Julfirande

Tina Nordströms bästa knep för en lyckad jul

Ett par enkla knep är allt som krävs.
Tina Nordström vet precis hur hon ska få en lyckad jul.
Nu berättar matprofilen vad hon vill ha på julbordet.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2023-12-23 kl 13:19 |

ProvaPremium

Tina Nordström, 50, är en av våra största matprofiler i rutan. Det är 24 år sedan hon slog igenom i SVT och därefter har hon haft en glimrande karriär.

Skånskan med den härliga energin har medverkat i otaliga produktioner genom åren. Tittarna har kunnat följa henne i bland annat ”Sveriges mästerkock” och ”Hela Sverige bakar”. Dessutom gjorde hon succé när hon tävlade i ”Let’s Dance”.

Bild 1 av 6Tina Norstrom Julbord Stor - Stoppa Pressarna

Tina Nordström ser framemot julen. Nu kommer hon med några tips för ett lyckat firande.
Bild 2 av 6Tina Norstrom Julbord Stor1 - Stoppa Pressarna

För Tina Nordström finns det några måsten som måste finnas med på julbordet.
Bild 3 av 6Tina Norstrom Julbord Stor2 - Stoppa Pressarna

Tina vill ha sin skinka varm eller ljummen, därför griljerar hon den på julafton.
Bild 4 av 6Tina Norstrom Julbord Stor4 - Stoppa Pressarna

Tina Nordström ser till att hitta ett bra tunnbröd från Norrland.
Bild 5 av 6Tina Norstrom Julbord Stor3 - Stoppa Pressarna

"Min ris à la Malta blir fantastiskt god med en gudomlig mjölk, som jag köper direkt hos mjölkbonden på Yndesätes gård, en liten mjölkgård utanför Mörarp", berättar Tina.
Bild 6 av 6Tina Norstrom Julbord Stor5 - Stoppa Pressarna

Tina Nordström är en av våra mest folkkära matprofiler och ständigt aktuell. Nu får hon äntligen njuta av lite julledighet.

Vid sidan om tv-jobben försöker Tina Nordström leva ett helt vanligt liv med allt vad det innebär. Till julen har hon några ”måsten” på julbordet hon inte vill vara utan.

För tidningen Allt om mat avslöjar skånskan vad hon vill ha på julbordet.

Matjessill:

– Jag klarar mig på bara matjessill, men kommer även ha inlagd sill och en krämig sill av något slag, berättar Tina för Allt om mat.

Skinka:

– Jag gillar varm eller ljummen skinka, som jag griljerar samma dag. I skinkbuljongen, som jag kokat skinkan i, doppar jag brödet. Blöta, som man äter med smör och senap, är en norrländsk tradition.

Tunnbröd och grovbröd:

– Se till att hitta ett bra tunnbröd från Norrland. Jag kan köpa hem från Vemdalen, men ibland får jag ner tunnbröd från mina släktingar i Skelleftehamn, avslöjar Tina.

Ris à la Malta:

– Min ris à la Malta blir fantastiskt god med en gudomlig mjölk, som jag köper direkt hos mjölkbonden på Yndesätes gård, en liten mjölkgård utanför Mörarp. Gårdsmjölken smakar precis som mjölken doftade hos morfar. Den är så simmig att den måste skakas. Hur fet den är vet jag inte. Mjölken är pastöriserad, men inte homogeniserad.

Svärmors mandelmusslor och knäck:

– Jag kan strunta i allt annat, om jag bara får äta svärmors mandelmusslor med hjortronsylt och grädde. Svärmor gör också många liter knäcksmet, som blir en ljuvlig knäck.