Florist-profil

Karl Fredriks fasansfulla oro för familjemedlemmen

Det var bland de värsta av mardrömmar.
En förare i en Volvo körde på familjemedlemmen – men smet från platsen.
Österlen-profilen Karl Fredrik Gustafsson och fästmannen Petter Kjellén tvingades uppleva några uppskakande timmar i fasa och stor oro.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2022-08-11 kl 05:26 |

ProvaPremium

Varje år inträffar över 30 000 mer eller mindre allvarliga smitningsbrott i Sverige. Statistik från BRÅ, brottsförebyggande rådet, avslöjar att det 2018 anmäldes hela 31 320 sådana brott och olyckor.

Men detta är, som sagt, enbart de anmälda brotten. Eftersom antalet fordon konstant ökar samtidigt som Sverige har stora problem med individer som antingen ”köper” körkort i sina hemländer och sedan får de utbytta i Sverige eller ”köper” av landsmän i Sverige, så talar det mesta för att den redan tidigare skrämmande höga statistiken ökat ytterligare.

Bild 1 av 7

Karl Fredrik Gustafsson råkade ut för något fruktansvärt.
Bild 2 av 7

Den populäre och omtyckte tv-floristen Karl Fredrik Gustafsson tvingades uppleva ett dygn i fasa och stor oro häromdagen.
Bild 3 av 7

En bilförare körde på Karl Fredriks och fästmannen Petter Kjelléns älskade familjemedlem, katten Leopold.
Bild 4 av 7

Vad som gjorde saken ännu värre var att föraren som körde en Volvo smet från platsen – ”Volvomannen” stannade inte ens för att se hur det hade gått för Leopold. (OBS. Bilen på bilden har inget med smitningsbrottet att göra.)
Bild 5 av 7

”Medan en älskad levande varelse kämpade för ditt liv fortsatte du som inget hänt! Hur tänkte du då?”, skriver Österlen-profilerna med adress ”smitaren”.
Bild 6 av 7

Över 30 000 smitningsbrott anmäls i Sverige årligen. Alla dessa brott slutar inte väl. Men Karl Frerdrik och Petter kunde andas ut.
Bild 7 av 7

Leopold kämpade sig igenom de kritiska timmarna, överlevde natten och även om han är ”sjukskriven” så kommer ”Leo” snart att ”jobba” i parets butik på Eklaholm snart igen.