Kriminalvård

Boris Becker avslöjar sanningen om sitt helvete i fängelset

Äntligen fri igen.
Nu berättar Boris Becker om sitt helvete i fängelset.
Den forne världsstjärnan i tennis fruktade för sitt liv.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2022-12-21 kl 08:13 |

ProvaPremium

Boris Becker, 55, dömdes till fängelse efter att han undanhållit tillgångar i samband med att han försattes i personlig konkurs. Den tidigare dubble Wimbledon-mästaren dömdes till 2,5 år i brittiskt fängelse, men frigavs nyligen efter bara åtta månader.

Efter frigivningen lämnade han Storbritannien i en privatjet och flög till Tyskland. I en första intervju berättar den rödlätte stjärnan om sin tuffa tid.

Bild 1 av 7

Verkligheten i den engelska rättvisan blev en chock för den forne tennisplayboyen. Nu berättar Boris Becker om sin tid i fängelse.
Bild 2 av 7

Den förre världsettan i tennis, Boris Becker, dömdes till 2,5 års fängelse i England för allehanda ekonomiskt fiffel. Efter åtta månader frigavs han.
Bild 3 av 7

Tysken blev deporterad från England efter avtjänat straff.
Bild 4 av 7

Här är Boris Becker på väg till fängelset. Wandsworth sägs vara en av de värsta anstalterna i England.
Bild 5 av 7

Det brittiska köket kan få de flesta att börja hungerstrejka – Boris Becker chockades av den föda som serveras på kåken.
Bild 6 av 7

Boris Becker med Björn Borg på Ibiza. Tysken var van vid lyxliv när han kröp in i fängelse.
Bild 7 av 7

Boris Becker arbetade för BBC under Wimbledon och intervjuade Novak Djokovic för kanalen. Nu får tysken inte arbeta för BBC längre.

En medfånge vid namn John i Wandsworth-fängelset hotade att döda honom.

– Om jag inte löd honom skulle han döda mig, han sa att han gjort det tidigare, berättar Bors Becker i intervjun som gav honom 5,5 miljoner kronor.

Rädd i duschen

Tennisikonen hade två stora rädslor inför sin vistelse:

– Dels att behöva dela cell, dels att behöva duscha med medfångarna. Jag har sett filmerna när de böjer sig ner efter tvålen i duschen, konstaterar Boris Becker och tillägger: