- Senaste nytt från kändispressen

Steffo och TV4-Jennys kris efter beslutet

Krisen slår åt alla håll.
Skandalen kring Jenny Strömstedt påverkar även personer i hennes omgivning.
Relationen till gode vännen och kollegan Steffo Törnquist har rubbats.

Sedan drygt två månader pågår en omfattande granskning av Jenny Strömstedt, 47.

 • Steffo Törnquist och Jenny Strömstedts relation på TV4 har förändrats.

 • Relationen mellan programledarna har rubbat, dels som en följd av Strömstedts arbete med "Brottsjournalen", dels som en följd av den pågående "Strömstedt-skandalen".

 • Steffo Törnquist brukar vara ett fint stöd för Jenny Strömstedt i vått och torrt. Nu ser det annorlunda ut.

 • "Jenny-mannen" har granskats och Stoppa Pressarna har med hjälp av en expert sammanställt en gedigen och omfattande gärningsmannaprofil.

 • Här fantombilden av "Jenny-mannen" som en pensionerad polis tagit fram på Stoppa Pressarnas uppdrag. Ser ni någon som påminner om "Jenny-mannen" eller känner ni någon som är lik mannen, kontakta omedelbart polisen!

 • Steffo Törnquist förhåller sig passiv trots att hans vän "Jempa" är så hårt ansatt.

 • Sveriges Radios "Mediernas" rutinerade reporter Tonchi Percan granskar just nu "Strömstedt-skandalen" ur ett branschperspektiv där han tillexempel kan undersöka både Expressens och Aftonbladets agerande.

 • Malou von Sivers skrev ett rasande inlägg på Jenny Strömstedts Facebook-sida. Inlägget är numera raderat av Jenny.

 • Steffo Törnquist är sedan gammalt mycket god vän med Jennys make Niklas Strömstedt. Stoppa Pressarna har inte lyckats utröna huruvida de bägge herrarnas relation har förändrats i en negativ riktning.

 • Jenny Strömstedt och Leif GW Persson är kolleger i "Brottsjournalen". Skulle det visa sig att Jenny ljugit om misshandeln lär inte professorn se på det med blida ögon.

 • Även Steffo ger ett pressat intryck, upplever flera medarbetare till den populäre tv-mannen med det charmiga sättet.

 • Här är den omstridda krönikan där Jenny Strömstedt uppger sig ha blivit misshandlad. Hon har konsekvent vägrat att svara på frågor kring krönikan. Bilder: TT, Facebook, Stoppa Pressarna och faksimil från Expressen

Upprinnelsen är programledarens ifrågasatta krönika i Expressen som publicerades den 22 juni. Jenny Strömstedt uppger i sin text att hon blivit misshandlad av en för henne okänd gärningsman i samband med en cykeltur.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines kroppschock efter tuffa beskedet

TV4-profilen vägrar svara på några som helst frågor kring den påstådda misshandeln vilket är förödande för hennes trovärdighet som journalist i allmänhet och som programledare för ”Brottsjournalen” i synnerhet.

Men det är inte bara Jenny Strömstedt själv som påverkas av hennes ovilja att lägga korten på bordet och berätta hur det egentligen förhåller sig med misshandeln där hon fick ett ”stenhårt knytnävsslag i njuren”.

Även programledarens medarbetare påverkas och både redaktionen för ”Nyhetsmorgon” och ”Brottsjournalen” berörs. Stoppa Pressarna har varit i kontakt med kolleger till Jenny Strömstedt och intrycket är att personalen på de bägge redaktionerna tror på och stöttar sin granskade kollega.

LÄS MER: TV4-Malous rasande inlägg till Jenny Strömstedt: "Rena lögner!"

Samtidigt som de stöttar Jenny, som är en uppskattad och omtyckt kollega, så är det alltfler som trots allt ifrågasätter varför hon inte väljer att svara på Stoppa Pressarnas frågor kring det påstått inträffade. Det är ingen orimlig undran. Om inte Jenny Strömstedt har något att dölja så är det väl bara att svara på frågorna?
– Det har varit helt vidrigt på sistone. Det är såklart jättesynd om Jenny men även vi andra tycker det är asjobbigt med alla era avslöjanden. Ni verkar ju inte ge er förrän ni får sanningen och jag hoppas faktiskt att Jenny ska inse det och prata med er, det är allt jag vill säga till er, säger en medarbetare på TV4.

En nära kollega och vän till Jenny Strömstedt är hennes populäre parhäst Steffo Törnquist, 63.

Steffo har förhållit sig lite skiftande till Jenny Strömstedt efter att skandalen briserade. Inledningsvis var han tuff och ställde krav gentemot kanalledningen, vilket Stoppa Pressarna rapporterat om.

