- Senaste nytt från kändispressen

TV4-stjärnan mobbar sina medarbetare brutalt

Han är en av TV4:s största stjärnor. 
Men på arbetsplatsen är han fruktad och anklagas nu för grova trakasserier och mobbning. Kanalens vd Casten Almqvist känner till mannens skräckvälde – men har trots flera desperata rop på hjälp inte agerat mot den kände profilens övergrepp. 
– Han har fått flera av medarbetarna att gråta inför oss andra, berättar en källa. 

TV4 ska vara den folkliga och underhållande tv-kanalen. 

Men på senare år har den så finputsade fasaden spruckit åtskilliga gånger – och det är inget vackert murbruk som tv-fabriken med succéer som "Let´s dance", "Bingolotto" och "Fångarna på fortet" är byggd av.  

När Metoo-hösten 2017 blåste som värst visade det sig bland annat att ledningen tillåtit medarbetare som Martin Timell, 62, att behandla sina kollegor på ett fullkomligt oacceptabelt sätt. 

 • TV4:s kommunikationschef Åsa Barsness och vd:n Casten Almqvist tiger om mobbningen av de anställda som pågår på kanalen. På bilden syns även Paolo Roberto, Jenny Strömstedt och Martin Timell.

 • TV4 skakas återigen av en ny skandal. En rad medarbetare berättar om hur chefernas utbredda härskarteknik och hur de mår dåligt när de går till jobbet på Tegeluddsvägen.

 • En rekryterad chef har fått personal att sluta på grund av trakasserier. "Det här är en ond man, ja, jag skulle vilja likna honom vid en psykopat" säger en källa.

 • Nu kan Stoppa Pressarna även avslöja att en av TV4:s största profiler systematiskt mobbar sina medarbetare i TV4-huset.

 • "Är han sur och bakis... Ja, det är ofta då det börjar. Man känner liksom hatet och föraktet på våra möten. Andra dagar är han lite bättre, men han har alltid sin rappa käft laddad med en elaka pikar som han själv alltid garvar åt" berättar en kollega.

 • De anställda menar att TV4:s vd Casten Almqvist bortser från kritiken och att han under flera år mycket väl varit medveten om den dåliga arbetsmiljön på arbetsplatsen där han har störst ansvar.

 • Casten Almqvist kallas för "Casten med kvasten" då han gärna löser problem genom att sparka folk. Han har sopat undan Paolo Roberto, Martin Timell, Alexander Bard och Ingvar Oldsberg från kanalen som har uppenbara problem med mobbning.

 • Enligt Stoppa Pressarnas källor på TV4 råder en elitistisk kultur där de höga cheferna och kanalens mer profilerade medarbetare, de så kallade kändisarna, utgör en grupp som ser sig viktigare än alla andra. Här syns Casten Almqvist på gala med Agneta Sjödin.

 • Martin Timell och Casten Almqvist var vänner och gick på krogen tillsammans. När programledaren hamnade i blåsväder fick han sparken av Casten Almqvist. Senare tvingades TV4 efter en tvist med Timell punga ut med omkring tio miljoner kronor till tv-profilen.

 • Även programchefen Åsa Sjöberg har under många år känt till att det förekommer mobbning på kanalen. Men som Casten Almqvist har hon blundat för de allvarliga problemen.

 • TV4:s kommunikationsdirektör Åsa Barsness vägrar svara på medias frågor om de grova missförhållandena på arbetsplatsen.

 • När Stoppa Pressarna avslöjade den så kallade "Jenny Strömstedt"-härvan stoppade TV4 huvudet i sanden. Rapporteringen ledde senare till en nominering av Stora Journalistpriset. Bilder: TT, Press, Stoppa Pressarna

Det var först när Stoppa Pressarna avslöjade hur "Äntligen hemma"-snickaren – som bland annat anklagades för trakasserier och homofobi – pekades ut som "Sveriges svar på Harvey Weinstein" av förra kollegan Lulu Carter, 59, som cheferna agerade – och detta efter år av missförhållanden. 

LÄS MER: Skådespelaren Sven Wollter död i covid-19

Efter Expressens fortsatta rapportering, som inleddes fyra dagar senare, tvingades vd:n Casten Almqvist, 58, och programchefen Åsa Sjöberg, 56, till slut erkänna att de sett mellan fingrarna och nonchalerat trakasserierna på kanalen. 

Många inom mediebranschen var övertygade om att Casten Almqvist – internt kallad för "Casten med kvasten", då han gärna löser problem genom att sparka folk – själv skulle entledigas av ägaren Bonnier som då ägde kanalen. 

Men trots det katastrofala magplasket hängde sig den så hårt kritiserade vd:n kvar i masten när det stormade som värst på TV4. 

Nu är "Casten med kvasten" på nytt i blåsväder och historien om mobbning och trakasserier på arbetsplatsen han ansvarar för går dessvärre igen. 

Flera av Almqvists chefer på TV4 anklagas för en utstuderad härskarteknik där de trakasserar en stort antal anställda som mår mycket dåligt. 

En rad personer har lämnat kanalen i och med den hemska arbetsmiljön och nyligen avslöjades det hur illa en chef som rekryterats till kanalen har behandlat sina medarbetare.

Samma man har också, enligt uppgift till Stoppa Pressarna, anställt en av sina egna vänner som gått före andra mer kvalificerade personer som sökt jobbet. Enligt vad Stoppa Pressarna erfar ska TV4-chefen tidigare ha blivit "utköpt" av en annan arbetsgivare på grund av ett liknande beteende. 
– Jag finner inte riktigt orden. Det här är en ond man, ja, jag skulle vilja likna honom vid en psykopat som har tvingats bort från sina andra jobb på grund av sin terror mot de som arbetar med honom, säger en initierad källa. 

Stoppa Pressarna kan nu avslöja att problemen på TV4 är ännu större – och att missnöjet bland de anställda har funnits i över tio år.

LÄS MER: Lasse Kronér avslöjar allt om Metoo-skandalen

Källor avslöjar hur olika chefer genom åren systematiskt har utsatt sin personal för en skoningslös mobbning. En av cheferna hade vid tiden en mycket hög post och rekryterades från en annan stor mediaaktör.

Det dröjde inte länge innan fotfolket i smyg började kalla honom för "Führern" eftersom han behandlade dem som i "ett av Hitlers koncentrationsläger". 
– Han krävde att vi reste oss när han kom in i rummet, kallade in oss på personliga möten där han tryckte till oss med elaka kommentarer om hur värdelösa vi var på det vi gjorde. Sedan ställde han alltid frågan om vi verkligen var säkra "på en framtid hos TV4", berättar en dåvarande anställd. 

Chefens underchef, av kollegorna kallad för "Stövelputsaren", agerade på samma sätt och fick i uppdrag att avskeda flera i arbetsgruppen på lösa grunder. 
– Han satt där och var tyst i kanske en minut och stirrade på mig innan han föreslog att jag skulle ta tjänstledigt så de kunde kalla in en ersättare som var bättre lämpad för jobbet, berättar en tidigare TV4-medarbetare och fortsätter:

– Sedan började både "Führern" och "Stövelputsaren" att ringa mig utanför arbetstid, ibland riktigt sent på kvällen. De frågade hur "jag mådde", trots att de inte brydde sig, och pressade mig till att jag skulle säga upp mig för "det var verkligen ingen som ville att jag kom tillbaka". Det var förnedrande och något jag aldrig kommer glömma.

LÄS MER: Kungen kickar skandalkocken efter sexskandalen

Enligt Stoppa Pressarnas källor på TV4 råder en elitistisk kultur där de höga cheferna och kanalens mer profilerade medarbetare, de så kallade kändisarna, utgör en grupp som ser sig viktigare än alla andra.
– De går före i kön i lunchrestaurangen och man förväntas inte argumentera med dem. Då kan du liksom vara rökt och riskerar att förlora ditt jobb, säger en i dag anställd som gör allt för att undvika de elitistiska individerna. 

Man kanske skulle kunna tro att TV4 och dess ledning hade lärt sig något efter att man sparkade Martin Timell som orsakat liknade missnöje. Men det visar sig inte vara fallet – mobbningen och trakasserierna verkar sitta i väggarna och är nu värre än någonsin.  

Stoppa Pressarnas centralt placerade källor berättar att TV4:s ledning i högsta grad fortfarande känner till de allvarliga missförhållandena som pågår i tv-huset – men att cheferna inte tycker att de utbredda problemen är något att ta på allvar. 

Och rör sig klagomålen om en uppskattad TV4-stjärna agerar man inte alls – vilket var fallet med Martin Timell innan medias rapportering. 

Stoppa Pressarna kan avslöja att en de mest kända tv-profilerna på kanalen nu trakasserar sina kollegor på ett liknande sätt. Enligt fyra olika källor har mannen under en period på cirka fem år fått närmare tio personer att lämna den aktuella redaktionen på ett eller annat sätt. 

LÄS MER: Runar helt förkrossad av Tilde de Paulas brutala kärlekssvek

TV4-stjärnans medarbetare är helt klart rädda för mannen som leder ett av kanalens största program. 
– Han skäller ut redaktörerna, är dryg och fäller elaka kommenterar som sårar någon i princip på alla våra möten. Typ: "Det där kunde du väl ha gjort bättre lilla gumman?". Ringer man honom för att informera om kommande program så kan han skrika "stör mig för helvete inte din jävla idiot" för att sedan slänga på luren, berättar en kollega till TV4-stjärnan. 

