- Senaste nytt från kändispressen

Fredrick Federleys pedofil-lögner om sambon

Fredrick Federley ger nu sin version om pedofil-sambon han valde att dela säng med.  
Men Stoppa Pressarna kan avslöja att den förre Centertoppen ljuger i avgörande delar av intervjun i Dalarnas tidning. 
– Han har visst läst domen och har sedan länge varit medveten om att mannen är dömd för 22 grova barnvåldtäkterna, säger en initierad källa.  

Fredrick Federleys, 42, politiska karriär är över. Efter Stoppa Pressarnas avslöjande om att den 42-årige mannen som EU-parlamentarikern levde med var dömd till nio års fängelse, bland annat för 22 grova barnvåldtäkter, har han nu kastat in handduken. 

Fedrick Federley har tidigare, förutom i två Facebook-inlägg, inte kommenterat saken. Men nu väljer han att göra ett undantag i Dalarnas tidning. 

  • Fredrick Federley far med osanning i Dalarnas tidning. Det uppger flera initierade källor för Stoppa Pressarna.

  • Fredrick Federley påstår att han aldrig läst domen mot sin tidigare sambo, den så kallade "Björbo-pedofilen".

  • "Det är lögn, han har sagt det rakt ut och det är sanningen. Vi vet att han har domen, eller i alla fall haft den, hemma hos sig. "Du kan få komma och läsa" har han sagt" berättar en granne till Federley.

  • Fredrick Federley har fått polisbeskydd sedan hans relation med pedofil-sambon blev känd.

  • I intervjun med Dalarnas tidning nämner inte Fredrick Federley sin nära vänskap med de andra pedofilerna, exempelvis "Bryssel-pedofilen".

  • Fredrick Federley talar heller inte om den så kallade "Brevduve-pedofilen" som han haft intima träffar med på en ort i Mellansverige.

  • Stoppa Pressarnas avslöjande tvingade Annie Lööf att ta avstånd från sin partikamrat och vän Fredrick Federley. Bilder: TT och Stoppa Pressarna

Innehållet i intervjun kan egentligen kokas ner till att Fredrick Federley beskriver hur dåligt han mår, skär sig i armarna, går på starka mediciner och träffar psykolog. Han påstår vidare att han under en längre tid under sin relation med pedofilen inte kände till de grova barnvåldtäkerna som sambon dömts för. 

LÄS MER: Ex-makens första ord om Federleys pedofil-skandal

Fredrick Federley bekräftar under intervjun flera detaljerade uppgifter som svenska folket tidigare bara fått ta del av genom Stoppa Pressarnas ledande nyhetsrapportering. 


Bland annat berättar han om det hemliga krismöte som Stoppa Pressarna avslöjade och som han hölls knappt ett dygn innan vårt avslöjande. 

– Den 23 november går vi en sista promenad i i elljusspåret här och sedan kör jag honom till en hemlig adress. 


Varför Fredrick Federley där och då beslutat sig för att lämna pedofilen framgår inte av artikeln. Men enligt källor nära ex-politikern kände han vid den här tiden till att Stoppa Pressarna hade talat med flera av de boende i Björbo, andra källor och att avslöjandet om hans hemliga relation med pedofil-sambon stod inför dörren. 

Federley bekräftar vidare andra uppgifter som Stoppa Pressarna publicerat. Han träffade den sexdömde pedofilen den 25 maj i Örebro och fick efter att de inlett en kärleksaffär i början av sommaren veta att han var straffad och suttit i fängelse.

LÄS MER: Fredrick Federley länkas till en tredje pedofil

– Som han berättar det så är det inte grovt, han har varit i händerna på någon annan. Jag får också läsa ett utlåtande som hans psykolog gjort i maj. Jag förstår ju att det i alla lägen, oavsett brottets natur, är komprometterande för en politiker att umgås med någon som har ett brottsligt förflutet, säger han och fortsätter: 

– Jag frågar “har du sonat ditt brott?”. Jag förstår att det är allvarligt, men frågar inte mer.


Fredrick Federley hävdar med andra ord att han fördes bakom ljuset av pedofilen. 


