Regina Lunds skamlösa tiggeri efter lyxresan

Helt utan skam i kroppen.
Först åker Regina Lund på en lyxresa till Maldiverna – trots en hyresskuld på över 30 000 kronor.
Sedan gråter hon ut och tigger pengar av sina följare på nätet.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2021-03-17 kl 18:25 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna avslöjade att Regina Lund, 53, njutit i solen på en paradisatoll på Maldiverna i två veckor.

Sångerskan var där i januari – samtidigt som hon var skyldig Familjebostäder över 30 000 kronor i uteblivna månadshyror för hyresrätten i Farsta söder om Stockholm.

Bild 1 av 9regina lund tiggeri stor 1 - Stoppa Pressarna

Regina Lund tigger pengar av sina följare, hon nämner dock inte att hon nyligen var på en lyxresa till Maldiverna i två veckor.
Bild 2 av 9regina lund bostad stor 3 - Stoppa Pressarna

Regina Lund har inte betalat hyran och är skyldig Familjebostäder över 30 000 kronor, trots det åkte hon till Maldiverna till en kostnad av närmare 50 000 kronor.
Bild 3 av 9reinga lund maldiverna stor 2 - Stoppa Pressarna

Regina Lund hade det härligt på Maldiverna, skulden till hyresvärden verkade hon inte ägna en tanke när hon njöt i solen och på de kritvita stränderna.
Bild 4 av 9reinga lund maldiverna stor9 1 - Stoppa Pressarna

Artisten och skådespelerskan bodde på lyxresorten Reveries Diving Village, som ligger på ön Gan i Laamu-atollen, på Maldiverna.
Bild 5 av 9reinga lund maldiverna stor7 1 - Stoppa Pressarna

Här njuter den tidigare "Rederiet"-stjärnan av en härlig kokosnötdrink.
Bild 6 av 9regina lund tiggeri stor1 - Stoppa Pressarna

Efter lyxresan var Regina Lunds plånbok tom, nu tigger hon pengar av sina följare utan att nämna resan till Maldiverna.
Bild 7 av 9regina lund tiggeri stor2 - Stoppa Pressarna

På Instagram är Regina Lund mer rakt på sak och skriver bara ut numret som följarna kan Swisha till samtidigt som hon delar snyftartikeln i Aftonbladet där inte heller resan till Maldiverna är omnämnd.
Bild 8 av 9regina lund tiggeri stor4 - Stoppa Pressarna

Flera följare har skänkt pengar till Regina Lund.
Bild 9 av 9regina lund tiggeri stor3 - Stoppa Pressarna

Här tackar Regina Lund för de tusentals kronor som flutit in efter tiggeriet. Alla följare är dock inte helt nöjda utan undrar "när flyget till Maldiverna går".

Sångerskan fann dock råd och lät sig okritiskt snyft-intervjuas i Aftonbladet för att därefter gå ut på sina sociala medier och Swish-tigga av sina följare.
– Det kom som en chock att jag måste lämna lägenheten omedelbart och jag har jobbat hårt på lösningar dygnet runt senaste tiden men inget har hjälpt. Desperata tider kräver desperata medel: klart det slår hårt på ens stolthet att göra detta men jag har inga andra alternativ än att be om hjälp, skriver Regina Lund på Instagram.

Som av en händelse nämner Regina Lund dock inte att hon för inte så länge sedan tillbringade två veckor på lyxresorten Reveries Diving Village, som ligger på ön Gan i Laamu-atollen, på Maldiverna.

Resorten erbjuder en avkopplande tillflyktsort bland orörda korallrev och vita sandstränder.

”Expericence luxury at its finest” står det på hemsidan och Regina Lund njöt av solen, palmerna, det kristallklara turkosa vattnet, de milda och svalkande vindarna och den kritvita sanden.

Samtidigt som hon njöt i paradiset med en kokosnötdrink i näven väntade hyresskulderna hemma i Farsta för obetalda hyror från augusti till december.

Regina Lund nämner inte med ett ord resan till Maldiverna i sitt tiggarbrev till följarna.
– Ingen annan kan i nuläget hjälpa mig, inte ens sov (Sic!) och jag har blivit vräkt med omedelbar verkan. Jag står utan bostad, jobb och pengar. Om jag har några fans därute som vill att jag ska fortsätta i min karriär som skådespelerska och artist och vill att jag ska kunna ha någonstans att bo så är ni välkomna stötta via Swish. (Här anger hon sitt mobilnummer som Stoppa Pressarna har tagit bort då vi inte vill medverka eller uppmuntra till tiggeri, reds. anm.) Jag förstår att alla har det svårt och jag förväntar mig verkligen ingen hjälp men detta är den enda utväg jag just nu har då jag försökt allt annat. Tack för ert stöd ni som kan, skriver sångerskan.

Och det blir direkt ett stort gensvar på inlägget, Stoppa Pressarna hade ännu inte grävt fram avslöjandet om lyxresan till Maldiverna som gick på närmare 50 000 kronor när Regina Lund publicerade sitt tiggarbrev.
– Har swishat och hoppas allt ordnar upp sig till slut. Detta är en tid för att hjälpa och stötta varandra. Fint att se alla fina kommentarer. Det värmer en mans hjärta, skriver en lättlurad och naiv följare.

Regina Lund har inte varit overksam förutom sin paradisvistelse på ö-nationen i indiska oceanen – hon har fiffigt nog även vänt sig till socialtjänsten för att få ekonomisk hjälp – den notan får svenska skattebetalare, som sliter i sitt anletes svett, stå för.

Tiggeriet verkar ha gått riktigt bra för Regina Lund som fick sitt stora genombrott när hon var med i SVT-succén ”Rederiet” i rollen som Mona Kjellgren i början av 90-talet.

Ett dygn efter det första tiggarbrevet kostar Regina Lund på sig att tacka alla de människor som skänkt henne tusentals kronor helt ovetandes om lyxresan till Maldiverna.

– Jag tackar alla mina fans för allt ert stöd! TACK! TACK! TACK! Tack Aftonbladet som tog tag i det! TACK! Fansen och konsten räddade mig! TACK! Jag älskar er allihopa, skriver Regina Lund.

Hon verkar nästan lika nöjd med det lyckade Swish-tiggeriet som när hon berättade om sin vistelse på Maldiverna:
– Jag älskar Maldiverna, jag älskar livet, skrev artisten på Instagram då.

Och vem vet, om hon drog in tillräckligt på Swish så kanske hon kan unna sig en ny lyxresa?

Har ni tips om Regina Lund och hennes leverne? Har ni bilder? Hör av er till Stoppa Pressarna 

här. Ni är garanterade anonymitet och skyddade som källor enligt grundlagen. All tips som leder till publicering arvoderas.