Mest läst just nu:

Federley-härvan

Fredrick Federleys pedofil-lögner om sambon

Fredrick Federley ger nu sin version om pedofil-sambon han valde att dela säng med.  
Men Stoppa Pressarna kan avslöja att den förre Centertoppen ljuger i avgörande delar av intervjun i Dalarnas tidning. 
– Han har visst läst domen och har sedan länge varit medveten om att mannen är dömd för 22 grova barnvåldtäkterna, säger en initierad källa.  

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2020-12-12 kl 18:25 |

ProvaPremium

Fredrick Federleys, 42, politiska karriär är över. Efter Stoppa Pressarnas avslöjande om att den 42-årige mannen som EU-parlamentarikern levde med var dömd till nio års fängelse, bland annat för 22 grova barnvåldtäkter, har han nu kastat in handduken. 

Fedrick Federley har tidigare, förutom i två Facebook-inlägg, inte kommenterat saken. Men nu väljer han att göra ett undantag i Dalarnas tidning. 

Bild 1 av 7

Fredrick Federley far med osanning i Dalarnas tidning. Det uppger flera initierade källor för Stoppa Pressarna.

Bild 2 av 7

Fredrick Federley påstår att han aldrig läst domen mot sin tidigare sambo, den så kallade "Björbo-pedofilen".

Bild 3 av 7

"Det är lögn, han har sagt det rakt ut och det är sanningen. Vi vet att han har domen, eller i alla fall haft den, hemma hos sig. "Du kan få komma och läsa" har han sagt" berättar en granne till Federley.

Bild 4 av 7

Fredrick Federley har fått polisbeskydd sedan hans relation med pedofil-sambon blev känd.

Bild 5 av 7

I intervjun med Dalarnas tidning nämner inte Fredrick Federley sin nära vänskap med de andra pedofilerna, exempelvis "Bryssel-pedofilen".

Bild 6 av 7

Fredrick Federley talar heller inte om den så kallade "Brevduve-pedofilen" som han haft intima träffar med på en ort i Mellansverige.

Bild 7 av 7

Stoppa Pressarnas avslöjande tvingade Annie Lööf att ta avstånd från sin partikamrat och vän Fredrick Federley.

Innehållet i intervjun kan egentligen kokas ner till att Fredrick Federley beskriver hur dåligt han mår, skär sig i armarna, går på starka mediciner och träffar psykolog. Han påstår vidare att han under en längre tid under sin relation med pedofilen inte kände till de grova barnvåldtäkerna som sambon dömts för. 

Fredrick Federley bekräftar under intervjun flera detaljerade uppgifter som svenska folket tidigare bara fått ta del av genom Stoppa Pressarnas ledande nyhetsrapportering.