ner 28 kilo under ett år, av långa utläggningar om hans personliga hälsa.

– Jag har varit så gott som isolerad här på gården sedan i mars. En av mina hundar har dött, jag har haft en nära anhörig som blivit svårt sjuk. Och så har jag genomgått en skilsmässa. 

Skilsmässan har Federley för övrigt tidigare beskrivit som tämligen "okomplicerad" och att han och ex-maken Johnny Federley Kroneld, 40, är fortsatt goda vänner

Fredrick Federley påstår också att han sedan krismötet med pedofilen i elljusspåret inte vet var mannen bor. 

– Sedan dess har han bott på olika hemliga adresser, jag vet inte var. 

LÄS MER: Fredrick Federley hotade sina grannar med Säpo

Det är också en uppgift som inte är korrekt då Stoppa Pressarna nyligen kunde avslöja att Federley hjälpte pedofilen att hitta sitt nya boende hos ett par han känner. Fredrick Federley uppges också haft upprepad kontakt med sin förra pedofil-sambo sedan Stoppa Pressarnas avslöjande. 

I intervjun förklarar Fredrick Federley inte heller sin nära relation till de två övriga pedofilerna, den så kallade "Bryssel"-pedofilen" och "Brevduve-pedofilen" som Stoppa Pressarna rapporterat om. 

Fredrick Federley förnekar de utsagor som Stoppa Pressarna fått från hans grannar och andra initierade källor. 
– Det tar aldrig slut på hittepå-grejerna. Andra uppgifter säger att jag skulle ha gått runt och visat domen, men det är heller inte sant. Jag har ju inte ens läst den, säger han. 

LÄS MER: Här poserar våldtäkts-pedofilen i Federleys kök
LÄS MER: Fredrick Federley avgår och lämnar politiken
LÄS MER: Så skyddas Federley-pedofilen av polisen

VI AVSLÖJAR: "Han ljuger och förvrider sanningen!"

Kommentera: Fredrick Federleys pedofil-lögner om sambon

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Fredrick Federley flyr från Björbo – säljer huset

Till slut blev det ohållbart.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att Fredrick Federley lämnar Björbo.
Den skandaliserade toppolitikern lägger snart ut sin vackra Dalagård till försäljning.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Lotta Engbergs lyxsemester med Soldoktorn

EXTRA:

"Vi ska sola, bada och njuta av varandra!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Camilla Läckbergs makabra mordplan för Ulf Lundell

EXTRA:

Deckardrottningens avslöjande chockar!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Efter pedofilen: Fredrick Federley blir präst

EXTRA: "Bibeln är full av skräp!"

Svenskt

Hanna Hedlund i ny relation med Johan Rheborg

VI AVSLÖJAR: "Nu kör vi!"

Svenskt

Därför döms Bathina Philipson för vansinnesfärden

EXTRA: Högsta domstolen sa nej till societetskvinnan!

Polisens första uttalande om Anders Öfvergård

EXTRA:

"Problemet är att han kom för nära!"

Lasse Berghagens härliga fredagsfeeling i saluhallen

BILD-EXTRA: Stoppa Pressarna var med när sångaren unnade sig en öl!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Maria Montazami efterlyst av amerikansk polis

EXTRA: Hollywoodfrun riskerar fängelse!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Fredrick Federley flyr från Björbo – säljer huset

VI AVSLÖJAR:

Hemliga prislappen och bilderna inifrån!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Anders Öfvergård hotas av fängelse

VI AVSLÖJAR:

"Jag välkomnar att en åklagare får utreda detta!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Hanna Hedlunds ärliga erkännande efter skilsmässan

EXTRA: Sångerskan berättar öppet om skuldkänslorna!

Svenska kändisar som sponsrar casinobolag

EXTRA: Stjärnorna i branschen

Ny kvinna träder fram mot Anders Öfvergård

EXTRA: Maria, 41: "Hela mitt inre vrider sig under detta!"

Här festar toppolitikern med skandalkvinnan

BILD-EXTRA: Rör sig ogenerat i lokalen – spritflaska i fönstret!

Bianca Ingrossos kris med Phillipe fördjupas ytterligare

BILD-EXTRA: Bilderna som visar hur göteborgaren undviker sin flickvän!

Arga snickaren i bråk efter våldsamt polisingripande

EXTRA: Dramat med Anders Öfvergård filmas!

Konflikten kvarstår: Tilde de Paula borta från TV4

EXTRA: Programledaren vägrar kommentera uppgifterna!

Ny polisanmälan mot Joel Kinnaman från modellen

EXTRA: Nu växer härvan kring Hollywoodstjärnan!

Sanna Nielsens babyavslöjande väcker glädje

EXTRA: "Jag ser fram emot att lära mig på vägen!"

Gunilla Perssons nya fasa efter vårdmissen

VI AVSLÖJAR: Mamma Iris förd akut till sjukhus!

Camilla Läckbergs sköna fetma-revansch i tv

EXTRA: "Jag ville inte ens att folk skulle ta bild på mig!"

David Lagercrantz vildsinta attack på Leif GW Persson

EXTRA: "Hans ärende var att skada, inget annat!"

Åsa Ingrosso slår tillbaka mot Emilio-ryktena

EXTRA: "För att skydda andra!"

Hanna Hedlunds utseendechock efter skilsmässan

VI AVSLÖJAR: Sångerskans ansikte är helt förändrat!

Pernilla Wahlgren i samlagsbråk med okänd kvinna

EXTRA: Allting började efter vilda sexet med Christian, 55!

Ung flicka svårt skadad i Fredrick Federleys hemby

EXTRA: Nu planerar Centertoppen att lämna Björbo!

Ingvar Oldsbergs comeback i Bingolotto hotas

EXTRA: "Jag är panikslagen!"

Svenne Hedlund förd akut med ambulans till sjukhus

EXTRA: Sångaren tvingades ställa in spelning med Hep Stars!

Gunilla Perssons okända vänskap med Hollywoodstjärnan

VI AVSLÖJAR: Oscars-belönade aktrisens fina relation med svenskan!

Nya smällen mot Ebba Busch kan innebära slutet

EXTRA: Nu tvingas KD-ledaren betala skadestånd!

Noppes styvson sörjer chockartade skilsmässan

BILD-EXTRA: Leonard Taubes tunga tid fångad på bild!

Bianca Ingrosso attackerad under tv-inspelning

EXTRA: Okänd man ger sig på realitystjärnan inför rullande kameror!

Peg Parneviks erkännande om otrohetsryktet med Filip Lamprecht

EXTRA: "Inte därför han gjorde slut med mig!"

Unga kvinnornas berättelser om Arga snickaren

VI AVSLÖJAR: Så har det varit att jobba med Anders Öfvergård!

Lena Philipssons mysmiddag på Östermalm

BILD-EXTRA: Sångerskans glädje fångad på unika bilder!

Mia Parneviks tuffa kamp för kärleken

EXTRA: Golfhustrun avslöjar sanningen om relationen till Jesper!

SVT-stjärnan tillbaka i den gråa vardagen efter solmyset

BILD-EXTRA: Det blev inget mer efter Anders Hansens kostymdejt!

Göran Lambertz om sveket från vännerna efter sexskandalen

VI AVSLÖJAR: "Har tagit avstånd från mig!"

Bianca Ingrossos och Phillipe Cohens nya svåra kris

BILD-EXTRA: Nu hotas förhållandet ännu en gång!

Arga snickaren sparkas från TV4 efter fylleskandalen

VI AVSLÖJAR: Anders Öfvergårds bråk med unga kvinnan blev droppen!

söndag 26 september 2021