Politik

Putins nya hån av Magdalena Andersson

Den ryska diktatorn Vladimir Putins kvinnosyn har alltid varit diskutabel.
Nu anser en brittisk expert att tyrannen underskattat Sveriges och Finlands Natovilja på grund sin kvinnosyn.
Hånet mot Magdalena Andersson och Sanna Marin kan stå Ryssland dyrt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2022-05-15 kl 07:08 |

ProvaPremium

Det är Mark Almond, chef för engelska Crisis Research Institute i Oxford, som i en analys i Daily Mail – efter den brittiske premiärministern Boris Johnsons, 57, besök i Sverige – anser att Vladimir Putin, 69, gjort en taktisk blunder.

– Båda länderna (Finland och Sverige, red:s anm.) har kvinnliga premiärministrar och jag misstänker att Putins djupt rotade chauvinism har spelat en roll i hans klumpiga hantering av denna situation.

Bild 1 av 10

Vladimir Putin har hånat Magdalena Andersson, men vår statsminister låter sig inte skrämmas.
Bild 2 av 10

De kvinnliga nordiska premiärministrarna Magdalena Andersson och Sanna Marin har gett Vladimir Putin svar på tal gällande diktatorns syn på kvinnor.
Bild 3 av 10

Storbritanniens premiärminister, Boris Johnson, har varit i Sverige och skrivit på ett säkerhetsavtal med Sverige och Finland.
Bild 4 av 10

Efter en luddig start direkt efter Rysslands blodiga invasion av Ukraina har Magdalena Andersson rest sig och visat styrka.
Bild 5 av 10

Den brittiska akademikern, Mark Almond, tror att den ryska diktatorn grovt underskattat Magdalena Andersson bara för att hon är kvinna.
Bild 6 av 10

"Jag misstänker att Putins djupt rotade chauvinism har spelat en roll i hans klumpiga hantering av denna situation", menar Mark Almond.
Bild 7 av 10

Den blodiga terrorn och det hemska lidandet bland civilia i Ukraina har fått Magdalena Andersson att på senare tid vara tydlig i Natofrågan, således råder nu en majoritet bland svenskarna för ett Natomedlemskap.
Bild 8 av 10

Kvinnorna i Ryssland byggde upp det sovjetiska samhället och även det moderna ryska, medan de ryska männen dog som flugor på grund av vodkadrickande.
Bild 9 av 10

Den ryska fyllan har orsakat – och orsakar – oerhörda tragedier bland ryska kvinnor.
Bild 10 av 10

Vladimir Putin hade inte räknat med att hela västvärlden skulle vända sig emot honom.

Sedan Rysslands oprovocerade och blodiga invasion av Ukraina har Kreml vid upprepade tillfällen försökt skrämma Sverige och Finland att inte gå med i Nato.

Ryssland har utfärdat offentliga hot om kärnvapen i regionen, de har skickat militära flygplan och fartyg till Sveriges luft- och vattenrum och Kreml har offentligt sagt att man ”måste stärka sitt försvar i den delen av sitt land”.