LÄS MER: Anders Borgs chockbesked till Dominika – bara månader efter sagobröllopet

Men efter att Jenny Strömstedt polisanmäldes för förtal (en anmälan som nu är nedlagd) upplever medarbetare på TV4 det som att Steffo Törnquist förhållit sig mer kylig gentemot sin vän ”Jempa” som han tidigare kallat henne kärleksfullt.

Stoppa Pressarna har tidigare redovisat hur vi blev kontaktade av en medarbetare på ”Nyhetsmorgon” och har så gott vi kunnat kontrollerat de lite motstridiga uppgifterna kring Steffo Törnquist.
– Jag och några till upplever att Steffo har ”tagit sin hand” från Jenny och det är rätt mycket snack om det. Samtidigt så vet ju alla att han gillar henne, precis som vi andra. Därför är det så konstigt att han inte agerat. Han har en central roll inte bara på ”Nyhetsmorgon” utan på hela kanalen, sa källan och fortsatte:  

– När Steffo talar så lyssnar cheferna, även Viveka och Casten (programdirektör Viveka Hansson och vd Casten Almqvist, reds anm).

Stoppa Pressarnas uppgiftslämnare menade också att Steffo kunde gjort mer för att stötta Jenny även efter polisanmälan.

LÄS MER: Vi avslöjar: Victorias nya mardröm med prins Daniel

Helt klart är att Steffo Törnquists relation till Jenny Strömstedt har påverkats efter att "Strömstedt-skandalen" briserade. I vilket fall skulle förvisso de bägge programledarnas jobbrelation rubbas, med eller utan den ifrågasatta krönikan. Detta som en följd av att Jenny Strömstedt just nu arbetar intensivt med ”Brottsjournalen” varför hon medverkar betydligt mindre i ”Nyhetsmorgon”.

Numera gör Jenny Strömstedt mest enstaka inhopp i ”Nyhetsmorgon” som senast för ett par dagar sedan då hon var programledare på lördagen och bland annat gjorde en uppskattad intervju med den tidigare finansministern Anders Borg, 51, som är aktuell med sin hyllade bok ”Finansministern”.
– Det stämmer att Jenny och Steffo nästan inte alls jobbar tillsammans just nu men då kanske man kan tycka att det vore ännu viktigare för honom att verkligen visa sitt stöd för Jenny Strömstedt och inte bara för Jenny Alversjö efter att hon drabbades av sin stroke, säger en medarbetare på ”Nyhetsmorgon” till Stoppa Pressarna.

LÄS MER: Lasse Berghagen fick ledas ut av vakterna på kändisfest

En mysteriös omständighet – som inte talar till TV4-profilens fördel – är det faktum att två veckor efter att Stoppa Pressarna började granska Strömstedts ifrågasatta krönika plockades hon bort som medarbetare i Expressen. Dessförinnan hade programledaren varit krönikör i kvällstidningen i tio år.

Varken Jenny Strömstedt eller Expressens tillförordnade chefredaktör har velat redogöra för varför hon har slutat skriva krönikor i tidningen. Inte ens läsarna har fått ett svar på varför Jenny är puts väck.  

Stoppa Pressarna har hela tiden haft som ambition att förhålla oss objektivt i skandalen, även om främst Strömstedts ovilja att svara på frågor sänker hennes trovärdighet avsevärt.

I vår journalistiska strävan efter sanningen i härvan har vi därför i en serie artiklar försökt kartlägga den påstådde gärningsmannen.

LÄS MER: Glenn Hyséns vänskapliga möte med våldtäktsmannen

Vi har med hjälp av expertis både låtit upprätta en gärningsmannaprofil (GMP) och även låtit en pensionerad polis ta fram en fantombild av ”Jenny-mannen” så att han kan gripas (om han nu existerar i sinnevärlden).

Vårt uppriktigt formulerade förhållningssätt där vi väljer att utgå ifrån att Jenny Strömstedt talar sanning i sin krönika sträcker sig emellertid längre än så.

Stoppa Pressarna har utfäst en belöning på 250 000 kronor till den som kan lämna ett avgörande tips så att ”Jenny-mannen” kan gripas.

Vid en lagakraftvunnen dom mot mannen kommer belöningen utbetalas till den som kommer med ett avgörande tips. Om ni observerar någon som ni misstänker kan vara ”Jenny-mannen” ingrip inte själva utan kontakta direkt polisen.

LÄS MER: Pernilla Wahlgrens överraskande romans-chans med Ola-Conny från "Ullared"

Vet du något om misshandeln? Hjälp oss att gripa den fasansfulla "Jenny-mannen" – tipsa Stoppa Pressarna här!

LÄS MER: Bianca Ingrosso drogad på krogen
LÄS MER: Molly Sandéns lesbiska fest med nya flickvännen
LÄS MER: Prins Daniel indragen i metoo-drama på slottet

VI AVSLÖJAR: "Har varit helt vidrigt på sistone!"