I arbetsgruppen känner man sig ständigt tvingade att "känna efter" vilket humör mannen är på. 
– Är han grinig och bakis... ja, det är ofta då det börjar. Man känner liksom hatet och föraktet. Andra dagar är han lite bättre, men han har alltid sin rappa käft laddad med elaka pikar som han själv alltid garvar åt. Han har fått flera av medarbetarna att gråta framför oss andra. 

TV4-stjärnans mer kända tv-kollegor har samtliga valt att blunda för det som pågår. 
– De vet hur han är och att han sårar och förolämpar de som han anser vara längre ner. Men programledarna vänder alltid ryggen till. De är annars rätt schysta, ska jag vara ärlig tror jag inte de vågar protestera. Många av dem sitter ju på jättelöner och vad skulle de göra utan TV4? 

LÄS MER: Jimmie Åkessons dramatiska beslut efter läckta kokainfilmen

Två personer berättar att de vänt sig till ledningen och slagit larm om TV4-stjärnans olämpliga beteende och samtidigt förklarat hur dåligt de mår av den avancerade mobbningen som pågår när mannen jobbar. Vd:n Casten Almqvist ska också känna till uppgifterna – men har valt att på nytt inte agera. 
– Svaret har blivit att de tycker det är tråkigt att vi känner så och att de ska undersöka saken. Men sen går veckor, månader och ingenting händer överhuvudtaget. 

Enligt flera av våra uppgiftslämnare står TV4-stjärnan på mycket god fot med Casten Almqvist, som är känd för att fraternisera sig med sina tv-kändisar. 

Casten Almqvist var exempelvis även god vän med Martin Timell som han gärna träffade utanför arbetet. Duon syntes flera gånger sitta och skåla under sena kvällar på lyxkrogen Riche i Stockholms city. 

Martin Timell har berättat hur han blev helt paff när hans vän Casten helt plötsligt valde att slänga honom under bussen. TV4 tvingades senare efter en juridisk tvist betala Timell omkring tio miljoner kronor för vd:ns beslut att sparka honom. 

Flera andra profiler på TV4 har också under Casten Almqvists flagg tvingats bort efter olika skandaler. "Casten med kvasten" har kickat både Ingvar Oldsberg, 75, Paolo Roberto, 51, och senast Alexander Bard, 59, som kanalen menade hade skrivit olämpliga saker på sitt personliga Twitter-konto. 

LÄS MER: Carolina Gynnings härliga babylycka efter krisen

Trots det grova missnöjet bland de anställda har Casten Almqvist och TV4:s kommunikationsdirektör Åsa Barsness, 47, gjort sig oanträffbara och vägrar svara på medias frågor om den uppenbart ruttna arbetsmiljön på TV4. 

Och det är ett beteende som ledningen satt i system när TV4 granskas. Cheferna väljer helt enkelt att stoppa sina huvuden i sanden.

När Stoppa Pressarna exempelvis avslöjade den så kallade "Jenny Strömstedt-härvan ifjol försökte vi upprepade gånger få kontakt med de ansvariga på TV4. 

Ingen, inte ens pressavdelningen, hörde av sig. 

Trots kanalens dåliga mediastrategi nominerades Stoppa Pressarnas bevakning av Jenny Strömstedt, 48, nyligen till Stora Journalistpriset i kategorin "Årets avslöjande". 

Hur länge TV4:s skandalomsusade vd kan sitta kvar på sin post återstår att se. Frågorna är många, men "Casten med kvasten" bara tiger.

Och det finns kanske fler anledningar till det. 

Vet du mer om TV4:s vd Casten Almqvist eller hans skräckchefer på TV4? Har du bilder eller filmer? Tipsa Stoppa Pressarnas redaktion. Du garanteras anonymitet i enlighet med Tryckfrihetsförordningen och alla uppgifter som leder till publicering arvoderas frikostigt. 

LÄS MER: Ebba Buschs första ord om romansryktet med Markoolio
LÄS MER: Malin Berghagen brutalt utslängd på gatan
LÄS MER: Camilla Läckberg drabbad av extremt dödlig sjukdom

VI AVSLÖJAR: "Han får oss att gråta på jobbet!"

