Gyllene Tider-stjärnans oväntade satsning

Vad för en rockstjärna på gamla dagar?
Öppnar äldreboende såklart.
Nu planerar Gyllene Tider-trummisen Micke ”Syd” Andersson för framtiden.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Anders Nilsson

| 2019-04-08 kl 07:43 |

ProvaPremium

Gyllene Tider bildades i slutet av 70-talet och kallas ofta för ”Halmstads pärlor” men ska man vara lite petig så kommer de flesta medlemmarna i den ikoniska popgruppen från Harplinge en liten ort ett par mil norr om Halmstad invid havet i riktning mot Falkenberg.

Bandets trummis Micke ”Syd” Andersson, 58, är uppvuxen i Harplinge och han känner starkt för sin hemort, invid Harplinge, mer mot havet till, ligger Haverdal. Han känner så starkt att han vill ge något tillbaka till den lilla orten.

Bild 1 av 6

Micke "Syd" Andersson är legendarisk trummis i Gyllene Tider. Nu planerar han för ålderdomen.
Bild 2 av 6

Micke Syd med hustrun Helena Andersson. Trummisen bor i Stockholm sedan många år men glömmer inte bort sin barndoms Halland.
Bild 3 av 6

Micke "Syd" Andersson är av många journalister ansedd som en av de trevligaste och mest okomplicerade kändisarna.
Bild 4 av 6

Gyllene Tider bildades 1978 och upplöstes 1985 men bandet har gjort comeback flera gånger och i sommar ska de ut på vägarna igen. Från vänster Mats Persson (gitarr),Per Gessle (gitarr och sång), Anders Herrlin (bas) Göran Fritzon (klaviatur), Micke "Syd" Andersson (trummor)
Bild 5 av 6

Gyllene Tider startades av ett gäng tonårspojkar med popstjärnedrömmar. Idag är det mångmiljonärer.
Bild 6 av 6

Micke "Syd" Andersson är en mångsidig musiker.

Därför planerar trummisen att bygga ett äldreboende. För drygt ett halvår sedan godkändes planerna att bygga 40 nya bostadsrätter för äldre i trakten.
– Området har funnits i familjens ägo länge. Min mamma är uppväxt på gården intill. Nu har vi diskuterat att använda marken till att bygga bostäder för människor, i främst Haverdal med omnejd, som vill bo kvar där på äldre dagar, säger Micke Syd till Hallandsposten.