Mest läst just nu:

Steffos rubbade relation till Jenny Strömstedt

Krisen slår åt alla håll.
Skandalen kring Jenny Strömstedt påverkar även personer i hennes omgivning.
Relationen till gode vännen och kollegan Steffo Törnquist har rubbats.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

TImo Lahti

| 2019-11-07 kl 18:05 |

ProvaPremium

Sedan drygt två månader pågår en omfattande granskning av Jenny Strömstedt, 47.

Upprinnelsen är programledarens ifrågasatta krönika i Expressen som publicerades den 22 juni. Jenny Strömstedt uppger i sin text att hon blivit misshandlad av en för henne okänd gärningsman i samband med en cykeltur.

Bild 1 av 12

Steffo Törnquist och Jenny Strömstedts relation på TV4 har förändrats.
Bild 2 av 12

Relationen mellan programledarna har rubbat, dels som en följd av Strömstedts arbete med "Brottsjournalen", dels som en följd av den pågående "Strömstedt-skandalen".
Bild 3 av 12

Steffo Törnquist brukar vara ett fint stöd för Jenny Strömstedt i vått och torrt. Nu ser det annorlunda ut.
Bild 4 av 12

"Jenny-mannen" har granskats och Stoppa Pressarna har med hjälp av en expert sammanställt en gedigen och omfattande gärningsmannaprofil.
Bild 5 av 12

Här fantombilden av "Jenny-mannen" som en pensionerad polis tagit fram på Stoppa Pressarnas uppdrag. Ser ni någon som påminner om "Jenny-mannen" eller känner ni någon som är lik mannen, kontakta omedelbart polisen!
Bild 6 av 12

Steffo Törnquist förhåller sig passiv trots att hans vän "Jempa" är så hårt ansatt.
Bild 7 av 12

Sveriges Radios "Mediernas" rutinerade reporter Tonchi Percan granskar just nu "Strömstedt-skandalen" ur ett branschperspektiv där han tillexempel kan undersöka både Expressens och Aftonbladets agerande.
Bild 8 av 12

Malou von Sivers skrev ett rasande inlägg på Jenny Strömstedts Facebook-sida. Inlägget är numera raderat av Jenny.
Bild 9 av 12

Steffo Törnquist är sedan gammalt mycket god vän med Jennys make Niklas Strömstedt. Stoppa Pressarna har inte lyckats utröna huruvida de bägge herrarnas relation har förändrats i en negativ riktning.
Bild 10 av 12

Jenny Strömstedt och Leif GW Persson är kolleger i "Brottsjournalen". Skulle det visa sig att Jenny ljugit om misshandeln lär inte professorn se på det med blida ögon.
Bild 11 av 12

Även Steffo ger ett pressat intryck, upplever flera medarbetare till den populäre tv-mannen med det charmiga sättet.
Bild 12 av 12

Här är den omstridda krönikan där Jenny Strömstedt uppger sig ha blivit misshandlad. Hon har konsekvent vägrat att svara på frågor kring krönikan.

TV4-profilen vägrar svara på några som helst frågor kring den påstådda misshandeln vilket är förödande för hennes trovärdighet som journalist i allmänhet och som programledare för ”Brottsjournalen” i synnerhet.

Men det är inte bara Jenny Strömstedt själv som påverkas av hennes ovilja att lägga korten på bordet och berätta hur det egentligen förhåller sig med misshandeln där hon fick ett ”stenhårt knytnävsslag i njuren”.

Även programledarens medarbetare påverkas och både redaktionen för ”Nyhetsmorgon” och ”Brottsjournalen” berörs. Stoppa Pressarna har varit i kontakt med kolleger till Jenny Strömstedt och intrycket är att personalen på de bägge redaktionerna tror på och stöttar sin granskade kollega.