- Senaste nytt från kändispressen

Avslöjandet om TV4-Jenny kan ge journalistpris

Hedrande men samtidigt ett stort ansvar.
Stoppa Pressarna har nominerats till Stora Journalistpriset i klassen ”Årets avslöjande”.
Det är det den undersökande journalistiken i härvan med Jenny Strömstedt som röner uppskattning.

Stora Journalistpriset är ett pris som Bonnier AB instiftade 1966. Det delas ut för att främja goda yrkesprestationer inom journalistiken.

Sedan 2016 delas priset ut i fem klasser, ”Årets Avslöjande”, ”Årets Berättare”, ”Årets Förnyare”, ”Årets Röst ” som ska tillfalla "den som under året med egensinne gjort avtryck i journalistiken" och Lukas Bonniers Stora Journalistpris, skriver Wikipedia.

Detta pris instiftades 1992 på Lukas Bonniers 70-årsdag för att främja "långvarig och fortgående journalistisk yrkesprestation". Priset har bland annat gått till giganter som Malou von Sivers, 67, och Amelia Adamo, 73.

 • Glada nyheter! Stoppa Pressarnas undersökande journalistik, som friade Jenny Strömstedt från misstankarna att fräckt ljuga i media, har nominerats till Stora Journalistpriset.

 • Jenny Strömstedt fick dåligt stöd av TV4 i samband med krisen. Hennes chef Viveka Hansson gick under jorden och var helt livrädd för att svara på frågor.

 • Under ett kritiskt skede av hela härvan hotades Jenny Strömstedt av enskilt åtal vid Stockholms tingsrätt.

 • Niklas Strömstedt stöttade sin hustru Jenny när hon genomgick sin tuffa tid.

 • Jenny Strömstedt kollapsade i direktsändning och hundratusentals TV4-tittare chockades.

 • Jenny Strömstedt har under sommaren återhämtat sig från kollapsen.

 • Jenny Strömstedt har även anklagats för vänskapskorruption av DN:s krönikör Johan Croneman. Lite orättvist då Jenny anses vara en glimrande journalist, känd för sin enormt stora integritet.

 • Här är den omstridda krönikan i Expressen som ledde till att Strömstedt anklagades för att ha ljugit om en misshandel. Programledaren vägrade mystiskt svara på frågor kring krönikan.

 • En professionell profilerare sammanställde en gärningsmannaprofil i jakten på våldsverkaren, den så kallade"Jenny-mannen".

 • Stoppa Pressarna tog med hjälp av en pensionerad polis som med ett tyskt datorprogram tog fram en fantombild av den ökände "Jenny-mannen" som fortfarande är på fri fot, trots att en belöning på 250 000 kronor är utlyst.

 • Stoppa Pressarnas publisher och ansvarige utgivare Daniel Nyhlén är inte förvånad över att Stoppa Pressarna har nominerats till Stora Journalistpriset i kategorin "Årets avslöjande".

 • Stefan Mehr, här med Amelia Adamo när hon vann Stora Journalistpriset, är verkställande ledamot i juryn som ska besluta om Stoppa Pressarna ska vinna det prestigefyllda priset.

 • Kulturskribenten Rakel Chukri har övervägt om Stoppa Pressarna ska belönas med "Årets avslöjande".

 • Jonas Bonnier är ordförande i juryn och är med och avgör om Stoppa Pressarnas journalistisk ska vederfaras den stora äran att vinna Stora Journalistpriset. Bilder: TT och Stoppa Pressarna

 • David Baas är en journalistisk förebild för flera medarbetare i Stoppa Pressarnas grävgrupp. Han är alltid så prydlig men samtidigt stentuff i sitt journalistiska värv.

 • Jan Guillou vann Stora Journalistpriset 1984, numera är han ensam och övergiven efter skandaldokumentären i SVT. 36 år efter hans triumf kan det bli Stoppa Pressarna som vinner det prestigefyllda priset.

