Yttrandefrihet

Patrick Ekwalls advokat anmäld – nu ska han utredas

Patrick Ekwall och hans advokat Mark Safaryan polisanmälde Stoppa Pressarnas ansvarige utgivare för grovt förtal – enbart för att de ville få publicitet i medierna. 
Nu är sportjournalistens advokat anmäld till Sveriges advokatsamfund, då en advokat inte får främja orätt. 
– Mark Safaryan ligger riktigt pyrt till, säger en insatt källa. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2022-10-28 kl 16:25 |

ProvaPremium

Mark Safaryan, 36, vill bli känd och skyr inga gränser för att nå sitt mål. 

En rad initierade källor beskriver en advokat som är ”närmast hänsynslös i sin jakt efter kändisar som han insisterar på att företräda” – trots att han vet att utsikterna till framgång är löjeväckande små. 

Bild 1 av 6patrick ekwall mark safaryan stor - Stoppa Pressarna

Nu anmäls Patrick Ekwalls advokat efter att han och den före detta TV4-profilen upprättat en polisanmälan – som de båda männen enbart gjorde för publicitet.
Bild 2 av 6patrick ekwall mark safaryan stor3 - Stoppa Pressarna

Patrick Ekwall är redo att gå långt för att tjäna pengar. Nu säljer skåningen sitt bohag.
Bild 3 av 6patrick ekwall mark safaryan stor6 - Stoppa Pressarna

Patrick Ekwall har inte bara ekonomiska bekymmer. Hans advokat Mark Safaryan är anmäld till Advokatsamfundet för brott mot god advokatsed.
Bild 4 av 6patrick ekwall mark safaryan stor12 - Stoppa Pressarna

Skandaladvokaten Mark Safaryan företräder även Patrick Ekwall. Tillsammans upprättade duon en polisanmälan – som de visste skulle läggas ner. Ett beteende som Safaryan riskerar att straffas för. Hela hans yrkeskarriär kan ödeläggas.
Bild 5 av 6gunilla persson marksafarayan - Stoppa Pressarna

Gunilla Perssons desperata jakt på pengar med hjälp av advokaten Mark Safaryan riskerar även att ödelägga Hollywoodfruns popularitet.
Bild 6 av 6patrick ekwall mark safaryan stor13 - Stoppa Pressarna

Patrick Ekwall och Mark Safaryan har erkänt att deras enda mål med att polisanmäla Stoppa Pressarna var att få publicitet.

– För Mark Safaryan spelar det ingen roll om han kan vinna. Han har bara en agenda; det är att kapitalisera på sina kända klienters mål, trots att han i en rad fall varit medveten om att de inte kan vinna mot motparten, säger en kollega till den ökände advokaten och fortsätter: 

En ”ambulance chaser”

– I USA brukar det här oacceptabla beteendet kallas för ”ambulance chaser”, något som är strikt förbjudet enligt svensk god advokatsed.  

På senare tid har Mark Safaryan, in sin jakt på ”claim to fame”, attackerat Stoppa Pressarna vid en rad olika tillfällen. 

Fram träder ett mönster som inte kan beskrivas på något annat sätt än högst anmärkningsvärt.