Hemliga planen för att evakuera Madeleine

Hon måste kunna räddas.
Hovet har en hemlig krisplan för prinsessan Madeleine.
Den vackra kungligheten kommer eventuellt evakueras från USA.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Gittan Larsson

| 2020-03-25 kl 10:03 |

ProvaPremium

Prinsessan Madeleine, 37, är den kunglighet som just nu är mest utsatt i corona-krisen.

Prinsessan och hennes familj befinner sig i hemmet i Florida och coronaviruset sprids timme för timme i USA. Den amerikanskan kontinenten är på väg att ta över från Europa som epicentrum för dödssmittan.

Bild 1 av 8prinsessan madeleine evakuering stor 7 - Stoppa Pressarna

Hovet arbetar frenetiskt på en plan för att kunna evakuera prinsessan Madeleine från Florida om läget förvärras.
Bild 2 av 8prinsessan madeleine nyyt hus stor6 - Stoppa Pressarna

Parets hem i Florida riskerar att bli otryggt när corona-krisen exploderar i USA.
Bild 3 av 8prinsessan madeleine nyyt hus stor19 2 - Stoppa Pressarna

Flera New York-bor flyr nu söderut och Miami väntas bli nästa smitthärd.
Bild 4 av 8prinsessan madeleine nyyt hus stor 1 - Stoppa Pressarna

Prinsessan Madeleine är i ständig kontakt med hovet och kungafamiljen.
Bild 5 av 8prinsessan madeleine nytt svek stor1 - Stoppa Pressarna

Chris O'Neill kommer eventuellt stanna kvar i Florida för att försvara hemmet.
Bild 6 av 8- Stoppa Pressarna

Familjens hus ligger i en gated community men om det blir plundringar och upplopp kommer inte polisen kunna skydda invånarna. Enligt uppgifter till Stoppa Pressarna har Chris O'Neill beväpnat sig.
Bild 7 av 8prinsessan madeleine evakuering stor1 - Stoppa Pressarna

Prinsessan Madeleine undersöker nu alla möjligheter för hur hon ska kunna ta sig från USA.
Bild 8 av 8drottning silvia bertil hult stor3 1 - Stoppa Pressarna

EF-miljardären Bertil Hult är redo att hjälpa kungafamiljen med sitt privatflygplan. Det kan bli aktuellt att evakuera prinsessan med båt först till Bahamas och sedan flyg till Sverige.

Delstaterna New York och Kalifornien är extra hårt drabbade. Bara i New York har fler personer insjuknat och avlidit hittills än i Frankrike.

Många New York-bor försöker nu fly smittan genom att ta sig till Florida. President Donald Trump, 73, har uppmanat New York-bor som reser till Florida att gå i karantän i två veckor när de anländer till den södra delstaten.

Många experter befarar dock att karantän-påbudet kommer efterlevas dåligt och det innebär att det riskerar att bli en explosion av den kinesiska dödssmittan i Florida.

För prinsessan Madeleine och hennes make Chris O’Neill, 45, kan det hela utvecklas till en mardröm.

Säkerhetssituationen i USA är en helt annan än i Sverige, inte bara ur smitto-synpunkt. Allt fler amerikaner beväpnar sig nu då man fruktar plundringar och upplopp i spåren av coronaviruset.

Vapenförsäljningen har ökat markant de senaste veckorna och de stora klassklyftorna i USA riskerar att öka motsättningarna.

Det är inte helt orimligt att anta att Chris O’Neill har vapen. Stoppa Pressarna har uppgifter om att den framgångsrike finansmannen nyligen införskaffat en så kallad ”shotgun”, ett hagelgevär som är modifierat med en kortare pipa för större spridning av kulsvärmen – vilket är lämpligt då man behöver skydda sig på kortare distanser.

Familjen bor förvisso skyddade i en gated community där det finns beväpnade vakter, men om läget blir riktigt prekärt kommer inte vakterna eller Florida-polisen kunna garantera säkerheten. Det är med det i åtanke som Chris nyligen ska ha införskaffat sin ”shotgun”. Amerikanen har enligt uppgift sedan tidigare en Glock 19. Det är ett österrikiskt vapen som tillverkas av Glock GmbH.

Glock 19 är en kompakt version av Glock 17. Standardmagasinets kapacitet är 15 patroner av kaliber 9 × 19 mm Parabellum. Utvecklingen av vapnet startade 1988 och 1990 antogs den av svenska Försvarsmakten som Pistol 88B som vapen åt Flygvapnets piloter, enligt Wikipedia.

Hovet har ständig kontakt med det svenska Utrikesdepartementet kring situationen i USA. Kung Carl Gustaf, 73, håller sig personligen informerad om prinsessan och hennes säkerhet.

Det arbetas även på en evakueringsplan för prinsessan och hennes familj. Om riktigt kaos utbryter kan ett flygförbud införas över USA, varför man även tittar på alternativ som båttransport till Karibien och en flygevakuering därifrån.

Enligt uppgifter till Stoppa Pressarna har kontakt tagits med kungafamiljens gode vän Bertil ”Slickepottmiljardären” Hult, 79.

EF-grundaren har dels ett privatflygplan men han har även synnerligen goda kontakter i Karibien. Bertil Hult, som är god för 50 miljarder kronor, har flera goda vänner med lyxyachter i vattnen kring Florida. Det har talats om att evakuera Madeleine på en yacht till Bahamas för att sedan flyga hem henne och barnen till Sverige i Bertil Hults flygplan.

Hovet bekräftar att det pågår en tät kommunikation mellan kungen och prinsessan Madeleine just nu.
– Familjen mår bra och följer de instruktioner som gäller för landet där de bor. Självklart är det mycket kontakt digitalt med Sverige, säger hovets informationschef Margareta Thorgren, 56, till Hänt.

Chris O’Neill överväger om han ska följa med vid en eventuell evakuering eller stanna kvar och försvara hemmet – med vapen om så krävs.

Amerikanen blev mycket uppbragt över inbrottet i höstas och han vill inte att hans hem ska utsättas igen. Dessutom har familjen ett akvarium som måste skötas om, coronavirus eller ej.

Missa inte flera kungliga nyheter på vår stora succésajt Allt om Kungligt!