 • Janne Josefsson har vunnit Stora Journalistpriset, nu har Stoppa Pressarna chansen att vinna. Bilder: TT, TV4, Expressen TV och Stoppa Pressarna

Även journalistiska förebilder som Jan Guillou, 76, Janne Josefsson, 68, och David Baas, 40, har fått Stora Journalistpriset. 

Nu är Stoppa Pressarna nominerade i klassen ”Årets avslöjande” för bevakningen av Jenny Strömstedt-affären. Historien har sin upprinnelse i en krönika i Expressen där programledaren hävdade att hon blivit överfallen av en för henne okänd man i samband med att hon cyklade i centrala Stockholm.

LÄS MER: Prins Daniels pinsamma miss med Foppa får kritik

TV4-stjärnans krönika blev dock snabbt ifrågasatt och det fanns flera luckor i hennes berättelse. Underligast av allt var att Jenny Strömstedt, 48, som är bördig från Sollentuna norr om Stockholm, vägrade svara på frågor kring överfallet och hon ville inte heller ta fram någon polisanmälan.

Stoppa Pressarnas grävgrupp inledde ett omfattande arbete och till slut kunde gruppen fria Jenny Strömstedt från misstankarna i så måtto att man lyckades hitta den mystiska polisanmälan.
– Grävgruppen slet i ett halvår och Jenny Strömstedt hade kunnat bespara oss många timmar av hårt arbete om hon bara svarat på våra frågor, säger Stoppa Pressarnas publisher och ansvarige utgivare Daniel Nyhlén, 44.

Det är en privatperson och läsare i södra Sverige som har nominerat Stoppa Pressarna i kategorin ”Årets avslöjande”. Vem som helst får nominera till Stora Journalistpriset och sedan väljer en jury ut vilka bidrag som ska gå till ”final” där olika bidrag tävlar mot varandra – lite som exempelvis Melodifestivalen. 
– Det blir spännande att se om juryn väljer ut vår bevakning av Jenny Strömstedt. Vi kommer sitta redo med champagne på kylning här på redaktionen, säger en märkbart stolt Daniel Nyhlén.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines mest förbjudna foton sprids på nätet

I nomineringen som skickats in av en trogen Stoppa Pressarna-läsare står bland annat följande:

”Jag vill härmed nominera Stoppa Pressarna för årets avslöjande. En sajt som står upp för publicistiken och det fria ordet när ingen annan vågar.

Stoppa Pressarnas gräv kring Jenny Strömstedt och överfallet på henne var i sanning imponerande. När övriga medie-Sverige teg devot i något slags syfte att skydda en branschkollega valde Stoppa Pressarna att gräva vidare. Stoppa Pressarna hade även kurage nog att gräva fram sanningen om attacken på Jenny Strömstedt och publicera den – trots att det visade sig att den ursprungliga tes som sajten drivit till en början inte stämde –man tvekade aldrig inför uppdraget gentemot läsarna och journalistikens högre syfte.

Stoppa Pressarna rentvådde därmed Jenny Strömstedt från alla de obehagliga rykten som florerat om överfallet på programledaren”, står det i nomineringen.

LÄS MER: Blondinbellas förhållande hotas efter pojkvännens ödesdigra misstag

På Stoppa Pressarna uppskattas nomineringen. 
– Ärligt talat, jag kunde inte ha uttryckt det bättre själv. Det är det här stödet från våra läsare som gör vårt slit värt att uthärda. Och jag måste säga att läsaren på pricken har fångat mycket om vad granskningen av Jenny Strömstedt handlade om, vi har medie-etablissemanget emot oss men det vi tycker bara är bra, säger Daniel Nyhlén och fortsätter:

– En journalist ska inte ägna sig åt kotterier eller vänskapskorruption, i dessa tider av influencers och den rådande kändiskulturen behövs fria journalister med integritet och ryggrad mer än någonsin. Stoppa Pressarna väjer inte för att granska någon bara för att de är journalister och/eller kändisar. Vi håller exempelvis just nu på med en större kartläggning av Carolina Neurath på SVT, men även andra i branschen ska inte känna sig säkra. För oss är sanningen ledstjärnan, vare sig det handlar om en högprofilerad reporter eller någon annan kändis som gjort bort sig, säger Daniel Nyhlén.

