Tilde de Paula i chock: TV4-profilen våldtagen

Hon slog igenom i TV4-programmet och blev snabbt känd.
Men framgången innebar också att hon hamnade i ett sammanhang hon aldrig kunnat förutse.
Nu berättar TV4-profilen om den fruktansvärda våldtäkten.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

TImo Lahti

| 2020-11-07 kl 11:05 |

ProvaPremium

Tilde de Paula, 47, och andra kvinnliga programledare blev väldigt illa berörda av den otäcka händelsen som drabbade TV4-profilen.

Den unga matlagningsprofilen Jennie, 28, kom tvåa i programmet ”Sveriges Mästerkock” och blev snabbt ett känt namn. Hennes nya bekantskaper ledde dock till en fruktansvärd våldtäkt – nu berättar hon om fasan.

Bild 1 av 7tilde de paaula valdtaktschock stor 1 - Stoppa Pressarna

Tilde de Paula och flera av hennes kolleger hamnade i chock när de insåg att det var TV4-profilen Jennie som blivit våldtagen av fotbollsprofilen.
Bild 2 av 7fotbollsprofil stor1 - Stoppa Pressarna

Fotbollsprofilen har vunnit flera SM-guld. Han menar att sexet med kvinnan var ömsesidigt. Han sökte till sist prövningstillstånd hos högsta domstolen, dock förgäves.
Bild 3 av 7fotbollsprofil sovrum stor2 - Stoppa Pressarna

Här våldtog fotbollsprofilen den unga TV4-profilen Jennie.
Bild 4 av 7fotbollsprofil haktad stor - Stoppa Pressarna

Fotbollsprofilen bytte till stjärnadvokaten Johan Eriksson inför hovrättsförhandlingarna, men det hjälpte inte. Han dömdes till tre års fängelse för två fall av våldtäkt.
Bild 5 av 7fotbollsprofil hustru stor1 - Stoppa Pressarna

Fotbollsprofilens hustru begärde skilsmässa men begäran återkallades sedan. Hon är mycket framgångsrik inom sitt yrke och har expanderat sin verksamhet utomlands under tiden maken har suttit fängslad.
Bild 6 av 7fotbollsprofil sovrum stor1 - Stoppa Pressarna

Här, i styvdotterns säng, våldtog fotbollsprofilen Jennie.
Bild 7 av 7tilde de paaula valdtaktschock stor1 - Stoppa Pressarna

Jennie bor idag på Nya Zeeland, hon har träffat en man och fått en dotter. Hon går själv ut öppet och berättar om våldtäkten i Expressen och i Katarina Wennstams podcast "Wennstams vrede".

Jennie kom på andra plats i första säsongen av ”Sveriges Mästerkock” som snabbt blev en populär produktion i TV4 och ofta har jämförts med ”Idol”.

För den unga matlagningsprofilen innebar programmet ett stort genombrott. Hon flyttade till Stockholm och arbetade som kock, designade en egen kollektion åt Hemtex och hon kom ut med två kokböcker.

För Jennie ledde även framgångarna till att hon lärde känna en känd kvinna i branschen och hennes make, en framgångsrik fotbollsprofil som vunnit SM-guld vid två tillfällen.

Nu berättar Jennie själv om den traumatiska händelsen. Det började med att hon blev hembjuden till det gifta paret. Jennie och kvinnan i familjen var goda vänner och hon fick sova över i parets våning.