Mediechefens toalett-sex med sin unga reporter på Aftonbladet

Ett minst sagt bristande omdöme.

Stoppa Pressarna kan avslöja att sex-chefen på Aftonbladet har haft intimt umgänge på en toalett med en ung kvinnlig nöjesreporter.

Det var i samband med en julfest som kättjan tog över för den högt uppsatte chefen på tidningen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Pedro Sanchez

| 2021-12-03 kl 17:25 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i en serie artiklar granskat en hög chef på Aftonbladet. Mannen, som gärna ger sig in i medieetiska debatter, har nästintill systematiskt legat med kvinnor som han sedan använt i publiceringar hos Aftonbladet. Sex-chefens uppträdande kan vara i strid med Pressens yrkesregler som är utfärdade av Svenska Journalistförbundet.

Chefen, som har gjort en snabb karriär på Aftonbladet, är en flitig debattör som gärna ger råd om hur andra publikationer ska hantera sin journalistik och utgivarfrågor.

Bild 1 av 12

Sex-chefen på Aftonbladet tvekade inte. Han hade intimt umgänge med en ung reporter på en toalett.
Bild 2 av 12

Stoppa Pressarnas granskning av chefen på Aftonbladet visar att han inte gör skillnad på sitt sexliv och sina arbetsuppgifter.
Bild 3 av 12

Den höga chefen på Aftonbladet använder sina älskarinnor i arbetet på tidningen.
Bild 4 av 12

Den så kallade "expertkvinnan" hade sex med mediechefen och har sedan fått stort utrymme i spalterna.
Bild 5 av 12

Enligt vittnesmål från unga kvinnliga vikarier på Aftonbladet har sex-chefen ägnat sig åt sexuella trakasserier på arbetsplatsen.
Bild 6 av 12

En kvinnlig vikarie berättade om hur hon kände sig "utsatt, kränkt och direkt illamående" och att sex-chefen tryckt sitt stånd mot henne.
Bild 7 av 12

"Jag märkte ju som tjej att han hade ett gott öga till oss som var nya och inte sällan rätt unga" berättar en annan vikarie.
Bild 8 av 12

Den unga kvinnan slutade på Aftonbladet efter händelsen och säger att hon aldrig mer vill sätta sin fot på den arbetsplatsen.
Bild 9 av 12

Men mediechefen går längre än så. Han uppges även vara mycket förtjust i vissa av sina unga anställda reportrar.
Bild 10 av 12

Efter en blöt julfest här på Aftonbladet fortsatte ett gäng medarbetare ut på stan för att "efterfesta".
Bild 11 av 12

Enligt källor på Aftonbladet hade sedan sex-chefen intimt umgänge på toaletten med en ung kvinnlig nöjesreporter på Citykrogen.
Bild 12 av 12

Sex-chefens beteende kan med fog ifrågasättas. Frågan är om Aftonbladets högsta chef Lena K Samuelsson kommer agera? Fortsättning följer…

Samtidigt kan man med fog ifrågasätta sex-chefens egna publicistiska omdöme. I samband med en kontroversiell publicering använde sig mannen av en kvinna, den så kallade ”expert-kvinnan” som han haft sex med.

Kvinnans uttalanden i artikeln, där hon svartmålade en person, gick i linje med tidningens tes och vinkling. Det som däremot inte nämndes var emellertid det faktum att sex-chefen och kvinnan vid minst ett tillfälle haft samlag i kvinnans bostad på Södermalm i Stockholm.