Relation

Soldoktorns egna ord om separationen från Lotta Engberg

Ett trist besked.
Nu berättar Mikael ”Soldoktorn” Sandström om varför han och Lotta Engberg är separerade.
Tv-läkaren med den klädsamma solbrännan är helt uppriktig.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2022-12-10 kl 20:01 |

ProvaPremium

Det är en av de mest uppmärksammade kändisromanserna i Sverige under det senaste decenniet. När Lotta Engberg, 59, i en intervju med Aftonbladet nämnde att hon gärna skulle gå på en dejt med ”Soldoktorn” skapade hon historia.

Vid tiden för inledningen av romansen rådde det coronarestriktioner varför det dröjde det lite innan premiärträffen väl blev av. Första dejten avlöpte utan problem och när det var dags att ses för andra gången så växlade Mikael Sandström, 64, upp.

Bild 1 av 7

Nu berättar Soldoktorn sanningen om sin ensamma julafton.
Bild 2 av 7Till vänster ser vi en glad Soldoktorn och till höger en överraskad Lotta Engberg.

Lotta Engberg berättade i en intervju med Aftonbladet att hon skulle kunna tänka sig att dejta "Soldoktorn". Resten är svensk kändishistoria.
Bild 3 av 7

Lotta Engberg, sägs uppskatta en rejäl hummer när det är dags för kärleksmys.
Bild 4 av 7

Lotta Engberg och Soldoktorn är väldigt olika varandra. Ibland blir det påfrestningar i relationen.
Bild 5 av 7

Soldoktorn och Lotta Engberg har medverkat i "Tillsammans med Strömstedts" och då kom en del av problemen upp till ytan.
Bild 6 av 7Till vänster i bild ser man Mikael

"Soldoktorn" och Lotta Engberg är ett kärlekspar sedan i juni 2020. Ska det hålla?
Bild 7 av 7

Soldoktorn fick aldrig chansen att riktigt visa upp sig i "Let's Dance". På grund av coronapandemins utbrott så hoppade han av då han kände att han gjorde större nytta i vården än på dansgolvet.

Den brunbrände tv-läkaren bjöd hem sångerskan till lyxvillan i Hallstahammar och bjöd på grillad fläskkaré och mumsiga jätteräkor. Nu var Lotta Engberg såld; det var Soldoktorn för hela slanten.

Lotta köpte premissen

Relationen utvecklades i raketfart och det dröjde inte länge förrän paret köpte en rejäl villa i Mölnlycke utanför Göteborg.

Soldoktorn tror inte på distans- eller särboförhållanden och han var tydlig med det från början. Lotta Engberg köpte premissen och paret skapade ett gemensamt hem i de vackra omgivningarna kring centralorten i Härryda kommun.