Lambertz-kvinnan till polisen: ”Flera män våldtog mig”

Det är inte första gången den 30-åriga kvinnan hävdar att hon blivit våldtagen.
Innan Göran Lambertz påstås ha sexattackerat juridikstudenten på julafton så har kvinnan anklagat två andra män för våldtäkter. 
De bägge männen har friats.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2021-03-16 kl 14:05 |

ProvaPremium

Göran Lambertz, 71, sitter just nu häktad på sannolika skäl som misstänkt för att ha våldtagit den 30-åriga juridikstudenten på julafton.

Kvinnan hävdar att hon ”däckade” av en alltför generös konsumtion av alkohol och att hon vaknade av att det tidigare justitierådet vid Högsta domstolen hade sex med henne. Juridikstudenten uppger att hon förgäves försökte stoppa den 40 år äldre Lambertz.

Bild 1 av 5

Göran Lambertz sitter häktad misstänkt för våldtäkt. Kvinnan som anmält honom har även hävdat att två andra män har våldtagit henne.
Bild 2 av 5

Kvinnans målsägarbiträde Clea Sangborn hävdar att hennes klient är "förtvivlad".
Bild 3 av 5

Göran Lambertz i samspråk med dåvarande justitieminister Thomas Bodström.
Bild 4 av 5

Göran Lambertz blev kontaktad av kvinnan för att hjälpa henne i ett förtalsmål där hon pekat ut en annan man för våldtäkt, en anklagelse som aldrig ledde till rättegång.
Bild 5 av 5

Göran Lambertz advokat Ola Salomonsson tycker det är "anmärkningsvärt" att kvinnan hävdar att hon blivit våldtagen av tre olika män under en period på fyra år, två av männen har friats helt och den tredje är Göran Lambertz vars öde snart ska avgöras.

Kvinnan kontaktade själv Göran Lambertz med ett juridiskt spörsmål och de bägge lärde känna varandra. Toppjuristen har kallat sig för hennes ”extrapappa”.