Exklusivt

Överbefälhavarens hustru om makens älskarinna och otroheten

Otrohet och svek.
Överbefälhavare Micael Bydén ansvarar för Sveriges säkerhet, manskap och materiel för miljardtals kronor.
Nu får vi höra hans hustrus egna ord om älskarinnan och det krossade äktenskapet efter 23 år som gifta.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-05-15 kl 16:40 |

ProvaPremium

Överbefälhavare Micael Bydén, 57, har fått ett förlängt förordande av regeringen att leda försvarsmakten till 30 september 2024.

Som ÖB är han ansvarig för Sveriges säkerhet, han leder en organisation där felaktiga beslut och bristande materiel och förmågor kan leda till ond bråd död både för militär personal och för civila.

Bild 1 av 13

Nu berättar hon. Överbefälhavare Micael Bydéns hustru Anita Carlman konstaterar att "alla våra vänner vet vad som har hänt”.
Bild 2 av 13

Stoppa Pressarna avslöjade att överbefälhavaren varit otrogen mot sin hustru, paret skilde sig efter 23 års äktenskap och 32 år tillsammans.
Bild 3 av 13

Micael Bydén har inte velat kommentera sin skilsmässa, begripligt eftersom en älskarinna är inblandad.
Bild 4 av 13

Micael Bydén har förordnade som ÖB till 30 september 2024. Hans karaktär lämnar dock en del i övrigt att önska.
Bild 5 av 13

ÖB exponerar sig med sin otrohet för utpressning från den ryska militära underrättelsetjänsten GRU vars högkvarter i Moskva säkert innehåller en dossier om honom. Kanske GRU läser Stoppa Pressarna och uppdaterar sin information om mannen som ansvarar för Sveriges säkerhet.
Bild 6 av 13

Vladimir Putin skålar säkert i Moskva med sina GRU-chefer när han får ta del av Stoppa Pressarnas avslöjande om vår ÖB:s otrohet.
Bild 7 av 13

Putin och hans militära underrättelsetjänst GRU förlorade möjligheten att utpressa ÖB efter Stoppa Pressarnas avslöjande. Därmed har Stoppa Pressarna bidragit till att höja Sveriges säkerhet efter att ÖB har riskerat rikets säkerhet.
Bild 8 av 13

Det finns en risk att Putin är besviken på att det var Stoppa Pressarna och inte GRU som avslöjade otroheten, samtidigt kan det ju förhålla sig så att GRU redan har uppgifterna om Bydén och avsåg att utpressa honom. Nu har ryssarna fullt upp med att fylla på sina dossiers om ÖB och Linda H Staaf.
Bild 9 av 13

Överste Stig Wennerström var utsatt för utpressning av GRU, enligt general Bo Westin som var med och fångade storspionen.
Bild 10 av 13

Stig Wennerström kom i likhet med Micael Bydén från flygvapnet. Spionen var dock inte, såvitt känt, otrogen.
Bild 11 av 13

Två lika goda kålsupare i uniform. Kung Carl Gustaf har i likhet med ÖB varit otrogen. Till hans majestäts försvar ska dock sägas att han inte har sökt sitt ämbete varför vi inte kan hysa lika högra krav på honom som på Micael Bydén. Dessutom är kungens roll ceremoniell medan vår ÖB har reell makt och ansvar för vår nations säkerhet.
Bild 12 av 13

General Bo Westin var med och fångade Stig Wennerström, han var övertygad om att flygöversten blev spion efter att han blivit utpressad av GRU.
Bild 13 av 13

Vladimir Putin har vid flera tillfällen hotat Sverige. Nu kan han sikta in sig på vår ÖB:s skörlevnad som drar vanära över ämbetet.

Sverige befinner sig just nu i ett extremt känsligt säkerhetspolitiskt skede – i dagarna avgörs om vi ska gå med i Nato.

Samtidigt är Ryssland öppet aggressiva i sin ton mot Sverige och flera kränkningar av svenskt luftrum har skett på sistone. Ukraina brinner efter Rysslands olagliga anfallskrig. I det läget avslöjas karaktären på vår överbefälhavare.

Efter 33 år tillsammans, varav 23 år som gifta, lämnade Micael Bydén och hans hustru Anita Carlman, 63, in en skilsmässoansökan till tingsrätten i Södertälje, vilket Expressen var först med att avslöja.