Trots att ex-politikern inte frågade mer hävdar Federley att han under midsommarafton plötsligt bryter ihop av "de okända brotten" när han berättar om dem för ett par vänner. 

– Jag får mitt livs första panikångestattack. Jag förstår att det är svårt att ha en relation till någon som är dömd för brott.

Trots kollapsen fortsätter Fredrick Federley sin relation med pedofilen som flyttar in på gården i lilla Björbo som tidigare varit så idylliskt innan pedofil-skandalen fläckar ner byn i Gagnefs kommun i södra Dalarna.
– Han har inte varit annat än fin med mig, särskilt i en väldigt skör situation, säger Fredrick Federley. 

LÄS MER: Annie Lööfs okända vänskap med Federley-pedofilen avslöjad

Under ett intimt samtal under natten 3 och 4 augusti påstår Federley att han först får reda på att mannen är en barnvåldtäktsman. 


Innan det ska pedofilen ha farit med osanning, hävdar Federley: 

– Han har pratat om att han förmedlat bilder åt andra, att han suttit i klorna på någon som distribuerar bilder och som använt honom som kurir. Det fanns heller inget i psykologanteckningarna som jag fick läsa från i maj som antydde något annat. 

Fredrick Federley säger också att han inte läst domen mot mannen – vilket nu flera initierade uppgiftslämnare nära honom hävdar är en ren lögn. 

– Han ljuger och det har han gjort hela tiden. Han har erbjudit nära vänner att läsa domen och har hela tiden vetat om mannens avskyvärda brott, säger en boende i Björbo.  

LÄS MER: Fredrick Federleys hemliga sexfester med pedofilen i Bryssel

Redan när Fredrick Federley med sitt Facebook-inlägg bekräftade Stoppa Pressarnas avslöjande ville den förre Centertoppen ge sken av att han inte hade vetat någonting om mannens avskyvärda brott. 

Stoppa Pressarna kunde samma dag, den 26 november, bevisa motsatsen.

Flera personer som bor i Björbo, den lilla ort i Dalarna där den forne EU-parlamentarikern äger en dalagård från sekelskiftet, reagerade med ilska. 

– Jag såg hans inlägg, det var formulerat som om att han precis fått reda på att hans sambo är pedofil. Sanningen är att mannen har bott i Björbo sedan i somras, och redan andra gången de träffades fick Federley reda på allting, berättade en uppgiftslämnare för Stoppa Pressarna.

Som Stoppa Pressarna tidigare avslöjat har Fredrick Federley till och med erbjudit grannarna i Björbo att ta del av domen – som innehåller de 22 grova våldtäkterna mot barn och detaljerade uppgifter hur 42-åringen förgrep sig på två värnlösa unga flickor. 
– Han har varit så fräck att han sagt att sambon suttit inne och samtidigt erbjudit dem att läsa igenom domen, men då har de självfallet sagt ”nej tack”, det tycker jag visar på hur Federley manipulerar folk.. 

LÄS MER: Polisens nya beslut om utredningen kring Camilla Läckbergs vän

Fredrick Federley berättar även att en av hans systrar beställt domen – men att hon "inte pratat om innehållet" med honom. Även här far Fredrick Federley med osanning, enligt de källor Stoppa Pressarna talat med.  

Flera uppgiftslämnare berättar att systern fick en chock och sedan i detalj berättade för Federley vad mannen var dömd för. 

Även pedofilen har enligt boende i Björbo varit öppen med att han har suttit i fängelse för barnsexbrott.
– Det är ännu mer beklämmande att han (Federley reds. anm.) har vetat om det här och nu gör han en snyfthistoria. Mellan raderna så framställer han det som om att han inte vetat något. Pedofilen har sagt till flera av oss här i Björbo att Fredrick har känt till det här hela tiden, berättade en flerbarnspappa i Björbo och fortsatte: 

– Federley och hans sambo ringde runt i lördags när alla i Björbo fick reda på det och försökte försköna allt. Pedofilen sa till min granne ”jag har varit öppen med Fredrick, han har vetat om det här hela tiden”. När jag kom med bilen i dag stod pedofilen med Fredricks pappa och klappade fåren.   