Nomineringen som läsaren skickat in har gått till en namnkunnig jury som är till brädden fylld med erkänt skickliga journalister och redaktörer.

I juryn som ska avgöra om Stoppa Pressarna går till final finns bland andra Charlotta Friborg, 56, som är programchef och ansvarig utgivare SVT Riksnyheterna, författaren Jonas Bonnier, 57, som är juryordförande och journalisten Stefan Mehr, 69, som är verkställande ledamot för Stora Journalistpriset.

LÄS MER: Bild-Extra: Mystiska Madeleine-kopian som gäckar societeten och lurar Säpo

Även förmågor som kulturskribenten Rakel Chukri, 42, och GT:s chefredaktör Christer El-Mochantaf, 29, är med i den imponerande juryn.

För Stoppa Pressarna innebär inte framgångarna och den prestigefyllda nomineringen att redaktionen slår sig till ro.
– Absolut inte, det här inspirerar oss snarare till att jobba ännu hårdare och jag kan avslöja att vi faktiskt har fått in en hel del nya tips kring just Jenny Strömstedt. Det finns signaler om att det är något märkligt med polisanmälan som hon gjorde allt för att dölja, vi tittar helt förutsättningslöst på det här, avslutar Daniel Nyhlén.

Ambitionen är alltid att utröna sanningen och i den journalistiska strävan att komma fram till denna i härvan med Jenny Strömstedt utfäste Stoppa Pressarna en belöning på 250 000 kronor till den som kan lämna ett avgörande tips så att gärningsmannen kan gripas och lagföras.

Vid en lagakraftvunnen dom belönas den person som lämnade det avgörande tipset.

LÄS MER: Tilde de Paula tiger om det stora sexäventyret med Runar

Om ni observerar någon som ni misstänker kan vara ”Jenny-mannen”, ingrip inte själva utan larma polisen direkt eller kontakta Stoppa Pressarna här!

LÄS MER: Måns Zelmerlöw i rasande bråk med SAS – fick inte flyga med
LÄS MER: Prins Daniel skakad av kokain-ryktet efter bilden på Stureplan
LÄS MER: Fredrik Reinfeldt lämnar hemmet efter jätteskandalen

EXTRA: Stoppa Pressarnas redaktion hyllas!

Kommentera: Avslöjandet om TV4-Jenny kan ge journalistpris

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Robin Bengtssons nya utspel mot Sigrid Bernson

Nu reagerar han.
Robin Bengtsson kommer med ett nytt utspel efter att Sigrid Bernson bröt upp från hemmet i Vallentuna.
Sångarens reaktion överraskar.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Polisens huvudspår: därför mördades Einár

VI AVSLÖJAR:

"Hade ett pris på sitt huvud efter konflikten!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Bianca Ingrosso i botox-bråk med Pernilla Wahlgren

EXTRA:

"Så fruktansvärt arg!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Anne Lundbergs sexerkännande: "Man blir ju kåt!"

EXTRA: SVT-stjärnan avslöjar sitt vilda samliv!

Svenskt

Niklas Strömstedts egna ord om torsk-besöket hos "Mari" på Östermalm

VI AVSLÖJAR: Popstjärnan väljer att erkänna och berätta sanningen!

Svenskt

Jessica Andersson blixtopererad på specialklinik

EXTRA: "Jag var riktigt nervös!"

Paret Malmsjös gosiga besök på bolaget

BILD-EXTRA:

Här förbereder stjärnorna kärlekskvällen!

Hanna Hedlunds sexilska över Martin Stenmarck

EXTRA: "En sån jävla konstig grej att säga!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Robin Bengtssons nya utspel mot Sigrid Bernson

EXTRA: Sångaren går ut helt öppet och kommenterar!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Maria Lundqvist tände på åldersskillnaden till Kristoffer

EXTRA:

Skådespelerskan avslöjar hur hon föll för 21 år yngre pojkvännen!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Därför är Casper Janebrink på dejtingappar

EXTRA:

Stjärnan i Arvingarna förklarar vad som hänt!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Robin Bengtssons nya skymf mot Sigrid Bernson

EXTRA: "Jag tycker det känns riktigt olustigt!"

