Mest läst just nu:

Helena Bergströms stora fruktan för Colin Nutley

De förbjudna tankarna.
Helena Bergström är väl medveten om att hennes make nått en aktningsvärd ålder.
Hon försöker låta bli att tänka på att Colin Nutley är 20 år äldre.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

TImo Lahti

| 2019-02-12 kl 07:25 |

ProvaPremium

Helena Bergström, 55, och Colin Nutley, 74, är ett strävsamt par.

De träffades i slutet av 80-talet och har två barn tillsammans. De har ända sedan de blev tillsammans jobbat i ett otal filmer ihop.

Bild 1 av 6

Helena Bergström berättar nu om sina stora fruktan för maken Colin Nutley.

Bild 2 av 6

Helena Bergström och skådespelerskan Sofia Ledarp på QX-galan.

Bild 3 av 6

Helena Bergström vid första maj där hon talade för Socialdemokraterna.

Bild 4 av 6

Helena Bergström med maken Colin Nutley som är 20 år äldre än skådespelerskan.

Bild 5 av 6

Helena Bergström med dottern Molly som hon jobbat tillsammans med.

Bild 6 av 6

Helena Bergström och Maria Lundkvist har jobbat ihop.

Nu är de bägge aktuella med nya tv-serien “Bröllop, begravning och dop” för C More och TV4 där Helena spelar ”Grace”, en kvinna som vågar gå sin egen väg.
– Det känns viktigt att i rollen som Grace få skildra stigmatiseringen av den åldrande kvinnan. Personligen har jag det senaste året lärt mig att flytta sådant som inte ger mig skön energi åt sidan. Nu är jag bättre på att välja bort exempelvis relationer eller saker som händer som inte känns bra, säger Helena Bergström till Expressen.

I princip ända sedan parets första film ihop, ”Black Jack”, är det många som ifrågasatt varför hon och Colin alltid ska arbeta tillsammans, även om den diskussionen numera är rätt uttjatad så dyker frågan ändå upp emellanåt och Helena vet precis vad hon ska svara.
– Folk har frågat under åren varför vi envisas att jobba tillsammans. Tacka fasen för det! Det är det roligaste som finns att jobba med Colin och jag tycker att han är briljant på så många olika sätt, säger Helena.

Helena Bergström har själv skrivit manus och regisserat flera egna filmer. Med nya tv-serien är det första gången som hon står som medförfattare till ett verk av Colin.
– Det var han som satte dit mitt namn, kanske blev han lite inspirerad efter de diskussioner som varit det senaste året om att synliggöra kvinnan. Jag har alltid varit bollplank i Colins filmer och en stor del av historierna, men den här gången var jag om möjligt ännu mer involverad i exempelvis hur vi skulle berätta om Graces situation. Colin tycker förresten att jag har blivit jobbigare sedan jag började regissera, säger Helena och skrattar.

Det är hela 20 år mellan Helena och Colin, med all sannolikhet kommer han lämna jordelivet långt före henne. En tanke hon försöker slå ifrån sig.
– Jag har fått bearbeta min oro för vad som komma skall – det gäller allt – och öva mig på att vara överlycklig för de stunder vi har. Colin och jag har kreativiteten ihop och vi har väldigt kul.