Fredrik Reinfeldts son dömd för kokainbrott

Polisen misstänkte direkt att Erik Reinfeldt var narkotikapåverkad.
När man dessutom hittade kokain och langarpåsar i hans plånbok rådde ingen tvekan.
En husrannsakan genomfördes i Fredrik Reinfeldts bostad – man misstänkte att våningen i centrala Stockholm var en bas för knarklangning och flera intressanta fynd gjordes.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Johan Bergström

| 2020-09-04 kl 09:40 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna avslöjade nyligen att polisen genomfört en husrannsakan hos den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt, 55.

Det var torsdag den 7 november förra året som polisen larmades till en adress i centrala Stockholm. En ung man gav ett påverkat intryck och när patrullen kom på plats mötte de Erik Reinfeldt, 25, – Fredrik Reinfeldts och Filippa Reinfeldts, 53, yngste son.

Bild 1 av 7fredrik reinfeldt erik stor 1 - Stoppa Pressarna

Polisen genomförde en husrannsakan i Fredrik Reinfeldts våning efter att man gripit sonen Erik Reinfeldt med kokain på gatan utanför den forne statsministerns bostad..
Bild 2 av 7fredrik reinfeldt erik stor5 1 - Stoppa Pressarna

Polisen hittade 10 000 kronor i kontanter, "langar"-påsar och 2,94 gram kokain. Polisen misstänkte att Erik Reinfeldt langade kokain men det gick aldrig att bevisa.
Bild 3 av 7fredrik reinfeldt erik stor3 2 - Stoppa Pressarna

Erik Reinfeldt har genom åren figurerat mycket i offentliga sammanhang. Här är han med sin mamma Filippa Reinfeldt på premiär.
Bild 4 av 7fredrik reinfeldt erik stor2 - Stoppa Pressarna

Erik Reinfeldt erkände att han köpt kokain men förnekar att han langar.
Bild 5 av 7fredrik reinfeldt erik stor1 5 - Stoppa Pressarna

Erik Reinfeldt har haft struliga ungdomsår och hamnat i bråk flera gånger.
Bild 6 av 7viktorerik stor1 - Stoppa Pressarna

Erik Reinfeldt och artisten Viktor Frisk skojade till det och hävdade att de var ett par när de var på Elle-galan.
Bild 7 av 7fredrik reinfeldt erik stor4 2 - Stoppa Pressarna

Här, i centrala Stockholm, grep polisen Erik Reinfeldt. Han gav intryck av att vara narkotikapåverkad och man hittade kokain och kontanter på honom.

Erik Reinfeldt gav intryck av att vara narkotikapåverkad och patrullen visiterade honom – man hittade kokain. Till en början misstänkte polisen att det var 8,2 gram kokain men när renheten kontrollerats senare visade det sig att det var 2,94 gram kokain som Erik Reinfeldt hade på sig.

Dessutom hittade polisen 5 000 kronor i kontanter och flera så kallade ”red line”-påsar, en mindre påse som många knarklangare använder sig av för att distribuera droger i.