Kommentera: TV4-stjärnan mobbar sina medarbetare brutalt

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Shirley Clamps okända kamp mot sjukdomen

En tuff kamp.
Nu avslöjar Shirley Clamp sin okända sjukdom.
Sångerskan länge kämpat mot depressioner och viktproblem – äntligen har hon fått ett svar på vad som är fel.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Gunilla Perssons julmirakel med sin vovve

EXTRA:

Ett överraskande glädjebesked!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

TV-mannens fula attack på Carina Bergfeldt

EXTRA:

Skräder inte orden om kollegan!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Pernilla Wahlgrens chockbesked: "Jag är inte kär!"

EXTRA: Avslöjar bristen på känslor för Christian, 55!

Svenskt

Marcus Oscarsson kommer ut om hemliga kärlekslivet

EXTRA: Erkänner vad som hände i biomörkret!

Svenskt

Einárs mamma berättar om flykten före mordet

EXTRA: Tvingades gömma sig på hotell!

Victorias generösa lyxgåva till Estelle

EXTRA:

Presenten som alla talar om!

Så förförde Mikael Persbrandt älskarinnan

EXTRA: ”Mer än bara erotiska möten!”

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Paret Strömstedts mystiska miljoninkomster väcker frågor

EXTRA: Över 20 miljoner fördelade på tre olika bolag!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Blondinbellas ex anklagas för att ha utnyttjat unga män från öst

EXTRA:

"Vi hade en bra relation!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Shirley Clamps okända kamp mot sjukdomen

EXTRA:

"Vad är det som händer?"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Fredrick Federley desperat: sviker pedofilen för 1900 kronor

VI AVSLÖJAR: Så försöker ex-politikern glömma våldtäktssambon!

Krister Henrikssons hemliga upplägg med hustrun

EXTRA: "Vi ska inte skiljas!"

Unga fästmöns chockbesked till Filip Hammar

EXTRA: Kommer tv-profilen orka? 

Rapport-Lisbeths okända liv med kriminella

EXTRA: Levde på anstalt under elva år! 

Så dumpade Margaux Dietz fästmannen Sean

EXTRA: Influencern är singel – igen!

Zara Larsson hånas efter sexbilderna på nätet

VI AVSLÖJAR: "Kommit över alla mina foton och videos!"

Helena Hyséns nya besked kring cancern

EXTRA: "Elakartad tumör med metastaser!"

Amelia Adamo om sin fruktan för att åldras

EXTRA: "Är den där spindelnätsrynkiga kvinnan jag?"

Pernilla Wahlgrens heta sexnatt med en annan man

EXTRA: Vet nya pojkvännen? 

Robert Gustafssons otrohetsaffär med 21-årig kvinna avslöjad

EXTRA: ”Hon erbjöd så mycket i samma paket!”

Zara Larssons grova sexbilder läckta på nätet

VI AVSLÖJAR: Stjärnan i stor porrskandal! 

Magnus Hedman bemöter familjens knarkanklagelser

EXTRA: ”Det var det felet jag gjorde!”

Här förs mördade Einár till sista vilan

EXTRA: Kändisarna kom för att ta farväl!

Alexandra Charles kan bli blind efter misslyckad operation

EXTRA: "Synd att just jag skulle råka ut för det!"

Filmstjärnor som spelar i gambling-filmer

EXTRA: Allt mer populärt!

Molly Sandéns stora revansch efter Danny-kraschen

EXTRA: Så går hon vidare efter den nedriga dumpningen!

Magdalena Graaf om tuffa tiden som flintskallig

EXTRA: "Hade knappt ingen frisk hud kvar!!

Malou von Sivers riskerar allt efter TV4-bråket

EXTRA: Kommer Jenny Strömstedt ta över? 

Tommy Körbergs comeback efter svåra sjukdomen

EXTRA: Stjärnan om sitt nya liv! 

Kikki Danielssons om det plågsamma sexryktet

EXTRA: "Jag blir förbannad!"

Hanna Hedlunds enorma ilska efter skilsmässan

EXTRA: "Det provocerade mig!"

Pernilla Wahlgrens sexavslöjande om Christian, 55

EXTRA: "Kåt som en tonåring!"

Så tvingades Mia Parnevik bort från Florida

EXTRA: Ett smärtsamt besked! 

Lance Hedman om pappa Magnus tunga missbruk

EXTRA: En gripande berättelse om sprit och knark! 

Sigrid Bernsons heta dejt med TV4-stjärnan

EXTRA: Vägrar kommentera romansen!

Lasse Berghagen talar ut om porrköps-ryktet

EXTRA: ”Var ganska oskyldigt!”

Benjamin Ingrosso visar det heta höstmodet

BILD-EXTRA: Stilen, trenderna och tipsen!

Så blir första dagen på kåken för Runar Sögaard

EXTRA: Nu sitter norrmannen i fängelse!

måndag 29 november 2021