Rikets säkerhet

Så träffade ÖB Micael Bydén hemliga älskarinnan

Skandalen växer.
Nu kan Stoppa Pressarna avslöjar hur ÖB Micael Bydén träffade sin älskarinna.
Generalen och den höga polischefen Linda H Staaf möttes under tjänsteutövning som ballade ur fullständigt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-06-22 kl 20:08 |

ProvaPremium

Att vara ÖB eller underrättelsechef på polisens nationella operativa avdelning, Noa, är två mycket ansvarsfulla poster.

Den typen av uppdrag och ämbete bygger framförallt på förtroende.

Bild 1 av 13

Stoppa Pressarna har avslöjat sanningen om ÖB.s älskarinna Linda H Staaf och hur hon bluffat sig fram i karriären.
Bild 2 av 13

ÖB Micael Bydén festade på en nattklubb invid Stureplan i Stockholm. Den typen av miljöer där kriminella jagar unga tjejer och kokainet flödar.
Bild 3 av 13

En chef från Securitas besökte en bordell i Spanien. Företaget har ett avtal med Försvarsmakten men ÖB Micael Bydén vägrar kommentera, exakt den typen av sits man hamnar i om man komprometterar sig själv med en älskarinna.
Bild 4 av 13

Det råder en rad märkliga omständigheter kring hur Linda H Staaf fick posten som hög polischef.
Bild 5 av 13

Micael Bydén har ansvar för Försvarsmaktens tusentals kvinnor och män, han ska vara en förebild. Han var otrogen mot sin hustru Anita Carlman efter 33 år tillsammans.
Bild 6 av 13

Vladimir Putin och hans underrättelsegeneraler kan skåla i rysk champagne, Sveriges ÖB underlättar deras jobb avsevärt. De behöver inte ens konstruera en sexskandal.
Bild 7 av 13

ÖB Micael Bydén har bland annat tagit med sin älskarinna Linda H Staaf till Karlbergs slott där de blev påkomna av en ung kadett. Vi får hoppas att det var försiktiga med de antika möblerna.
Bild 8 av 13

Till vänster om prins Carl Philip, ses dåvarande arméinspektör generalmajor Anders Brännström som sedermera hamnade i en konflikt med Micael Bydén. Flera höga officerare tappade redan då, 2018, förtroendet för ÖB efter hans dåliga behandling av den handlingskraftige generalen Brännström.
Bild 9 av 13

Micael Bydén och Anita Carlman har varit gifta i 23 år. I november 2021 begärde ÖB skilsmässa efter sitt nedriga svek som Stoppa Pressarna avslöjade.
Bild 10 av 13

Årets ledare Vésteinn Hafsteinsson med Linda H Staaf vid Idrottsgalan 2022. Publiken hade inte en aning om att hon var älskarinna åt ÖB samtidigt. Kanske främmande makt hade koll på det? Eller någon kriminell organisation?
Bild 11 av 13

Stig Wennerström kom i likhet med Micael Bydén från flygvapnet. Spionen var dock inte, såvitt känt, otrogen.
Bild 12 av 13

Tidigare ÖB Sverker Göransson lämnar över befälet till Micael Bydén. Då kunde nog inte den stolte armégeneralen ana att hans efterträdare från Flygvapnet skulle besudla ämbetet med en sjaskig otrohetsaffär.
Bild 13 av 13

Linda H Staaf har även hon exponerat sig för utpressningsrisk genom att skaffa en gift älskare. Både ÖB och hans älskarinna har uppenbart svajiga omdömen.

Att regeringen har förtroende, att anställda inom Försvarsmakten och Polisen har förtroende, samt att svenska skattebetalare och medborgare hyser förtroende för befattningshavarna.

Micael Bydén, 58, leder de militära styrkorna samtidigt som Linda H Staaf, 46, leder polisens arbete mot organiserad brottslighet och terrorism.

De två befattningarna kräver högsta säkerhetsklassning.

Då man riskerar att exponeras för utpressning från främmande makt, kriminella nätverk eller terroristorganisationer krävs det att man är oförvitlig i sin tjänsteutövning, men även i sitt privatliv.

För att bli anställd vid Försvarsmakten eller Polisen tvingas man genomgå omfattande säkerhetsgranskningar. Speciellt om du ska inneha den högsta säkerhetsklassningen som är aktuell i fallet med general Bydén och polismästare Staaf.