Så mörkar SVT-chefen corona-skandalen

SVT mörkar corona-skandalen.
Kanalens profilerade programledare hånade dödsviruset och dess offer.
Nu vägrar chefen Anne Lagercrantz svara.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Anders Nilsson

| 2020-03-26 kl 10:07 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna kunde avslöja att den profilerade programledaren för ”Morgonstudion” Carolina Neurath, 34, hånar riskerna med det kinesiska coronaviruset.

På mornarna sitter Carolina Neurath i tv och varnar för faran med viruset. Programledaren, som värvades från Svenska Dagbladet, intervjuar experter om det dödliga viruset och hon kommer med råd till SVT-tittarna hur de ska skydda sig mot smittan.

Bild 1 av 8

SVT-chefen Anne Lagercrantz vägrar svara på frågor kring SVT-journalisten Carolina Neuraths hån av dödsoffren för coronaviruset.
Bild 2 av 8

På mornarna lär Carolina Neurath ut hur man ska skydda sig mot det kinesiska coronaviruset.
Bild 3 av 8

Carolina Neurath intervjuar experter och uppmanar människor att hålla sig hemma.
Bild 4 av 8

Carolina Neurath hånar här professor emeritus Johan Giesecke som är expert på dödsviruset.
Bild 5 av 8

Carolina Neurath sitter i rutan och förmanar, men på nätterna blir hon som förbytt och hånar corona-viruset och dess dödsoffer.
Bild 6 av 8

Anne Lagercrantz är gift med författaren David Lagercrantz. Hon går gärna på vimmel men sköter inte sitt jobb och svarar på relevanta frågor från journalister.
Bild 7 av 8

Anne Lagercrantz på bokrelease för sin underlydande Carolina Neurath. Det går bra att äta snittar och vara korrupt, men det är svårare att ta sitt ansvar som chef.
Bild 8 av 8

"Tar lite samhällsansvar bara, vadåra" skriver Carolina Neurath med en vinglas i handen på en överfull nattklubb.

På nätterna är dock Carolina Neurath som förbytt. Då är hon ute och festar med väninnorna och lägger ut bilder på sig själv i sociala medier där hon explicit hånar faran med det dödliga viruset oh implict hånar hon dödsoffren och deras anhöriga.
– Tar lite samhällsansvar bara, vadåra, skriver Neuraht intill en festbild på Instagram där hon står tätt intill sina väninnor med alkohol i glasen på innestället Tjalans.