Hollywood

Amber Heards nya offensiv mot Johnny Depp

Hon ger inte upp utan är fast besluten att ge sig in i ny batalj.
Amber Heard har sparkat sin kvinnliga advokat från rättegången mot Johnny Depp.
Nu har hon istället anlitat två manliga toppadvokater – allt för att slippa betala sitt skadestånd.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2022-08-23 kl 05:32 |

ProvaPremium

Efter den nesliga förlusten i förtalsrättegången mot ex-maken Johnny Depp, 59, har Amber Heard, 36, och hennes huvudadvokat försökt att få rättegången ogiltigförklarad och även provat att få till en ny rättegång.

Försöken har inte lyckats. Amber Heard står inför det faktum att hon måste betala Depp det skådestånd på cirka 85 miljoner kronor, vilket summan slutade på efter reduceringar och jämkningar, som hon ålagts.

Bild 1 av 6

Amber Heard och Johnny Depp stred i domstolen och en hel värld följde dramat i direktsändning.
Bild 2 av 6

Hon förlorade själva rättegången och dömdes att betala över 100 miljoner kronor i böter för att ha förtalat Johnny Depp i en debattartikel om ”våld i hemmet” i Washington Post 2018, trots att hon inte nämnde honom vid namn.
Bild 3 av 6

Heard har därefter fått avslag på hennes begäran att rättegången ska ogiltighetsförklaras och hennes ansökan om ny rättegång.
Bild 4 av 6

Nu byter hon taktik. Hon har sparkat sin kvinnliga advokat Elaine Bredehoft (i förgrunden) som ledde hennes försvar under rättegången och som senare misslyckats med att få till en ny rättegång.
Bild 5 av 6

Istället har Heard anlitat de manliga toppadvokaterna David L Axelrod och Jay Ward Brown, som tidigare framgångsrikt försvarade New York Times i en förtalsprocess som den kvinnliga politikern Sarah Palin startade mot tidningen.
Bild 6 av 6

Heard nya advokater är segersäkra. Johnny Depp och hans team, som här ses jublande, har dock hela tiden tagit Heards nya initiativ med ro och konstaterat att Depp kommer att möta alla överklaganden med motöverklaganden.

Heard dömdes för att ha förtalat Depp i en debattartikel i Washington Post 2018, trots att hon i artikeln inte nämnde honom vid namn.