LÄS MER: Okända nakenbilderna på Federley och pedofilen – så njöt de på gården

Att Fredrick Federley hävdar att han inte har läst domen får grannarna att reagera och hävdar nu att hans version i Dalarnas tidning inte stämmer. 

– Det är lögn, han har sagt det rakt ut och det är sanningen. Vi vet att han har domen, eller i alla fall haft den, hemma hos sig. "Du kan få komma och läsa" har han sagt. 

I övrigt består intervjun med Fredrick Federley, som säger sig ha gått ner 28 kilo under ett år, av långa utläggningar om hans personliga hälsa.

– Jag har varit så gott som isolerad här på gården sedan i mars. En av mina hundar har dött, jag har haft en nära anhörig som blivit svårt sjuk. Och så har jag genomgått en skilsmässa. 

Skilsmässan har Federley för övrigt tidigare beskrivit som tämligen "okomplicerad" och att han och ex-maken Johnny Federley Kroneld, 40, är fortsatt goda vänner

Fredrick Federley påstår också att han sedan krismötet med pedofilen i elljusspåret inte vet var mannen bor. 

– Sedan dess har han bott på olika hemliga adresser, jag vet inte var. 

LÄS MER: Fredrick Federley hotade sina grannar med Säpo

Det är också en uppgift som inte är korrekt då Stoppa Pressarna nyligen kunde avslöja att Federley hjälpte pedofilen att hitta sitt nya boende hos ett par han känner. Fredrick Federley uppges också haft upprepad kontakt med sin förra pedofil-sambo sedan Stoppa Pressarnas avslöjande. 

I intervjun förklarar Fredrick Federley inte heller sin nära relation till de två övriga pedofilerna, den så kallade "Bryssel"-pedofilen" och "Brevduve-pedofilen" som Stoppa Pressarna rapporterat om. 

Fredrick Federley förnekar de utsagor som Stoppa Pressarna fått från hans grannar och andra initierade källor. 
– Det tar aldrig slut på hittepå-grejerna. Andra uppgifter säger att jag skulle ha gått runt och visat domen, men det är heller inte sant. Jag har ju inte ens läst den, säger han. 

LÄS MER: Här poserar våldtäkts-pedofilen i Federleys kök
LÄS MER: Fredrick Federley avgår och lämnar politiken
LÄS MER: Så skyddas Federley-pedofilen av polisen

VI AVSLÖJAR: "Han ljuger och förvrider sanningen!"

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Fredrick Federleys pedofil-lögner om sambon

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Kristin Kaspersen backar i bostadsbluffen

Nu backar Kristin Kaspersen i sin bostadsbluff.
Efter Stoppa Pressarnas avslöjanden har programledaren plötsligt valt att folkbokföra sig på Nybrogatan där hon bor.
Det återstår dock flera frågetecken.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Björn Gustafssons hemliga myshelg efter succén

BILD-EXTRA:

"Det syntes att han behövde vara för sig själv utan fästmön!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

SKARPA SEXVARNINGEN TILL CAROLINA NEURATHS EFTERTRÄDARE

VI AVSLÖJAR:

"Blir bara trubbel om han slår klorna i dig!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Fredrick Federleys desperata vädjan till gud

VI AVSLÖJAR: Söker förlåtelse efter pedofilskandalen!

Svenskt

Madeleines lata dagar i soliga Florida

EXTRA: Nu sprids dåliga ryktet utomlands!

Svenskt

Psykutlåtande hotar att fälla Ebba Busch

EXTRA: "Hon är van att försöka övertyga människor!"

Patrik Sjöberg i dramatisk bilolycka på motorväg

EXTRA:

"Allt kändes som en evighet!"

Hyresvärden tvingade bort Kristin Kaspersen

VI AVSLÖJAR: Nu måste programledaren göra rätt för sig!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Robert Gustafsson drabbad av extremt dödlig sjukdom

EXTRA: "Nu kommer den här slutfasen!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Camilla Läckbergs swinger-avslöjande med maken

EXTRA:

Överraskning för andra par som vill krydda sexlivet!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Stefano Catenaccis dolda agenda i Marbella

VI AVSLÖJAR:

Stjärnkockens nya planer efter skandalen!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Kristin Kaspersen erkänner bostadsbluffen

VI AVSLÖJAR: "Jag bor på Östermalm!"