Martina Haag avslöjar sin stora skam

EXTRA: Nu orkar författaren öppna upp om tuffa tiden!

Tidernas största reklamdeals med kändisar

De mest påkostade reklamkampanjerna!

Anna Ankas mörka hemlighet från äktenskapet med Paul Anka

EXTRA: Nu orkar Hollywoodfrun berätta sanningen!

Beviset: Hanna Hedlund och Martin Stenmarck har inte skiljt sig

VI AVSLÖJAR: Klart besked från Skatteverket och tingsrätten!

Helena Hysén drabbad av cancer i sköldkörteln

EXTRA: Tvingas till operation inom fyra veckor!

Så blir Runar Sögaards liv i fängelset

EXTRA: Norrmannen kommer tjäna 13 kronor i timmen!

Anders Pihlblads romantiska överraskning för maken

VI AVSLÖJAR: TV4-stjärnan slog på stort för sin älskade Henrik!

Chocken: Hanna Hedlund och Martin Stenmarck bor ihop

VI AVSLÖJAR: Mystiken kring skilsmässan tätnar!

Jenny Strömstedt om hemliga mötet med Paolo Roberto

EXTRA: "Då bedömde vi det som okej!"

Så mycket betalade Bianca Ingrosso för nya drömvåningen

VI AVSLÖJAR: 300 kvadratmeter, 7 rum & hemliga priset!

Kristin Kaspersens hån av Peg Parnevik chockar

EXTRA: "Hon måste vara jävligt irriterad på henne!"

Allvarliga anklagelsen mot Soldoktorn skakar om

EXTRA: "Jag tar till mig det!"

Danny Saucedo om sin rädsla inför att bli pappa

EXTRA: "Tråkigt att ens behöva gå i de här tankarna!"

Så straffar Robin Bengtsson Sigrid Bernson efter uppbrottet

VI AVSLÖJAR: "Han väljer den hårda vägen!"

Filip Lamprechts kärleksbrev som knäcker Peg Parnevik

EXTRA: "Det här spär ju på otrohetsryktena!"

Camilla Läckbergs miljonregn med nya partnern

EXTRA: "Det är roligt att få ett högt bud!"

Agneta Sjödin återigen singel efter uppbrottet

EXTRA: Därför höll inte kärleken till Claes "Finans-Claes" Bahri!

Patrik Sjöberg återigen inlagd på sjukhus

EXTRA: Tvingad till en omfattande operation!

Hanna Hedlund om saknaden efter skilsmässan

VI AVSLÖJAR: "Vi kan inte utesluta en återförening!"

Timells bittra skilsmässa alltmer mystisk

EXTRA: Händelsen i Spanien som förändrar allt!

Micael Bindefeld sparkas efter sexskandalen

EXTRA: Festfixarens beteende får allvarliga konsekvenser!

Pernilla Wahlgren på kollisionskurs med pojkvännen

EXTRA: Sångerskans frustration över Christian, 55!

Eric Saades nya attack mot ex-flickvännen

EXTRA: Sångaren rasar mot Nicole Falcianis utspel!

Robin Bengtsson blixt-lämnad av Sigrid Bernson

EXTRA: Har gjort allt färre saker tillsammans på sistone!

Malou von Sivers relation med en gift man avslöjad

EXTRA: "Det var så starkt och omvälvande!"

Viktor Frisk visar nya kärleken Andreas, 43

EXTRA: "Han gör mig knäsvag!"

Molly Sandéns smärtsamma uppbrott från kärleken

EXTRA: "Kände hur jag tynade bort!"

Hanna Hedlunds iskyla mot Martin Stenmarck efter incidenten

VI AVSLÖJAR: "Det är klart man undrar!"

lördag 23 oktober 2021