Florist-profil

Karl Fredriks fasansfulla oro för familjemedlemmen

Det var bland de värsta av mardrömmar.
En förare i en Volvo körde på familjemedlemmen – men smet från platsen.
Österlen-profilen Karl Fredrik Gustafsson och fästmannen Petter Kjellén tvingades uppleva några uppskakande timmar i fasa och stor oro.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2022-08-11 kl 05:26 |

ProvaPremium

Varje år inträffar över 30 000 mer eller mindre allvarliga smitningsbrott i Sverige. Statistik från BRÅ, brottsförebyggande rådet, avslöjar att det 2018 anmäldes hela 31 320 sådana brott och olyckor.

Men detta är, som sagt, enbart de anmälda brotten. Eftersom antalet fordon konstant ökar samtidigt som Sverige har stora problem med individer som antingen ”köper” körkort i sina hemländer och sedan får de utbytta i Sverige eller ”köper” av landsmän i Sverige, så talar det mesta för att den redan tidigare skrämmande höga statistiken ökat ytterligare.

Bild 1 av 7karl fredrik gustafsson smitningsolycka stor - Stoppa Pressarna

Karl Fredrik Gustafsson har gjort stor succé med sitt fina program från Österlen.
Bild 2 av 7karl fredrik fasa katt smitningsbrott 1 - Stoppa Pressarna

Den populäre och omtyckte tv-floristen Karl Fredrik Gustafsson tvingades uppleva ett dygn i fasa och stor oro häromdagen.
Bild 3 av 7karl fredrik fasa katt smitningsbrott 2 - Stoppa Pressarna

En bilförare körde på Karl Fredriks och fästmannen Petter Kjelléns älskade familjemedlem, katten Leopold.
Bild 4 av 7karl fredrik fasa katt smitningsbrott 3 - Stoppa Pressarna

Vad som gjorde saken ännu värre var att föraren som körde en Volvo smet från platsen – ”Volvomannen” stannade inte ens för att se hur det hade gått för Leopold. (OBS. Bilen på bilden har inget med smitningsbrottet att göra.)
Bild 5 av 7karl fredrik fasa katt smitningsbrott 4 - Stoppa Pressarna

”Medan en älskad levande varelse kämpade för ditt liv fortsatte du som inget hänt! Hur tänkte du då?”, skriver Österlen-profilerna med adress ”smitaren”.
Bild 6 av 7karl fredrik fasa katt smitningsbrott 5 - Stoppa Pressarna

Karl Fredrik och Petter Kjellén kan inte motstå att arrangera ett riktigt romantiskt bröllop.
Bild 7 av 7karl fredrik fasa katt smitningsbrott 6 - Stoppa Pressarna

Leopold kämpade sig igenom de kritiska timmarna, överlevde natten och även om han är ”sjukskriven” så kommer ”Leo” snart att ”jobba” i parets butik på Eklaholm snart igen.

För den eller de som drabbas av smitningsbrott innebär det oftast att tidskrävande åtgärder tillkommer i form av polisanmälningar, kontakter med försäkringsbolag och verkstadsbesök. Men om det är liv inblandat så är händelsen naturligtvis mycket mer påfrestande.

Chocken, traumat och ovissheten kan av förståeliga skäl vara obeskrivlig.

Den från tv-serien ”Karl Fredrik på Österlen” så älskade floristen Karl Fredrik Pettersson, 35, och fästmannen Petter Kjellén, 39, är numera medvetna om fasorna.

På sociala medier berättade de själva häromdagen om skräckupplevelsen när deras älskade fyraåriga katt Leopold blev påkörd.

– Till dig i den stora Volvon. Det här är Leopold, eller Leo som han brukar kallas. Han är 4 år och gillar att sova, bli klappad och att äta! En riktig livsnjutare helt enkelt, skriver Petter Kjellén, tydligt adresserat gärningsmannen.

Karl Fredrik och fästmannen klandrar inte föraren om han inte hann se deras älskade familjemedlem i tid på vägen.

Men det var det som hände sedan som upprört det populära tv-paret.

– Beslutet du tog sen däremot, kommer jag aldrig kunna förstå! Medan en älskad levande varelse kämpade för sitt liv fortsatte du som inget hänt! Hur tänkte du då? Om en katt blir påkörd utanför ett hus går oftast ganska snabbt ta reda på vem som äger den. Varje minut är viktig, oavsett om det handlar om att rädda ett liv eller avsluta ett lidande.

Som tur är så finns det dock fortfarande hederliga och medmänskliga medborgare. Trädgårdsexperterna är djupt och rörande tacksamma för den hjälp de fick medan deras livskamrat kämpade för livet.

– Så tacksam för bilen bakom som tog ett bättre beslut! Så tacksam till alla som engagerade sig! Stannade, jagade tag på oss när vi satt på en konsert, körde till veterinären! Min syster som släppte allt och kom för att hjälpa.

Tillståndet för Leopold var kritiskt och Karl Fredrik och Petter svävande i ovisshet om de skulle få hem sin fyrbente familjemedlem levande.

Som tur var så överlevde Leo natten.

– Det är en kämpe och vi hoppas och vill inget hellre än att detta ska sluta väl, skrev Petter.

Han adresserade ännu en gång ”Volvo-mannen”.

– Och till dig i Volvon, om du ser detta, nästa gång kanske det är någon som betyder något för dig!

Efter en natt och ytterligare några timmar så fick Österlen-kändisarna ett glädjebesked. Röntgen avslöjade att ingenting var brutet och att Leopold var på bättringsvägen. Det visade sig att deras Leo är en riktig kämpe.

– Han hade 36 graders temperatur (en katt ska ha 38-39 grader) och andningen var väldigt ansträngd, prognosen för att överleva natten var inte bra alls. Men han kämpade på och redan igår var det mycket bättre, även om han fortsatt vägrade äta. Idag däremot är han väldigt mycket piggare, har till och med gjort ett par rymningsförsök. Han har ätit ordentligt och gjort sina behov. Han får komma hem. Helt fantastiskt, skrev den överlycklige Karl Fredrik.

Han och fästmannen tackar och skänker en stor omtanke till all den medkänsla paret fått och känt under den traumatiska tiden.

– Tack för ert helt galna stöd och engagemang för vår älskade katt! Det värmer verkligen att se så mycket medmänsklighet, ni är helt fantastiska! Leo hälsar till er alla! Han kommer vara sjukskriven så länge det behövs men sen vill han jobba i butiken som vanligt igen.