Hedda Stiernstedts okända misslyckande efter SVT-succén

EXTRA: "Grävt i mitt eget känsloliv om ångest och tankar!"

Catenaccis hemliga lyxflykt efter sexskandalen

VI AVSLÖJAR: Stjärnkrögaren öppar ny krog i Marbella!

Kikki Danielsson om sin tuffa isolering

EXTRA: "När jag har skitdagar stänger jag in mig!"

Anna Books stora livsförändring efter dödliga sjukdomen

EXTRA: "Otroligt tacksamma för vårt liv!"

Kristin Kaspersens desperata längtan mitt i bostadsbluffen

EXTRA: "Behöver någon för närhet!"

Känd artist polisanmäler ex efter smygfilmer

VI AVSLÖJAR: "Han har spionerat på mig!"

Bathina Philipson åtalas efter vansinnesfärd

VI AVSLÖJAR: "Det var som en biljakt!"

Kollegorna rasar mot lesbiska stjärnfotografen

VI AVSLÖJAR: Mobbning, trakasserier och sexförslag!

Dan Eliassons dolda motiv med gay-festen

VI AVSLÖJAR: "Gjorde att den blev nödvändig!"

Lyckligt slut på Alexander Bards triangeldrama

VI AVSLÖJAR: "Nu känner jag mig bekräftad!"

Mikael Persbrandt portförbjuden i Uppsala

EXTRA: "Äldrenämnden är orolig för vad som kan hända!"

Runar Sögaards domedagsprofetia om Donald Trump

VI AVSLÖJAR: "Blir som inget annat vi sett eller upplevt förut!"

Emilio Ingrossos nya sköna liv efter separationen

VI AVSLÖJAR: Pasta-kungen njuter medan hustrun Åsa gråter!

Domstolsbeslutet om Margaux Dietz nya kärlek

VI AVSLÖJAR: Okända sanningen om Sean Canning!

Allvarliga hotet mot Ebba Busch i domstol

EXTRA: KD-ledaren riskerar förnedrande förlust!

Lena Endre och maken stupfulla på Stureplan

EXTRA: "Usch, vad läbbigt!"

Lesbisk stjärnfotograf tog känd artist på könet

VI AVSLÖJAR: Offret om skammen på kändisfesten!

Fredrick Federley har inte avgått som EU-parlamentariker

VI AVSLÖJAR: Snart ska pedofil-härvan avgöras i Bryssel!

Sven Wollters egna ord om döden i sista tv-intervjun

EXTRA: "Jag ogillar den där eviga tomheten!"

Så försökte Dan Eliasson hemlighålla gay-festen

EXTRA: Nu avslöjas spelet bakom nyårsnatten!

Zara Larssons pojkvän fast i knarkrazzia

VI AVSLÖJAR: Slängde ifrån sig drogerna genom hotellfönstret!

Ingemar Stenmark berättar om nya livet som morfar

EXTRA: "Drivet i dag är min familj!"

Nya pedofil-ilskan mot Fredrick Federley

VI AVSLÖJAR: "Det är märkligt hur han beter sig!"

Lotta Lundgren om sin skilsmässa efter otroheten

EXTRA: "För mig var det helt absurt!"

Kristin Kaspersen riskerar att bli vräkt efter bostadsbluffen

VI AVSLÖJAR: Hyresvärden är redo att "agera"!

Alexander Bard i svartsjukedrama efter mysdejten

VI AVSLÖJAR: "Jag är kränkt!"

Gunde Svans chock efter kokainrazzian

EXTRA: "Jag var ju lite orolig!"

Elin om sitt tortyrhelvete efter uppbrottet från Paolo Roberto

EXTRA: "Målet var att bryta ner oss psykiskt!"

Bianca Ingrosso attackerad i Federleys pedofil-skandal

EXTRA: "Deras tystnad är ett normaliserande av våldet mot barnen!"

lördag 23 januari 2021