Mark Levengoods stora sorg efter dödsfallet

Mark Levengood har sorg.
Underhållarens mamma är död.
Nu är han fast på Åland och får inte träffa maken Jonas Gardell.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2020-03-23 kl 08:00 |

ProvaPremium

Mark Levengood, 55, växte upp med sin mamma, hans pappa är amerikan och bor sedan många år i USA.

Den milde underhållaren står mycket nära sin mamma vilket han berättat om i många intervjuer och även kåserat om vid otaliga tillfällen.

Bild 1 av 6

Mark Levengood har sorg, hans mamma har dött och corona-kaoset hindrar honom från att återförenas med sin älskade make Jonas Gardell.
Bild 2 av 6

Mark Levengood och Jonas Gardell är ett strävsamt par. De blev tillsammans 1986. De har länge kämpat för gay-rättigheter.
Bild 3 av 6

Jonas Gardell och Mark Levengood gillar att vimla, gärna på lite exklusivare tillställningar. Vanliga biopremiärer brukar de undvika.
Bild 4 av 6

Mark Levengood är kvar på Åland i väntan på sin mors begravning, hans make Jonas är kvar i Stockholm med barnen.
Bild 5 av 6

Jonas Gardell förbereder sitt frånfälle. Han har sålt alla sina tillgångar förutom bostäderna och gjort en utdelning till sig själv på 179 miljoner kronor och skrivit testamente. Han "dödsstädar" som han uttrycker det själv. Maken Mark är inte lika förmögen.
Bild 6 av 6

Jonas Gardell med ensemblen i uppsättningen hans föreställning "Queen of Fucking Everything" på Cirkus i Stockholm.

Nu har Mark drabbats av en tung sorg då hans mamma, mitt i corona-kaoset, har gått bort.
– Det har varit en enormt turbulent vecka. Mamma dog och det var fruktansvärt sorgligt. Jag hann knappt till sjukhuset innan karantänlagarna slog till stenhårt på Åland, säger Mark Levengood i ”Mark & Jonas podd”, rapporterar Expressen.

Nu kommer inte Mark iväg från Åland på grund av de tuffa finska karantän-reglerna. Han är tillåten att lämna ön men får inte återvända och då missar han mammans begravning. Han hålls separerade från sin älskade make Jonas Gardell, 56, som är kvar i Stockholm med barnen.