Pengar

Niklas Strömstedts desperata pengajakt äcklar följarna

Går han för långt i sin jakt på pengar?
Niklas Strömstedt väcker äckel, avsky och hat med sitt senaste utspel.
Popsångarens inlägg på nätet är inte uppskattat.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2023-01-18 kl 06:06 |

ProvaPremium

Niklas Strömstedt, 64, är en av våra mest hyllade popsångare. Artisten är mycket populär i de breda folklagren och genom åren har han haft flera stora hits.

Nyligen gjorde han och polarna i GES sin sista spelning någonsin. Bandet lägger av och självfallet var hustrun Jenny Strömstedt, 50, på avslutningskonserten som gavs inför en jublande kändispublik på Cirkus i Stockholm.

Bild 1 av 5niklas stromstedt erkanner stor - Stoppa Pressarna

Har han gått för långt den här gången? Niklas Strömstedts följare reagerar med ilska, äckel och avsky på popsångarens vädjan om pengar.
Bild 2 av 5niklas stromstedt mari stor17 - Stoppa Pressarna

Niklas Strömstedt tycker om att vara för sig själv ibland och bara få koppla av. Här äter han torsk.
Bild 3 av 5Niklas Strömstedt Bajsnödig Stor2 - Stoppa Pressarna

Niklas Strömstedt hamnade i bråk när han cyklade på en gågata.
Bild 4 av 5jennystromstedt niklasstromstedt brak stor - Stoppa Pressarna

Som tur är har Niklas sin hustru Jenny Strömstedt som kan stötta honom.
Bild 5 av 5niklas stromstedt andra kvinnan stor - Stoppa Pressarna

Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt hör till kändis-Sveriges mest berömda par.

Sångaren har berättat att han har lite andra planer på gång och för hans välmående vore det nog bra om han fick något att syssla med. Niklas Strömstedt är en konstnärssjäl med allt vad det innebär.

Kokar över

Han har en tendens att bli uttråkad och dessutom besitter han ett hett temperament som emellanåt spelar honom ett spratt. Stoppa Pressarna har rapporterat om hur Niklas Strömstedt vid minst två tillfällen har kokat över utan att kunna kontrollera sig själv.

Vid ett tillfälle angrep han kändisjournalisten Hans Shimoda, 59, på en tillställning. Sångaren hällde en öl över journalisten – bara för att han inte var nöjd med den journalistiska bevakningen av honom.

Det stoppar emellertid inte där. Vid ett annat tillfälle gav sig popsångaren på medie-entreprenören Calle Shulman, 43.

Det var under en festlig kväll på lyxrestaurangen Teatergrillen som sinnet rann över på poppoeten med den omisskännliga guldtanden. Utan att Calle Schulman överhuvudtaget tilltalat honom bestämde sig Niklas Strömstedt för att det var en bra idé att förnedra Schulman genom att även hälla en öl över honom.

Ofredande

Såvitt känt blev inte Strömstedt polisanmäld för sina tilltag som torde falla under ”ofredande”.

Ofredande definieras i brottsbalken kapitel 4, §7:

”Den som fysiskt antastar någon annan eller utsätter någon annan för störande kontakter eller annat hänsynslöst agerande döms, om gärningen är ägnad att kränka den utsattes frid på ett kännbart sätt, för ofredande till böter eller fängelse i högst ett år.”

Känslomässig och irrationell

Niklas Strömstedt har dock visat sig ångerfull och det är bra att han kommit till insikt.

Han drar stor nytta av sitt kändisskap och sin popularitet men reagerar tyvärr oproportionerligt, irrationellt och känslomässigt när han upplever att saker och ting går honom emot.

Niklas Strömstedt har lätt för att surna till över publiceringar och skriver ofta klagobrev där han har synpunkter på det han kallar ”oetiskt” och det förekommer även att han har synpunkter på enskilda ”publicister”, som han uttrycker det i ett brev som Stoppa Pressarna har tagit del av.

Kanske är det ett försenat fadersuppror vi ser? Niklas Strömstedt är son till den framlidne publicisten Bo Strömstedt som under många år var en gigant i den svenska debatten.

Bo Strömstedt var ytterst framgångsrik som chefredaktör för Expressen under tidningens guldålder. Han var en arbetsnarkoman och jobbade jämnt.

Sniffade bensin

Niklas har själv berättat om sin frånvarande fader vilket bland annat bidrog till att den unge spolingen rökte hasch och sniffade bensin så till den milda grad att han togs in på psyket.

– Mamma och pappa visste inte vad de skulle göra, så jag hamnade på barnpsyk. Jag kan förstå mina föräldrar för de visste inte vad de skulle göra, erkände sångaren när han medverkade i ”Så mycket bättre”.

Niklas Strömstedt reflekterade i TV4-succén kring varför han drabbades av sådana problem i sina unga år.

– Jag tror att det handlade väldigt mycket om att jag saknade min pappa faktiskt. Han jobbade väldigt mycket.

Om det är oidipala reflexer som Niklas Strömstedt förnimmer när han anser sig illa behandlad av media går inte att fastställa utan kliniska studier. Det är dock uppenbart att det hela är mycket känsligt.

Journalistik har aldrig varit något för Niklas. För honom var det främst fotbollen som gällde i unga år, han var faktiskt riktigt duktig och kunde ha blivit en elitspelare.

Kärleken till fotbollen lever kvar i form av hans osjälviska engagemang för favoritföreningen AIK.

”Pinsamt”

Nu kanske Niklas Strömstedt dock har gått för lång i sin vurm för solnalaget. I en akt av desperation uppmanar han sina följare på Instagram:

– Köp årkort!

Hans inlägg väcker starka känslor bland följarna.

Som bekant händer det att folk blir lite för engagerade i sina favoritlag i fotboll och popsångarens publicering möts med äckel, ilska och hat.

– Pinsamt, skriver en följare.

En annan följare är lite mer överseende i sin syn på Strömstedts pengajakt.

– Synd att du är AIKare, skriver signaturen ”tebsile60”