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Steffos rubbade relation till Jenny Strömstedt

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Carola om sitt mörka barndomstrauma

Tuffast möjliga start i livet.
Nu berättar Carola om sin första tid.
Sångerskan lämnades bort då hennes mamma drabbades av en förlossningspsykos.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Jenny Strömstedt försvinner ur rutan

EXTRA:

"Blåst lagom till jul!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Ebba Busch Thor återförenad med ex-maken

EXTRA:

Det strålade om paret!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Marie Fredrikssons sista tid i livet

EXTRA: Ville bara vara med sina nära!

Svenskt

Noppes styvson om sorgen efter självmordet

EXTRA: "Det är väldigt tabubelagt!"

Svenskt

Carola om sitt mörka barndomstrauma

EXTRA: En skam för hela familjen!

Jenny Strömstedt förföljs av alkohol-rykten

VI AVSLÖJAR:

Programledaren berättar själv!

Så dog Roxette-stjärnan Marie Fredriksson

EXTRA: Kämpat mot sjukdomen i 17 år!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Zlatans namn på bolag – en lyckad investering

Hur Zlatan blev delägare i spelbolaget

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Malou von Sivers i nytt blåsväder på TV4

EXTRA:

Nu riskeras hennes framtid på kanalen!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

"Muskel-Julia" avslöjar sanningen om Niclas

EXTRA:

Paret har kontakt!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Lasse Kronér dumpad av hemliga flickvännen

EXTRA: "Det kom från ingenstans!"

Laila Bagges mörka sanning om Niclas Wahlgren

EXTRA: "Handlar om att känna sig välkommen!"

Carola: "Därför dumpade jag Jimmy"

EXTRA: Sångerskans ärliga ord om kärlekskraschen!

Foppa mobbas av sina nya grannar

EXTRA: "Ingen som vill prata med oss!"

Tilde de Paulas kärlekshyllning till maken

EXTRA: Berättar själv om beslutet!

Systrarna Widell misstänks för konkursfiffel

EXTRA: Lurade de fordringsägarna?

Vännernas oro för Andreas Lundstedts knarkande

VI AVSLÖJAR: "Usch, jag tänkte direkt på George Michael!"

Babben Larsson fann kärleken på nätet

EXTRA: Så fick hon mannen på kroken!

Laila Bagges stenhårda krav på Korosh

EXTRA: "Har faktiskt tagit ett steg fram!"

Bianca Ingrosso drabbad av svåra kramper

EXTRA: Hälsoproblemen allt värre!

Blondinbellas nya tuffa bakslag

EXTRA: Nu rasar allt samman! 

Fräcka hånet av Martin Timell efter beskedet

EXTRA: Plötslig hat-attack mot tv-profilen!

Jimmie Åkessons härliga julafton

VI AVSLÖJARKent Ekeroth kommer i tomtemasken!

Tess Merkel om separationen från maken

EXTRA: Kenny Solomons har flyttat ut! 

Efter knarkdomen: Andreas Lundstedt på hälsoresa

EXTRA: Överraskande utveckling!

Mia Parnevik om sexorgierna i lyxhuset

EXTRA: "Jag gillar att föra samman människor!"

Därför skiljer sig Ebba Busch Thor från maken

EXTRA: Partiledaren väljer att berätta allt!

Laila Bagges stora oro för sonen Liam

EXTRA: "Allvarlig hjärnskada!"

Han är är Charlotte Kallas nya kärlek

EXTRA: "Vi har det bra tillsammans!"

Annie Lööfs dramatiska förlossning

EXTRA: Dottern blir kvar på sjukhus!

Benjamin Ingrosso sex-pressad av kvinnligt fan

EXTRA: Sångaren om natten med konsekvenser!

Pernilla Wahlgrens egna ord om vansinneskörningen

EXTRA: Drama när polisen stoppade artisten!

Så krossade Martin Timell sin fiende på TV4

EXTRA: En sån seger för programledaren!

Gunilla Persson i anorexi-bråk om sin dotter

EXTRA: Skyddar Erika med sitt liv!

Malin Berghagen utslängd på gatan

EXTRA: Hamnade i jättebråk med hyresvärden!

Onanerande popstjärna i slagsmål på badhus

VI AVSLÖJAR: Övermannades efter tumult  i bastun!

Lundstedts hemliga kodspråk med sin knarklangare

EXTRA: Allt avslöjas i polisförhöret!

Christina Schollin avstängd från Instagram

VI AVSLÖJAR: Skådespelerskan gick för långt!

Kvinnornas raseri mot Camilla Läckberg

EXTRA: "Ryser av obehag!"

Samir Badran bryter upp från allt

EXTRA: Sångaren orkar inte längre!

torsdag 12 december 2019